20/11/16

Πώς να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο Web Browser και email στον Mac

Αλλάζοντας την προεπιλεγμένη εφαρμογή για τα περισσότερα αρχεία στο OS X είναι εύκολο. To OS X σας επιτρέπει επίσης να επιλέξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στο Web και e-mail client, και εδώ θα σας δείξω πώς.






Για να αλλάξετε τον web browser σας, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το παράθυρο Προτιμήσεις συστήματος. Για να το ανοίξετε, κάντε κλικ στο μενού Apple System PreferencesΚάντε κλικ στο εικονίδιο Γενικά στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου System Preferences και μετά κάντε κλικ στο Default Browser Web και επιλέξτε ένα από τα εγκατεστημένα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο σας.

Αν δεν μπορείτε να δείτε μια επιλογή στο Default Browser Web, είναι πιθανόν γιατί χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση του Mac OS X. Από την έκδοση OS X Maverics και νεότερη, η δυνατότητα να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης web σας βρίσκεται στις προτιμήσεις του Safari. Ξεκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari Preferences. Κάντε κλικ στην επιλογή Default Browser Web κάτω από την καρτέλα Γενικά και επιλέξτε το πρόγραμμα περιήγησης web σας.
Για να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, θα χρειαστεί να ανοίξετε την εφαρμογή E-mail που περιλαμβάνεται στο Mac σας και να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας από εκεί. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την προεπιλεγμένη εφαρμογή E-mail για να αλλάξετε το e-mail client σας ακόμα κι αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Mail για οτιδήποτε άλλο.

Πρώτα λοιπόν ανοίξτε την εφαρμογή Mail. Αν δεν έχετε εικονίδιο του στο dock σας, μπορείτε να πατήσετε Command + Space για να ανοίξετε την αναζήτηση και πληκτρολογήστε Mail και πατήστε Enter. Κάντε κλικ στο Mail, Προτιμήσεις για να ανοίξετε το παράθυρο των προτιμήσεων του app Mail σας. Κάντε κλικ στο Default Reader και στην καρτέλα Γενικά επιλέξτε την εφαρμογή e-mail σας. Οι Εφαρμογές που εμφανίζονται εδώ πρέπει να είναι εγκατεστημένες οπότε θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο web ή e-mail client πριν εμφανιστεί στην λίστα εδώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!