13/11/16

Πώς να τσεκάρετε ποια version του Google Chrome χρησιμοποιείτε

Μερικές φορές θα πρέπει να γνωρίζετε την συγκεκριμένη έκδοση του προγράμματος που έχετε εγκαταστήσει, στο ερώτημα που πρέπει να απαντήσω σήμερα είναι πώς να ελέγξετε την έκδοση του Google Chrome και πώς να το σταματήσετε από το να ανανεώνεται αυτόματα.




Γνωρίζουμε ότι για να ελέγξουμε ποια έκδοση του Google Chrome έχουμε, μπορούμε να γράψουμε στην γραμμή διευθύνσεων την εντολή chrome://help/. Ωστόσο, αν το Google Chrome δεν είναι ενημερωμένο, θα ενημερωθεί αυτόματα, χωρίς να ζητήσει από το χρήστη κάποιου είδους άδεια. 

Πληκτρολογήστε chrome://version/ στη γραμμή διευθύνσεων του Google Chrome και πατήστε enter. Στην πρώτη γραμμή θα εμφανιστεί η έκδοση του προγράμματος, στην προκειμένη περίπτωση Google Chrome 54.0.2840.71. Στον πίνακα ελέγχου, στα προγράμματα ελέγξτε αν συμφωνεί ο αριθμός της έκδοσης. 
Για να ελέγξετε για ενημερώσεις, το Google Chrome χρησιμοποιεί δύο υπηρεσίες του συστήματος, η πρώτη είναι το Google Update (gupdate) και η δεύτερη είναι το Google Update (gupdatem). Για να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις στο Google Chrome, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε αυτές τις υπηρεσίες της Google. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτές τις υπηρεσίες εύκολα από το παράθυρο ρύθμισης παραμέτρων συστήματος, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει όλες τις ανοιχτές καρτέλες στο Google Chrome, αν θέλετε να τις επαναφέρετε αργότερα και στη συνέχεια κλείστε το πρόγραμμα περιήγησης.

2. Πατήστε το Windows + R για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση εντολών.

3. Πληκτρολογήστε msconfig στο πλαίσιο και πατήστε Enter για να ανοίξετε το παράθυρο ρύθμισης παραμέτρων συστήματος.

4. Στο παράθυρο ρύθμισης παραμέτρων του συστήματος, επιλέξτε την καρτέλα Υπηρεσίες.

5. Στο κάτω μέρος, επιλέξτε / ελέγξτε το κουτί Hide All Microsoft Services. Αυτό θα κρύψει όλες τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τη Microsoft, έτσι ώστε να μην απενεργοποιήσετε τις βασικές υπηρεσίες.

6. Στην ενότητα Υπηρεσίες, ψάξτε και βρείτε υπηρεσία Google Update (gupdate) και την υπηρεσία Google Update (gupdatem).

7. Ξετσεκάρετε τις δύο υπηρεσίες της Google και κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή. Κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις.

8. Τώρα θα σας ζητηθεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας τώρα. 

Όταν ανοίξετε το Google Chrome την επόμενη φορά, μπορεί να σας ζητηθεί να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις στο Google Chrome. Απλά επιλέξτε όχι κάθε φορά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!