7/3/17

Πώς να ελέγξετε τι βλέπουν οι άλλοι σχετικά με το Google προφίλ σας

Εάν χρησιμοποιείτε οποιεσδήποτε υπηρεσίες όπως το Gmail, το Google Drive, το Google+, το Google κλπ, τότε αναμφίβολα έχετε ένα προφίλ Google. Όταν έχετε ρυθμίσει το λογαριασμό σας στο Gmail, θα περιλαμβάνονται πληροφορίες σχετικά με τον εαυτό σας, όπως το όνομά σας, γενέθλια, και ακόμη και τα μέρη που έχετε ζήσει ή ακόμα έχετε επισκεφθεί. 


Οι πληροφορίες αυτές επεκτείνονται όταν χρησιμοποιείτε περισσότερες υπηρεσίες της Google. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε (ή έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ) το Google+, τότε είναι πιθανό να έχετε προσωπικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον τόπο εργασίας, θέσεις που έχετε ζήσει, και ενδεχομένως ακόμη και τον αριθμό τηλεφώνου σας. Η Google διατηρεί το προσωπικό σας προφίλ κρυμμένο σε μια απλή σελίδα στο About Me. Μόλις μπείτε σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να δείτε τι βλέπουν οι άλλοι άνθρωποι σε σχέση με εσάς και πώς μπορείτε να το σταματήσετε αυτό. 

Μπορείτε όχι μόνο να αλλάξετε το όνομά σας αλλά επίσης να προσθέσετε ένα ψευδώνυμο, απλά κάντε κλικ στο προφίλ στην αριστερή μπάρα του μενού, επεξεργασία προφίλ έπειτα και τέλος πατήστε το θαυμαστικό που βρίσκεται δίπλα στην φωτογραφία σας και μετά το μικρό εικονίδιο με το μολύβι στη δεξιά πλευρά για να ξεκινήσετε.
Όπως σημειώνεται στο κάτω μέρος της σελίδας, αξίζει έχοντας κατά νου ότι αν αλλάξετε το όνομά σας εδώ, θα αλλάξει σε όλα τα προϊόντα της Google. Έτσι, αν χρησιμοποιείτε τη διεύθυνσή σας στο Gmail για επαγγελματική επικοινωνία, είναι πιθανόν να μην είναι η καλύτερη ιδέα για να αλλάξετε το όνομά σας. Κάτω από το όνομα σας βρίσκονται πληροφορίες για το προφίλ σας, το ιστορικό εργασίας, θέσεις που έχετε ζήσει, ιστοσελίδες και άλλα κοινωνικά δίκτυα, το φύλο, γενέθλια. 

Υπάρχουν διάφορες πληροφορίες και ρυθμίσεις τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε και είναι καλό να ξέρετε τι κάνουν

Δημόσιο: Ο καθένας μπορεί να δει αυτές τις πληροφορίες. 
Private: Οι πληροφορίες είναι κρυμμένες εκτός από εσάς. 
Κύκλοι σας: Όσους έχετε σε κύκλο στο Google+ θα είναι σε θέση να δουν αυτές τις πληροφορίες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αυτό εάν χρησιμοποιείτε το Google+ αρκετά συχνά.
Εκτεταμένους κύκλους: Αυτό καλύπτει όλους στους κύκλους σας και είναι περίπου παρόμοιο με το «Φίλοι των Φίλων» στο Facebook. 
Προσαρμοσμένη: Αυτό χρησιμοποιείται για το ποιος μπορεί να δει αυτές τις πληροφορίες από την κοινή χρήση με συγκεκριμένους κύκλους. Επιλέγετε δηλαδή εσείς για το ποιος μπορεί να δει συγκεκριμένες πληροφορίες για εσάς. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι όποιες αλλαγές κάνετε ισχύουν μόνο για το προφίλ σας στο Google και τις πληροφορίες που εμφανίζονται σε αυτό. Δεν θα αλλάξει κάτι σχετικά με το τι δείχνει το Google για σας όταν κάποιος ψάχνει για εσάς. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!