18/11/16

Πώς να διαγράψετε άμεσα τα αρχεία σας στο OS X

Στα Windows, μπορείτε να διαγράψετε άμεσα τα αρχεία σας χωρίς να τα μεταφέρετε στο κάδο απορριμάτων (Recycle Bin) κρατώντας πατημένο το πλήκτρο «Shift». Οι χρήστες Mac όμως δεν έχουν αυτό το προνόμιο μέχρι την κυκλοφορία του OS X 10.11 El Capitan.





Η διαγραφή αρχείων σε OS X δεν υπήρξε ποτέ ιδιαίτερα βολική διαδικασία. Μέχρι την πιο πρόσφατη έκδοση, οι χρήστες Mac έπρεπε να μετακινήσουν τα αρχεία στον κάδο απορριμμάτων, και στη συνέχεια, να αδειάσουν τον κάδο απορριμμάτων για να τα διαγράψουν οριστικά. Ας υποθέσουμε ότι έχετε κάποια στοιχεία που θέλετε να διαγράψετε. Μπορείτε να τα επιλέξετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο μενού «Αρχείο». Κανονικά, αυτό θα τα μεταφέρει στον κάδο απορριμάτων, αλλά αν κρατάτε πατημένο την ένδειξη «Επιλογή» η επιλογή θα αλλάξει την εντολή και θα τα διαγράψει άμεσα. Θα πρέπει ακόμα να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να διαγράψετε τα στοιχεία στο παράθυρο που θα ανοίξει.

Μπορείτε επίσης απλά να χρησιμοποιήσετε μια συντόμευση πληκτρολογίου. Επιλέξτε το στοιχείο ή τα στοιχεία σας, στη συνέχεια, πατήστε Option + Command + Delete. Και πάλι, ένας διάλογος επιβεβαίωσης θα εμφανιστεί και θα χρειαστεί να κάνετε κλικ στο «Διαγραφή» για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Φυσικά, μπορείτε ακόμα να διαγράψετε τα στοιχεία με τον παραδοσιακό τρόπο, μεταφέροντας τα στον κάδο απορριμμάτων και στη συνέχεια να αδειάσετε τον κάδο, αλλά αν θέλετε να επιταχύνετε την διαδικασία μπορείτε να παρακάμψετε το παράθυρο διαλόγου επιβεβαίωσης, κάνοντας κλικ στο μενού του Finder, επιλέγοντας προτιμήσεις, και απενεργοποιώντας το Εμφάνιση προειδοποίησης πριν το άδειασμα του κάδου απορριμμάτων.

Θυμηθείτε, η διαγραφή των αρχείων παρακάμπτοντας τον κάδο απορριμάτων είναι μη αναστρέψιμη. Για αυτό προσέξτε πολύ όταν εφαρμόζεται αυτή την διαδικασία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!