5/3/17

Πώς να προσθέσετε μια Drop-Down λίστα σε ένα κελί στο Excel

Οι λίστες drop-down είναι πολύ χρήσιμα εργαλεία για την εισαγωγή δεδομένων και τις βλέπουμε σχεδόν παντού, και φυσικά μπορείτε να προσθέσετε προσαρμοσμένες drop-down λίστες με τα δικά σας φύλλα εργασίας του Excel. Είναι πολύ εύκολο και θα σας δείξω πώς να το κάνετε αυτό.






Μπορείτε να προσθέσετε drop-down λίστες που να περιέχουν επιλογές όπως Ναι και Όχι, αρσενικό και θηλυκό, ή οποιαδήποτε άλλη προσαρμοσμένη λίστα των επιλογών σας (ηλικία, ύψος, βαθμολογίες κ.α.). Στο παρακάτω παράδειγμα θα ασχοληθούμε με το εύρος της ηλικίας.

Για να ξεκινήσετε, εισάγετε τον κατάλογο με τις ηλικιακές ομάδες κάτω από μια στήλη ή σε μια σειρά, ας υποθέσουμε ηλικίες (20-29, 30-39, 40-49, 50-59 και 60+). Ας υποθέσουμε ότι εισάγουμε τις ηλικιακές ομάδες μας μέσα στα κελιά Α9 ως Α13 στο ίδιο φύλλο εργασίας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τη λίστα των επιλογών σας σε ένα διαφορετικό φύλλο εργασίας στο ίδιο βιβλίο εργασίας.

Στη συνέχεια επιλέξτε όλα τα κελιά που περιέχουν τα drop-down στοιχεία της λίστας και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε ένα όνομα για την περιοχή κελιών στο πλαίσιο Όνομα πάνω από το πλέγμα όπως φαίνεται παρακάτω στην εικόνα.
Τώρα, επιλέξτε το κελί στο οποίο θέλετε να προσθέσετε μια αναπτυσσόμενη λίστα και κάντε κλικ στην καρτέλα «Στοιχεία». Στην ενότητα Εργαλεία στοιχεία της καρτέλας Δεδομένα, κάντε κλικ στο κουμπί «Επικύρωση δεδομένων». Τα δεδομένα της επικύρωσης εμφανίζονται στο πλαίσιο διαλόγου. Στην καρτέλα Ρυθμίσεις, επιλέξτε «Λίστα» από την αναπτυσσόμενη λίστα. Τώρα, θα πάμε να χρησιμοποιήσουμε το όνομα που αποδίδεται στην περιοχή των κελιών που περιέχουν τις επιλογές για την αναπτυσσόμενη λίστα μας. Εισάγετε = Ηλικία στο πεδίο «Προέλευση». Βεβαιωθείτε ότι το «Ανάπτυξη μέσα στο κελί» είναι τσεκαρισμένο.
Το «παράβλεψη κενών κελιών» είναι επιλεγμένο από προεπιλογή. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το κελί και, στη συνέχεια να καταργήστε την επιλογή του κυττάρου χωρίς να επιλέξετε ένα στοιχείο. Αν θέλετε να απαιτεί από τον χρήστη να επιλέξει μια επιλογή από την αναπτυσσόμενη λίστα, τότε μην τσεκάρετε το πλαίσιο, απλά αφήστε το κενό. Μπορείτε να προσθέσετε ένα αναδυόμενο μήνυμα που εμφανίζεται όταν επιλέγεται το κελί που περιέχει την αναπτυσσόμενη λίστα. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στην καρτέλα «Μήνυμα Εισαγωγής» στο πλαίσιο διαλόγου Επικύρωση δεδομένων. Βεβαιωθείτε ότι το «Εμφάνιση του μηνύματος εισαγωγής κατά την επιλογή του κελιού» είναι επιλεγμένο. Εισάγετε έναν τίτλο και ένα μήνυμα εισόδου και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί OK.
Όταν έχει επιλεγεί το κελί που περιέχει την αναπτυσσόμενη λίστα, θα δείτε ένα κουμπί κάτω βέλος στα δεξιά του κελιού. Αν έχετε προσθέσει ένα μήνυμα εισόδου, εμφανίζει κάτω από το κελί. Το κάτω βελάκι εμφανίζεται μόνο όταν έχει επιλεγεί το κελί. Εάν αποφασίσετε ότι θέλετε να καταργήσετε την αναπτυσσόμενη λίστα από το κελί, ανοίξτε το παράθυρο διαλόγου Επικύρωση δεδομένων, όπως περιγράφεται παραπάνω και κάντε κλικ στο κουμπί «Απαλοιφή όλων». Οι επιλογές στο πλαίσιο διαλόγου Επικύρωση δεδομένων επανέρχονται στις προεπιλεγμένες τιμές τους. Κάντε κλικ στο OK για να αφαιρέσετε την αναπτυσσόμενη λίστα και να αποκαταστήσετε το κελί στην προεπιλεγμένη μορφή του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!