2/4/17

Πώς να κάνετε τα Windows να εμφανίζουν τις επεκτάσεις των αρχείων σας

Τα Windows δεν δείχνουν τις επεκτάσεις των αρχείων από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να αλλάξετε αυτή την ρύθμιση και να κάνετε τα Windows 7, 8, ή 10 να σας δείχνουν πάντα την πλήρη επέκταση του κάθε αρχείου. Γιατί όμως θα πρέπει να εμφανίζονται οι επεκτάσεις των αρχείων;





Κάθε αρχείο έχει μια επέκταση που υπαγορεύει στα Windows το είδος των αρχείων που είναι. Οι επεκτάσεις των αρχείων δεν είναι συνήθως μεγάλες τρία ή τέσσερα ψηφία, αλλά μπορεί να είναι και μεγαλύτερες. Για παράδειγμα, έγγραφα του Word έχουν σαν επέκταση το .doc ή .docx. Εάν έχετε ένα αρχείο με το όνομα Example.docx, τα Windows ξέρουν ότι είναι ένα έγγραφο του Word και θα το ανοίξετε με το Microsoft Word. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επεκτάσεις αρχείων. Για παράδειγμα, αρχεία ήχου μπορεί να έχουν μια επέκταση αρχείου σαν .mp3, .aac, .wma, .flac, .ogg, ή πολλές άλλες.

Η ρύθμιση των Windows για να δείχνουν τις επεκτάσεις αρχείων είναι χρήσιμες για την ασφάλεια. Για παράδειγμα, η επέκταση .exe είναι ένα από τις επεκτάσεις αρχείων που τα Windows τρέχουν ένα πρόγραμμα. Αν δεν μπορείτε να δείτε την επέκταση ενός αρχείου είναι δύσκολο να πει κανείς αν πρόκειται για ένα πρόγραμμα ή ένα ασφαλές έγγραφο ή κάτι άλλο.

Πώς να εμφανίζονται οι επεκτάσεις αρχείων στα Windows 8 και 10
Αυτή η επιλογή είναι εύκολα προσβάσιμη με το File Explorer στα Windows 8 και 10. Κάντε κλικ στην καρτέλα «Προβολή» στο μενού του File Explorer. Ενεργοποιήστε το «επεκτάσεις ονόματος αρχείου». Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι άλλο, ο File Explorer θα θυμάται αυτή τη ρύθμιση μέχρι να την απενεργοποιήσετε στο μέλλον.

Πώς να εμφανίζονται οι επεκτάσεις αρχείων στα Windows 7
Κάντε κλικ στο κουμπί «Οργάνωση» στη γραμμή εργαλείων του Windows Explorer και επιλέξτε «Επιλογές φακέλων και αναζήτησης» για να το ανοίξετε.
Κάντε κλικ στην καρτέλα «Προβολή» στο πάνω μέρος του παραθύρου. Απενεργοποιήστε το πλαίσιο ελέγχου «Απόκρυψη επεκτάσεων για γνωστούς τύπους αρχείων» στο πλαίσιο Ρυθμίσεις για προχωρημένους. Κάντε κλικ στο «OK» για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας. Αυτό το παράθυρο είναι επίσης προσβάσιμο μέσω του Πίνακα Ελέγχου σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows. Από το Control Panel Εμφάνιση και Εξατομίκευση Επιλογές φακέλων. Στα Windows 8 και 10, είναι το όνομα «File Options Explorer» αντ 'αυτού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!