3/11/16

Τα πάντα για τους νέους χρήστες του Viber



Η εφαρμογή η οποία κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στο ελληνικό κοινό, βελτιώνοντας την επικοινωνία σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο είναι το ViberΤο Viber είναι μια δωρεάν εφαρμογή για κινητές συσκευές και υπολογιστές, η οποία επιτρέπει την αποστολή μηνυμάτων και την πραγματοποίηση κλήσεων μέσω ίντερνετ (3G/4G/WiFi).







Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2010 από την startup εταιρία Viber Media και σήμερα ανήκει στην ιαπωνική εταιρία Rakuten. Θα μου πείτε τώρα γιατί να χρησιμοποιήσω το Viber; Πρώτα απ’όλα για οικονομικούς λόγους και στη συνέχεια επειδή προσφέρει πλουσιότερη επικοινωνία μέσω διαφόρων λειτουργιών (θα εξηγήσω παρακάτω).

Τα παραδοσιακά μηνύματα SMS και οι τηλεφωνικές κλήσεις έχουν αντικατασταθεί σε μεγάλο ποσοστό από chat μηνύματα και κλήσεις μέσω ίντερνετ. Ο αριθμός κινητού τηλεφώνου κάθε χρήστη είναι και η ταυτότητα του στο Viber, δηλαδή δεν χρησιμοποιούνται usernames, emails, κλπ, στην αναζήτηση. Γνωρίζοντας τους αριθμούς κινητού τηλεφώνου των φίλων και γνωστών σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για όσους γνωρίζουν τον δικό σας τηλεφωνικό αριθμό (ευτυχώς στην περίπτωση αυτή υπάρχει το μπλοκάρισμα). Μετά τη δωρεάν εγκατάσταση της εφαρμογής, αυτή αναλαμβάνει αυτόματα να εντοπίσει και να ενημερώσει τον χρήστη πόσοι από τη λίστα επαφών του τη χρησιμοποιούν.
Μπορείτε να στείλετε από απλά μηνύματα κειμένου μέχρι αυτοκόλλητα (stickers), φωνητικές ηχογραφήσεις, φωτογραφίες, βίντεο, αρχεία, τη θέση σας στον χάρτη, σκίτσα, καθώς και κάποια επαφή σας. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε (ατομικές) φωνητικές κλήσεις με τους φίλους σας, οι οποίες με ένα κλικ μετατρέπονται σε βίντεο κλήσεις, παρέχοντας και ιστορικό κλήσεων. Εκτός από ατομικές συνομιλίες, μπορείτε να δημιουργήσετε ομαδικές (group) συνομιλίες με έως και 200 συμμετέχοντες για chat. Επίσης εκτός από τις ατομικές και ομαδικές συνομιλίες που θα δημιουργήσετε, μπορείτε να συμμετάσχετε σε δημόσιες συνομιλίες που έχουν δημιουργήσει celebrities ή έχουν συγκεκριμένη θεματολογία, κλπ.

Η έκδοση του Viber περιλαμβάνει μια υπηρεσία την Viber Out η οποία λειτουργία επιτρέπει την αγορά μονάδων για πραγματοποίηση κλήσεων μέσω της εφαρμογής σε επαφές εκτός εφαρμογής. Ενδεικτικά, αυτή τη στιγμή η χρέωση για κλήσεις σε Ελλάδα είναι 10.8 cents/λεπτό προς κινητά και 3.8 cents/λεπτό προς σταθερά. Όλες οι συνομιλίες του Viber, ατομικές ή ομαδικές, σε οποιαδήποτε συσκευή, είναι ασφαλείς, με τα μηνύματα να μπορούν να αναγνωστούν μονάχα από τους αποστολείς και τους παραλήπτες.
Στην περίπτωση του υπολογιστή, για να ενεργοποιηθεί η εφαρμογή θα πρέπει πρώτα να έχει εγκατασταθεί και ενεργοποιηθεί μέσω κάποιας κινητής συσκευής, διαφορετικά δε μπορεί να υπάρξει χρήση μονάχα σε υπολογιστή. Επίσης για να γίνει προβολή της οθόνης μας σε άλλον χρήστη μέσω κλήσης χρειάζεται υπολογιστής και η συγκεκριμένη λειτουργία είναι διαθέσιμη μονάχα στην έκδοση για υπολογιστή. Ενδεικτικά αναφέρω ποια λειτουργικά συστήματα υποστηρίζει για κινητές συσκευές και για υπολογιστές και αυτά είναι: 

iOS (7.0 και άνω, σε συσκευή iPhone 4 και άνω)
Android (2.3.6 και άνω) 
Windows Phone (8, συσκευή με 512 MB RAM και άνω)
BlackBerry (OS5, OS6, OS7, 10.2.1 και άνω)

Windows (XP SP3, Vista, 7, 8, 10)
Mac (OSX 10.7.5 και άνω)
Linux (64-bit Ubuntu, 64-bit Fedora)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!