2/3/17

Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας να κλείνει τη νύχτα

Είναι καλό να να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας όταν δεν το χρησιμοποιείτε, αλλά υπάρχουν ημέρες και νύχτες που τον ξεχνάτε. Εδώ θα σας δείξω πώς να ρυθμίσετε τα Windows να κλείνουν τον υπολογιστή σας τη νύχτα, αλλά μόνο αν δεν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας.







Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και πληκτρολογήστε «task scheduler» και στη συνέχεια κάντε κλικ στο «task scheduler» app. Στο παράθυρο Task Scheduler και πιο συγκεκριμένα στο μενού «Ενέργειες», κάντε κλικ στην επιλογή «Create Task» (Δημιουργία εργασιών). Στην καρτέλα «Γενικά» του παραθύρου Δημιουργία εργασιών δώστε ένα νέο όνομα στην καινούργια σας εργασία. Θα σας συμβούλευα να τοποθετήσετε ένα μικρό «z» πριν από οποιαδήποτε όνομα, έτσι ώστε να το βρείτε ευκολότερα σε μια αλφαβητική ταξινόμηση. Το όνομα που θα δώσουμε εμείς είναι το z_Shut Down PC at Midnight. Επιλέξτε την επιλογή «Run» είτε ο χρήστης είναι συνδεδεμένος ή είτε όχι και τσεκάρετε την επιλογή  «Run» με υψηλά προνόμια. Στο τέλος επιλέξτε την έκδοση των Windows.

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα «Triggers». Κάντε κλικ στο «Νέο» για να δημιουργήσετε μια νέα προγραμματισμένη εργασία. Στο παράθυρο New Trigger, βεβαιωθείτε ότι η ενέργεια προγραμματισμένο έργο έχει οριστεί σε ένα χρονοδιάγραμμα και απλά το μόνο που μένει να κάνετε είναι να ορίσετε την ώρα που θέλετε να κλείνει ο υπολογιστής σας και κάντε κλικ στο OK.
Πίσω στο παράθυρο «Δημιουργία Ενέργειας», μεταβείτε στην καρτέλα «Ενέργειες» και κάντε κλικ στο «Νέο» για να δημιουργήσετε μια νέα ενέργεια. Στο παράθυρο «Νέα Ενέργεια», κάντε τις εξής ρυθμίσεις «Start a program» και στον τύπο (Program/script) βάλτε «Shut down». Στο add arguments (optional) που είναι προαιρετικό πληκτρολογήστε το «/ S» για να ξεκινήσει μια γραμμή εντολών και να προχωρήσει έτσι το κλείσιμο του υπολογιστή. Αν θέλετε η εντολή να αναγκάσει επίσης όλες τις ανοικτές εφαρμογές να κλείσουν χωρίς προειδοποίηση των χρηστών, πληκτρολογήστε το «/ S / F» στο πλαίσιο «Παράμετροι» αντ 'αυτού. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί «OK».

Πίσω στο παράθυρο «Δημιουργία Ενέργειας», μεταβείτε στην καρτέλα «Προϋποθέσεις» (Conditions). Ενεργοποιήστε το «Ξεκινήστε την εργασία μόνο εάν ο υπολογιστής είναι αδρανής» και μπορείτε να ορίσετε το χρόνο που θέλετε.  Έχετε επίσης δύο άλλες επιλογές. Ενεργοποιήστε το «Σταμάτα εάν ο υπολογιστής παύει να είναι σε αδράνεια» για να σταματήσει το έργο, αν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας. Και να ενεργοποιήσετε το «Επανεκκίνηση αν η κατάσταση αδράνειας συνεχίσει».
Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα «Ρυθμίσεις». Εδώ, μπορείτε να ρυθμίσετε την ενέργεια σας σε περίπτωση αποτυχίας να ξανατρέξει σε ένα προκαθορισμένο χρόνο που θα βάλετε εσείς. Ενεργοποιήστε την επιλογή «Εάν το έργο αποτύχει, κάντε επανεκκίνηση κάθε όσα λεπτά ορίσετε» και, στη συνέχεια, ορίστε τις προτιμήσεις σας. Σημειώστε ότι είναι πιθανό να σας ζητηθεί να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού χρήστη σας για να ολοκληρώσετε τη δημιουργία του έργου. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!