15/3/17

Πώς να αλλάξετε τα εικονίδια του δίσκου σας στα Windows

Η αλλαγή των εικονιδίων του δίσκου σας είναι μόνο ένας από τους πολλούς τρόπους που μπορείτε να προσαρμόσετε τα εικονίδια σας στα Windows. Μπορείτε να βάλετε ακόμα και εικόνες υψηλής ανάλυσης από τις δικές σας εικόνες αν δεν μπορείτε να βρείτε άλλες εικόνες που σας αρέσουν. Υπάρχουν δύο τρόποι που μπορείτε να αλλάξετε τα εικονίδια του δίσκου σας στα Windows. Ο πρώτος τρόπος χρησιμοποιεί μια δωρεάν εφαρμογή που σας επιτρέπει να αλλάξετε το εικονίδιο για μια μεμονωμένη μονάδα δίσκου. Ο δεύτερος τρόπος περιλαμβάνει μερικές γρήγορες αλλαγές στο μητρώο των Windows.


Αλλαγή εικονιδίων του δίσκου με το Drive Icon Changer

Ο ευκολότερος τρόπος για να αλλάξετε το εικονίδιο για μια μεμονωμένη μονάδα δίσκου είναι ένα δωρεάν εργαλείο που ονομάζεται Icon Changer. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε για τα Windows Vista, αλλά λειτουργεί και στα Windows 7, 8, και 10 για να σας επιτρέπουν να αλλάξετε γρήγορα το εικονίδιο για κάθε μονάδα.
Αφού κατεβάσετε το πρόγραμμα, θα πρέπει να το τρέξετε με δικαιώματα διαχειριστή. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο EXE και επιλέξτε «Εκτέλεση ως διαχειριστής». Την πρώτη φορά που εκτελείτε το εργαλείο, μπορεί να σας ζητήσει να εγκαταστήσετε κάποια αρχεία του .NET Framework, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Είναι επίσης ένα φορητό app, έτσι δεν υπάρχει καμία απαραίτητη εγκατάσταση. Αφού τρέξετε το πρόγραμμα θα δείτε ότι το Drive Icon Changer έχει μόνο μία οθόνη όπου μπορείτε να επιλέξετε τη μονάδα για την οποία θέλετε να αλλάξετε το εικονίδιο και, στη συνέχεια, αναζητήστε το αρχείο .ICO που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Δεν υπάρχουν διαθέσιμες πρόσθετες ρυθμίσεις. Επιλέξτε το δίσκο σας, βρείτε το αρχείο .ICO σας, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί «Αποθήκευση». Στο τέλος θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι η εικόνα έχει αλλάξει με επιτυχία.

Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας για την αλλαγή να τεθεί σε ισχύ, αν έχετε επιλέξει μια εσωτερική μονάδα. Αν επιλέξατε μια αφαιρούμενη μονάδα δίσκου, μπορείτε επίσης να την αποσυνδέσετε και να την συνδέσετε ξανά για να εμφανιστεί η αλλαγή αυτή. Μετά την επανεκκίνηση, θα πρέπει να δείτε το νέο εικονίδιο της μονάδας σας στο File Explorer.
Το Icon Changer λειτουργεί με τη δημιουργία δύο κρυφών αρχείων στον κατάλογο της μονάδας δίσκου. Το ένα είναι ένα αντίγραφο του αρχείου ICO που μετονομάστηκε σε «Drive.ico» και το άλλο είναι ένα απλό αρχείο autorun.inf που περιέχει μόνο τις ακόλουθες γραμμές:

[Autorun]
ICON = Drive.ico
wdi_5

Έτσι, αν προτιμάτε, μπορείτε να δημιουργήσετε μόνο το autorun.inf αρχείο χρησιμοποιώντας το Σημειωματάριο, αντιγράψτε το αρχείο ICO στη μονάδα σας και μετονομάσετε το, κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας (ή αποσυνδέστε και συνδέστε ξανά τη μονάδα αν είναι αφαιρούμενη), και το εικονίδιο της μονάδας δίσκου θα αλλάξει. Και αν θέλετε να αντιστρέψετε τις αλλαγές που έχετε κάνει σε μια μονάδα δίσκου, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαγράψετε αυτά τα δύο αρχεία.

Αλλαγή μεμονωμένης μονάδας με την επεξεργασία του μητρώου
Μπορείτε επίσης να κάνετε μια παρόμοια αλλαγή με την επεξεργασία του μητρώου. Ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου από την Έναρξη και πληκτρολογώντας «regedit». Πατήστε το πλήκτρο Enter για να ανοίξετε τον Επεξεργαστή μητρώου. Στον Επεξεργαστή μητρώου, χρησιμοποιήστε την αριστερή πλαϊνή μπάρα για να περιηγηθείτε στο ακόλουθο κλειδί:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\DriveIcons
Στη συνέχεια, θα πάμε για να δημιουργήσουμε ένα νέο κλειδί μέσα στο κλειδί DriveIcons. Κάντε δεξί κλικ στο κλειδί DriveIcons και επιλέξτε New, Key. Ονομάστε το νέο κλειδί χρησιμοποιώντας το γράμμα της μονάδας δίσκου που θέλετε να αλλάξετε. Τώρα, θα πάμε να δημιουργήσουμε ένα άλλο νέο κλειδί, αυτή τη φορά μέσα στο κλειδί γράμμα της μονάδας δίσκου που μόλις δημιουργήσατε. Κάντε δεξί κλικ στο γράμμα της μονάδας του δίσκου που δημιουργήσατε και επιλέξτε Νέο, Key. Ονομάστε το νέο κλειδί «DefaultIcon
Επιλέξτε το νέο κλειδί DefaultIcon στο αριστερό τμήμα του παραθύρου και, στη συνέχεια, στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε διπλό κλικ στην τιμή (Προεπιλογή) για να ανοίξετε το παράθυρο ιδιοτήτων του. Στο παράθυρο «Edit String», πληκτρολογήστε την πλήρη διαδρομή (που περιβάλλεται από εισαγωγικά) για το ICO αρχείο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως εικονίδιο σας στο πλαίσιο «Δεδομένα τιμής» και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK.

Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ αμέσως, έτσι δεν θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Ανοίξτε την Εξερεύνηση ή Αρχείο ανανεώσετε το παράθυρο αν ήταν ήδη ανοιχτό και θα πρέπει να δείτε το νέο εικονίδιο της μονάδας. Αν θέλετε να αντιστρέψετε τις αλλαγές, απλά το επιστρέψτε πίσω στο κλειδί DriveIcons στον Επεξεργαστή μητρώου και διαγράψτε το κλειδί - γράμμα της μονάδας δίσκου που δημιουργήσατε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!