18/4/19

Πώς να δημιουργήσετε και να εκτυπώσετε ετικέτες στο Word

Εάν θέλετε να κάνετε τις δικές σας ετικέτες, είτε για προσωπική ή επαγγελματική χρήση, το Word παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύνολο λειτουργιών για τη δημιουργία ετικετών αλληλογραφίας και όχι μόνο.






Δημιουργία προσαρμοσμένων ετικετών στο Word

Πηγαίνετε και ανοίξτε ένα κενό έγγραφο του Word και κατευθυνθείτε προς την καρτέλα Στοιχεία αλληλογραφίας και στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Ετικέτες.
Στο παράθυρο Φάκελοι και ετικέτες που ανοίγει, θα πατήσετε στην καρτέλα Ετικέτες. Πληκτρολογήστε τις πληροφορίες που θέλετε στο πλαίσιο Διεύθυνση. Αν έχετε δημιουργήσει προηγουμένως έναν φάκελο και έχετε αποθηκεύσει τη διεύθυνση επιστροφής, τότε μπορείτε να επιλέξετε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Χρήση Διεύθυνσης Αποστολέα και θα μεταφέρει τις πληροφορίες για εσάς.
Στην ενότητα Εκτύπωση, μπορείτε να καθορίσετε ότι θέλετε να εκτυπώσετε μια πλήρη σελίδα της ίδιας ετικέτας. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή Μονής ετικέτας και να καθορίσετε τις γραμμές και τις στήλες, εάν θέλετε να εκτυπώσετε έναν συγκεκριμένο αριθμό ετικετών. Η ενότητα Ετικέτα σάς παρέχει μια περιγραφή της τρέχουσας επιλογής ετικετών. Για να το αλλάξετε, θα πρέπει να επιλέξετε Επιλογές. Βέβαια στο Word 2013 υπάρχει και το παρακάτω το οποίο θα σας λύσει τα χέρια.
Στο παράθυρο Επιλογές ετικέτας, μπορείτε να πείτε στο Word πώς θα εκτυπώνετε τις ετικέτες και το εμπορικό σήμα της ετικέτας. Στην ενότητα Αριθμός προϊόντος, μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο της ετικέτας από τη λίστα που παρέχεται. Θα παρατηρήσετε ότι οι προδιαγραφές των ετικετών θα εμφανίζονται κάτω από τις Πληροφορίες για την ετικέτα. Οι πληροφορίες που εμφανίζονται εδώ σχετίζονται με τον επιλεγμένο αριθμό προϊόντος. Αν δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε, μπορείτε να επιλέξετε Νέα ετικέτα και να πληκτρολογήσετε τις ακριβείς λεπτομέρειες αυτού που χρειάζεστε.

Δημιουργία μιας ενιαίας σελίδας διάφορων ετικετών

Τώρα υποθέστε ότι θέλετε να εκτυπώσετε μια δέσμη ετικετών σε μία σελίδα, αλλά να τυπώσετε διαφορετικές πληροφορίες σε κάθε ετικέτα. 

Ανοίξτε ένα νέο έγγραφο του Word, κατευθυνθείτε στην καρτέλα  Στοιχεία αλληλογραφίας και στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί ΕτικέτεςΣτο παράθυρο Φάκελοι και ετικέτες, κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογές στο κάτω μέρος. Στο παράθυρο Επιλογές ετικέτας που ανοίγει, επιλέξτε ένα κατάλληλο στυλ από τη λίστα Αριθμός προϊόντος. Σε αυτό το παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσουμε την επιλογή 30 ανά σελίδα. Κάντε κλικ στο OK όταν έχετε κάνει την επιλογή σας.
Θα εμφανιστεί ένα νέο έγγραφο του Word, το οποίο θα εμφανίζει ένα κενό πρότυπο ετικέτας.
Τώρα, πληκτρολογήστε τις πληροφορίες που θέλετε σε κάθε ετικέτα και εκτυπώστε τις όταν τελειώσετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!