21/3/17

Πώς να αλλάξετε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης του Chrome

Η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης του Google Chrome είναι, όπως ήταν αναμενόμενο, το Google. Για τη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών, αυτό είναι μια χαρά. Υπάρχουν όμως και εκείνοι, οι οποίοι ίσως να θέλουν να αλλάξουν την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης και να την γυρίσουν στο Yahoo, ή στο Bing, ή ακόμη και να προσθέσετε μια δικιά σας μηχανή αναζήτησης. 


Αν θέλετε να το αλλάξετε αυτό, όμως, πρώτα κάντε κλικ στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία του Chrome και πατήστε τις Ρυθμίσεις. Στις Ρυθμίσεις, βρείτε την περιοχή με την ένδειξη «Αναζήτηση» και από κάτω Διαχείριση μηχανών αναζήτησης. Τώρα, απλά κάντε κλικ στο πλαίσιο εκεί που λέει Google και αλλάξτε σε οποιαδήποτε από τις άλλες μηχανές αναζήτησης εσείς θέλετε. Αν η μηχανή αναζήτησης που θέλετε δεν εμφανίζεται, μπορείτε να προσθέσετε μια της αρεσκείας σας κάνοντας κλικ στο Διαχείριση μηχανών αναζήτησης.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι θέλουμε να προσθέσουμε το yahoo σαν προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης. Πηγαίνουμε στο πλαίσιο που γράφει άλλες μηχανές αναζήτησης και με την σειρά προσθέτουμε το όνομα της μηχανής (Yahoo! Ελλάδας), μια λέξη κλειδί (gr.yahoo.com) καθώς και την πλήρη διεύθυνση της μηχανής (https://gr.search.yahoo.com/search?ei={inputEncoding}&fr=crmas&p=%s). Τώρα μπορείτε να κάνετε αυτή την μηχανή αναζήτησης προεπιλεγμένη, αν το επιλέξετε.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!