29/3/17

Πώς να σταματήσετε να ζητάν οι ιστοσελίδες την τοποθεσία σας

Τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο επιτρέπουν στις ιστοσελίδες να ρωτήσουν για την τοποθεσία σας μέσω ενός μηνύματος που εμφανίζεται στην οθόνη μας. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτή την διαδικασία και πλέον οι ιστοσελίδες δεν θα είναι σε θέση να ζητάνε την τοποθεσία σας.


Google Chrome
Για να αποτρέψουμε αυτή την διαδικασία θα πρέπει να επισκεφθούμε τις ρυθμίσεις απορρήτου του Chrome. Κάντε κλικ στο μενού του Chrome και στην επιλογή Ρυθμίσεις. Κάντε κλικ στο «Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων» στο κάτω μέρος της σελίδας στις ρυθμίσεις του Chrome και κάντε κλικ στο κουμπί «Ρυθμίσεις περιεχομένου».

Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα «Τοποθεσία» και επιλέξτε «Να μην επιτρέπεται σε κανέναν ιστότοπο να παρακολουθεί τη φυσική θέση σας».
Mozilla Firefox
Για να αποκτήσετε πρόσβαση, πληκτρολογήστε about:config στη γραμμή διευθύνσεων του Firefox και πατήστε Enter. Για να επιβεβαιώσετε την προειδοποίηση, κάντε κλικ στην επιλογή «Αποδέχομαι τον κίνδυνο». Ψάξτε την επιλογή geo.enabled στο πλαίσιο αναζήτησης στο about:config οθόνη. Κάντε διπλό κλικ στο «geo.enabled» και ο Firefox θα το μετατρέψει από true σε false.

Windows 10
Η λειτουργία αυτή δεν είναι διαθέσιμη από μόνη της στο Microsoft Edge. Όπως και οι άλλες νέες εφαρμογές, θα πρέπει να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις της τοποθεσίας σας μέσα από την εφαρμογή ρυθμίσεων στα Windows 10. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις Απόρρητο Τοποθεσία. Μετακινηθείτε προς τα κάτω για να τα «Επιλέξτε τις εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ακριβή τοποθεσία σας» και ορίστε το Microsoft Edge στην επιλογή «Off».

Internet Explorer
Για να απενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία στον Internet Explorer, κάντε κλικ στο μενού Εργαλεία και επιλέξτε «Επιλογές Internet». Κάντε κλικ στην καρτέλα «Απόρρητο» στο πάνω μέρος του παραθύρου και επιλέξτε το πλαίσιο «Ποτέ μην αφήνετε ιστοσελίδες να ζητήσουν τη φυσική θέση σας». Κάντε κλικ στο «OK» για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

apple Safari
Για να το κάνετε αυτό στο Safari, πρώτα κάντε κλικ στο Safari Προτιμήσεις. Επιλέξτε το εικονίδιο «Απόρρητο» στο πάνω μέρος του παραθύρου. Επιλέξτε «Deny without prompting» για να απαγορεύει σε όλες τις ιστοσελίδες από το να ζητήσουν να δείξετε τη θέση σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!