15/3/17

Πώς να θέσετε όρια για το Ύψος και το Πλάτος μιας στήλης στο Excel

Η ρύθμιση του ύψους μιας γραμμής καθώς και το πλάτος μιας στήλης στο Excel είναι εύκολη διαδικασία με την χρήση του ποντικιού αλλά τι γίνεται αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο για να το κάνετε αυτό; Θα σας δείξω παρακάτω διαφορετικούς τρόπους για να ρυθμίσετε το ύψος της γραμμής και το πλάτος της στήλης χωρίς τη χρήση του ποντικιού σας.



Για να ξεκινήσετε, χρησιμοποιήστε τα βελάκια στο πληκτρολόγιο για να μετακινηθείτε στο κελί της γραμμής ή στήλης που θέλετε να αλλάξετε και στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Alt και θα αντικρίσετε την παρακάτω εικόνα. Πατήστε το πλήκτρο «Κ», προσοχή το πληκτρολόγιο σας πρέπει να είναι γυρισμένο στην ελληνική γλώσσα, για να αποκτήσετε πρόσβαση στην καρτέλα Home (Κεντρική).
Θα παρατηρήσετε ότι εμφανίζονται όλα τα πλήκτρα συντόμευσης για όλες τις εντολές στο μενού Home. Πατήστε το πλήκτρο «ΒΜ» ταυτόχρονα για να ανοίξετε το μενού του Format (Μορφοποίηση). Για να αλλάξετε το ύψος της γραμμής για την γραμμή που αντιστοιχεί στο επιλεγμένο κελί, πατήστε το πλήκτρο «Ο». Εισάγετε μια τιμή στο πλαίσιο που θα ανοίξει και πατήστε Enter.

Η αλλαγή του πλάτους της στήλης είναι παρόμοια με την αλλαγή του ύψος της γραμμής. Πατήστε Alt, στη συνέχεια, Κ και έπειτα ΒΜ και τέλος το «Π» (ένα κλειδί μετά το άλλο, όπως αναφέραμε παραπάνω) για το πλάτος της στήλης.
Μια άλλη επιλογή για την αλλαγή του ύψους γραμμής είναι να πατήσετε Shift + το πλήκτρο του διαστήματος για να επιλέξετε ολόκληρη τη σειρά που περιέχει το επιλεγμένο κελί. Στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Shift + F10 για να εμφανιστεί το μενού και πατήστε το πλήκτρο «Ο» ή το πλήκτρο «Π» για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου για να ρυθμίσετε το ύψος και το πλάτος της σειράς που θέλετε. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!