8/3/17

Πώς να ορίσετε μια εικόνα σαν κωδικό πρόσβασης στα Windows 10

Ο κωδικός πρόσβασης με την χρήση μιας εικόνας είναι μια εναλλακτική λύση σε σχέση με την πληκτρολόγηση διαφόρων κωδικών πρόσβασης κατά τη σύνδεση στα Windows 10. Πρώτα τα Windows 8 και μετέπειτα τα Windows 10 έφεραν νέους τρόπους σύνδεσης στον λογαριασμό σας.





Ο κωδικός πρόσβασης με την χρήση μιας εικόνας προσφέρει έναν τρόπο για να συνδεθείτε στα Windows 10 παρά να θυμάστε έναν μεγάλο κωδικό πρόσβασης και επίσης είναι πιο διασκεδαστικό σε γενικές γραμμές. Να επισημάνω ότι η χρήση της εικόνας είναι τόσο ασφαλή όσο και ένας απλός ή σύνθετος κωδικός πρόσβασης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δύο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο κείμενο «σύνδεση και επιλογές» και στη συνέχεια να επιλέξετε με ποιο τρόπο θέλετε να συνδεθείτε.
Η δημιουργία ενός κωδικού πρόσβασης με την χρήση μιας εικόνας είναι αρκετά απλή. Απλά πατήστε το κουμπί των Windows + I για να εμφανιστεί το παράθυρο Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Λογαριασμοί». Στη σελίδα Λογαριασμοί, επιλέξτε την καρτέλα «Σύνδεση στις επιλογές (Sign-in options)» στα αριστερά και, στη συνέχεια, στα δεξιά, κάντε κλικ στο κουμπί «Προσθήκη» στην ενότητα «Picture Password». Τα Windows θα σας ζητήσουν να επαληθεύσετε ότι είστε ο κάτοχος του λογαριασμού εισάγοντας τον κωδικό πρόσβασης σας. Πληκτρολογήστε τον κωδικό σας και κάντε κλικ στο OK.

Στο παράθυρο «Picture Password», κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή εικόνας. Χρησιμοποιώντας το Άνοιγμα / Αποθήκευση εντοπίστε και επιλέξτε την εικόνα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Μετά την επιλογή της εικόνας, κάντε κλικ στο κουμπί «Χρησιμοποιήστε αυτή την εικόνα» για να συνεχίσετε ή κάντε κλικ στο κουμπί επιλογή νέας εικόνας, αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι άλλο. Μπορείτε να κάνετε κλικ και να σύρετε για να σχεδιάσετε ένα απλό σχήμα σαν ένα κύκλο ή τρίγωνο. Αν κάτι πάει στραβά σε οποιοδήποτε σημείο, απλά κάντε κλικ στο κουμπί «Ξεκινήστε από την αρχή» για να προσπαθήσετε ξανά. Αφού έχετε επιβεβαιώσει με επιτυχία τις αλλαγές σας, κάντε κλικ στο «Τέλος» για να εφαρμόσει το νέο κωδικό με την χρήση της εικόνας που εσείς επιλέξατε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!