18/5/16

Πώς να μπλοκάρετε μια επαφή ή έναν αριθμό στο Viber

Για όσους θέλουν να αποφύγουν έναν ενοχλητικό άνθρωπο ή μια πρώην σχέση ή οτιδήποτε άλλο που μας βάζει σε διαδικασία σκέψης και δεν μας αφήνει σε ησυχία και γενικότερα μας κάνει την ζωή δύσκολη υπάρχει η λύση. Η επιλογή του μπλοκαρίσματος μιας επαφής ή ενός αριθμού είναι διαθέσιμη σε Android (έκδοση 4.2 και άνω), σε iPhone (έκδοση 4.2 και άνω) και σε Windows Phone 8 (έκδοση 4.4 και άνω), σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Viber.



Πριν κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια προσέξτε τα παρακάτω

1. Να έχετε υπόψιν σας ότι κάθε φορά που μπλοκάρετε χρήστες στο Viber, οι μπλοκαρισμένοι χρήστες δεν ειδοποιούνται και μπορούν κανονικά να στέλνουν μηνύματα προς εσάς, μονάχα που εσείς δε θα τα λαμβάνετε. Αν τους ξεμπλοκάρετε, τα συγκεκριμένα μηνύματα δε θα τα λάβετε ποτέ. Επίσης δεν θα μπορείτε να στείλετε μηνύματα και να πραγματοποιήσετε κλήσεις προς μπλοκαρισμένους χρήστες.

2. Αν σας είχαν στη λίστα επαφών τους πριν το μπλοκάρισμα, τότε οι πληροφορίες του προφίλ σας παραμένουν σε αυτούς, όμως δε θα ενημερώνονται μετά το μπλοκάρισμα σε περίπτωση που κάνετε αλλαγές στο προφίλ σας. Αν δε σας είχαν στη λίστα επαφών τους, καμιά πληροφορία του προφίλ σας δε θα είναι ορατή μετά το μπλοκάρισμα σε περίπτωση που σας προσθέσουν.

3. Η κατάσταση σύνδεσης σας δε θα είναι ορατή στους μπλοκαρισμένους χρήστες.

4. Οι κλήσεις και οι push ειδοποιήσεις από μπλοκαρισμένους χρήστες δεν θα λαμβάνονται πλέον (προσοχή αυτό διαφοροποιείται στα Windows 8).

5. Το ιστορικό μηνυμάτων και κλήσεων, προς και από τους μπλοκαρισμένους χρήστες, δεν διαγράφεται.

6. Μπορείτε να βλέπετε μηνύματα των μπλοκαρισμένων από ομαδικές συνομιλίες στις οποίες συμμετέχετε τόσο εσείς όσο και εκείνοι (δεν έχει νόημα να συμμετέχετε).

7. Οι μπλοκαρισμένοι χρήστες δε μπορούν να σας προσθέτουν σε ομαδικές συνομιλίες.
Πώς να μπλοκάρετε μια επαφή ή έναν αριθμό στο Viber

1. Ανοίξτε το Viber και επιλέξτε την καρτέλα ΕΠΑΦΕΣ.

2. Πατήστε πάνω σε μια επαφή την οποία θέλετε να μπλοκάρετε και έπειτα πατήστε στην πάνω δεξιά γωνία το εικονίδιο με τις τρεις κάθετες τελείες.

3. Στο μενού που θα εμφανιστεί, πατήστε την επιλογή Αποκλεισμός ή Block.

Αν όλα πήγαν καλά, τότε θα εμφανιστεί για σύντομο χρονικό διάστημα στο κάτω μέρος της οθόνης το μήνυμα «Το (όνομα επαφής) αποκλείστηκε» και η επαφή θα έχει μπλοκαριστεί/αποκλειστεί επιτυχώς. Η ίδια διαδικασία ισχύει ανάστροφα και για το ξεμπλοκάρισμα της ίδιας επαφής

Πώς μπορώ να αποκλείσω έναν οποιοδήποτε τηλεφωνικό αριθμό στο Viber;

1. Ανοίξτε το Viber και πατήστε στην πάνω αριστερή γωνία το εικονίδιο με τις τρεις οριζόντιες γραμμές.

2. Από το μενού που θα εμφανιστεί, πατήστε την επιλογή Ρυθμίσεις.

3. Στο νέο μενού επιλέξτε Ιδιωτικό απόρρητο και δεξιά την λίστα αποκλεισμού.

Στο σημείο αυτό, θα παρατηρήσετε πως η λίστα αποκλεισμού σας είναι κενή, αφού δεν έχετε ακόμη μπλοκάρει καμία επαφή ή τηλεφωνικό αριθμό. Διαφορετικά, θα έχει τις μπλοκαρισμένες επαφές και τηλεφωνικούς αριθμούς σας.

5. Πατήστε πάνω στο εικονίδιο (+) και στο νέο μενού που θα εμφανιστεί πληκτρολογήστε τον αριθμό ή το όνομα της επαφής που θέλετε να μπλοκάρετε. Ο αριθμός αυτός θα πρέπει να έχει λογαριασμό Viber, διαφορετικά δε θα μπορέσετε να τον μπλοκάρετε.

7. Μόλις τελειώσετε με την εγγραφή της επαφής που θέλετε να μπλοκάρετε πατήστε πάνω στο εικονίδιο του Viber (τικ). 

6 σχόλια:

  1. ευχαριστω, με εβγαλες απο μεγαλη ταλαιπωρια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι να κανω εγω που δεν ειναι στις επαφες μου και δεν βλεπω ουτε τον αριθμο του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΜΕ ΕΧΕΙ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ VIBER ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα, δεν μπορείς να βλέπεις την κατάσταση του άλλου αν είναι online (ενεργός) και αν δοκιμάσεις να του στείλεις απλά λέει στάλθηκε και δεν πρόκειται να γράψει ποτέ ότι παραδόθηκε.
    Πάρε μια δεύτερη sim καρτοκινητού, και βάλε τη σε μια συσκευή και δες αν με το καινούριο νούμερο μπορείς να τον δεις. Αν μπορείς τότε σίγουρα σε έχει κάνει block.

    ΜΦΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εάν δεν με έχει μπλοκάρει κάποιος στο βαιμπερ και τα μηνύματα που του στέλνω δείχνουν ότι απλά στάλθηκαν και όχι παραδόθηκαν τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!