23/3/17

Πώς να αποτρέψετε τους χρήστες των Windows από την αλλαγή του screen saver σας

Μπορεί να υπάρχουν φορές που θέλετε οι χρήστες του υπολογιστή σας να μην είναι σε θέση να αλλάξουν την προφύλαξη της οθόνης που εσείς έχετε επιλέξει. Πώς γίνεται όμως αυτό; Ίσως έχετε υπολογιστές σε ένα μικρό επιχειρηματικό περιβάλλον και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα τοποθετήσουν ακατάλληλες εικόνες ή κείμενο για την προστασία της οθόνης τους. Όποιοι και αν είναι οι λόγοι σας για το κλείδωμα του screen saver που εσείς θα επιλέξετε, παρακάτω θα σας δείξω πώς να το πετύχετε αυτό.


Αν έχετε Windows 7, 8, ή 10 Home Edition, Pro ή Enterprise θα πρέπει να επεξεργαστείτε το μητρώο των Windows για να κάνετε αυτές τις αλλαγές. Αν θέλετε να απενεργοποιήσετε την αλλαγή της προφύλαξης οθόνης για ένα μεμονωμένο χρήστη, θα πρέπει να συνδεθείτε ως χρήστης που θέλετε να κάνετε αλλαγές και, στη συνέχεια να επεξεργαστείτε το μητρώο, ενώ είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό τους. Εάν έχετε πολλούς μεμονωμένους χρήστες θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία για κάθε χρήστη. Αν θέλετε να κάνετε τις αλλαγές για όλους τους χρήστες του υπολογιστή με τη μία, συμπεριλαμβανομένου και του δικού σας λογαριασμού, μπορείτε απλά να παραμείνετε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας.
Μετά τη σύνδεση με το κατάλληλο λογαριασμό, ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου από την Έναρξη και πληκτρολογώντας «regedit». Πατήστε το πλήκτρο Enter για να ανοίξετε τον Επεξεργαστή μητρώου για να μπορείτε να κάνετε τις αλλαγές στον υπολογιστή σας. Στον Επεξεργαστή μητρώου, χρησιμοποιήστε την αριστερή πλαϊνή μπάρα για να περιηγηθείτε στο ακόλουθο κλειδί αν θέλετε να απενεργοποιήσετε τις ρυθμίσεις για την προφύλαξη της οθόνης για τον τρέχοντα συνδεδεμένο χρήστη:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies
Αν θέλετε να απενεργοποιήσετε τις ρυθμίσεις προστασίας οθόνης για όλους τους χρήστες του υπολογιστή ταυτόχρονα, μεταβείτε σε αυτό το κλειδί αντί αυτού:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies
Αν δεν μπορείτε να δείτε ένα φάκελο που ονομάζεται «System» κάτω από το Policies, θα πρέπει να τον δημιουργήσετε. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο Policies και επιλέξτε New Key. Αν υπάρχει ήδη αυτός ο φάκελος μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα. Στη συνέχεια, θα δημιουργήσετε μια νέα τιμή μέσα στο φάκελο του συστήματος. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο System και επιλέξτε New DWORD (32-bit). Ονομάστε τη νέα τιμή NoDispScrSavPage και στη συνέχεια κάντε διπλό κλικ στη νέα τιμή για να ανοίξετε το παράθυρο ιδιοτήτων της. Στο παράθυρο ιδιοτήτων για την αξία NoDispScrSavPage, αλλάξτε την τιμή από 0 σε 1 στο πλαίσιο «Δεδομένα τιμής» και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK.
Μπορείτε τώρα να κλείσετε τον Επεξεργαστή μητρώου. Οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν αμέσως, οπότε αν προσπαθήσετε να ανοίξετε τις ρυθμίσεις προφύλαξη οθόνης σας, θα δείτε ένα μήνυμα σφάλματος. Αν ποτέ θέλετε να αναιρέσετε τις αλλαγές, απλώς συνδεθείτε ξανά με το χρήστη για τον οποίο θέλετε να κάνετε τις αλλαγές, επιστρέψτε στο βασικό σύστημα στον Επεξεργαστή μητρώου και ορίστε την τιμή NoDispScrSavPage πίσω στο 0 ή απλά διαγράψετε την εντελώς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!