15/3/17

Πώς να δημιουργήσετε ένα φωτόσπαθο στο Photoshop

Με αφορμή την ταινία του Πολέμου των Άστρων αλλά και την επεξεργασία φωτογραφιών, ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να προσθέσετε ένα lightsaber (φωτόσπαθο) με ειδικά εφέ σε μια φωτογραφία. Όλη η διαδικασία είναι πολύ πιο εύκολη αν το άτομο στην εικόνα κρατάει κάτι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως βάση π.χ. το κοντάρι από μια σκούπα. 





Ανοίξτε τη φωτογραφία που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στο Photoshop.

Βήμα πρώτο: Δημιουργήστε το σχήμα Lightsaber 
Δημιουργήστε ένα νέο σχέδιο (Create New Layer) είτε κάνοντας κλικ στο κουμπί New Layer ή χρησιμοποιώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου Control + N (Command + Shift + N, αν είστε σε Mac) Shift +. Ονομάστε το νέο σχέδιο «lightsaber» ή κάτι παρόμοιο και κάντε κλικ στο OK.

Εάν είστε εξοικειωμένοι με το πώς να χρησιμοποιήσετε, το εργαλείο Pen είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους. Ωστόσο, είναι αρκετά περίπλοκη, και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα απλούστερο εργαλείο για να πάρουμε το ίδιο αποτέλεσμα. Επιλέξτε το εργαλείο πολυγωνικού Lasso από το μενού Εργαλεία. Μπορείτε επίσης να το επιλέξετε αυτό το εργαλείο πατώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου Shift + L. Κάντε μεγέθυνση την εικόνα σας για να δημιουργήσετε το ψεύτικο lightsaber σας (ή στο σημείο όπου θέλετε να είναι) και κάντε κλικ σε μία από τις γωνίες της εικόνας σας.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ σε μία από τις επάνω γωνίες της. Αυτό συνδέει τα δύο σημεία μεταξύ τους. Κρατήστε κάνοντας κλικ γύρω από το ψεύτικο lightsaber μέχρι να φτάσετε στο σημείο όπου ξεκινήσατε. Κάντε κλικ στο πρώτο σημείο ξανά για να ολοκληρώσετε την επιλογή. Το πολυγωνικό Lasso είναι ένα τρομερό εργαλείο για την επιλογή σε σχήματα με καμπύλες. Θέλουμε το lightsaber να έχει μια στρογγυλεμένη άκρη, έτσι θα πάμε να χρησιμοποιήσουμε το Marquee Tool (ελλειπτικό εργαλείο) για να το κάνουμε.
Επιλέξτε το εργαλείο ελλειπτικής επιλογής από το μενού ή από την συντόμευση του πληκτρολογίου Shift + M. Κάντε ζουμ στο πάνω μέρος του lightsaber. Για να δημιουργήσουμε μια στρογγυλεμένη άκρη κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift και, στη συνέχεια, κάντε κλικ και σύρετε για να αρχίσετε να σχεδιάζετε μια έλλειψη στο επάνω μέρος του lightsaber. Επειδή είναι λίγο δύσκολο για πρώτη φορά να σχεδιάσετε μια έλλειψη το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σχεδιάσετε μια έλλειψη μακριά από την επιλογή σας, τότε κρατώντας πατημένο το ποντίκι σας, πατήστε το πλήκτρο διαστήματος για να το μετακινήσετε στη θέση του. Απελευθερώστε το ποντίκι και θα έχετε μια ωραία επιλογή γύρω από την κορυφή του lightsaber.

Μεταβείτε στο μενού Επεξεργασία, επιλέξτε λευκό χρώμα και στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK. Τώρα η εικόνα σας θα πρέπει να μοιάζει σαν να κρατάτε ένα λευκό lightsaber. Πατήστε Control + D ή Command + D για να αποεπιλέξετε το lightsaber.

Βήμα δεύτερο: Δημιουργήστε ένα Blur Layer
Στη συνέχεια, πηγαίνετε στο Layer, Duplicate Layer ή χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Command + J (Command + J σε Mac) για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο του lightsaber. Σύρετε το κάτω από το αρχικό lightsaber και μετονομάσετε σε αντίγραφο του lightsaber.

Βήμα τρίτο: Προσθέστε το Effect Lightsaber
Επιλέξτε το lightsaber layer και πηγαίνετε στο Layer, Layer style, Outer Glow και προσθέστε τις ακόλουθες τιμές:

Blend Mode: Normal.
Αδιαφάνεια (Opacity): 80%.
Μέγεθος (Size): 120px για ένα αρχείο υψηλής ανάλυσης, 60px για ένα αρχείο χαμηλής ανάλυσης.
Μπορείτε να παίξετε με αυτές τις τιμές για να δούμε τι λειτουργεί καλύτερα στη φωτογραφία σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο λευκό δείγμα χρώματος για να επιλέξετε το χρώμα του lightsaber σας. Ρυθμίστε τις τιμές S και B στο 100.

Αν θέλετε ένα κόκκινο lightsaber, τοποθετήστε την τιμή H σε 0.
Αν θέλετε ένα μπλε lightsaber, τοποθετήστε την τιμή H σε 190.
Αν θέλετε ένα πράσινο lightsaber, τοποθετήστε την τιμή H σε 100.
Κάντε κλικ στο OK όταν τελειώσετε.

Στη συνέχεια, επιλέξτε το Inner Glow από τις επιλογές στην αριστερή πλευρά. Πληκτρολογήστε τις ακόλουθες τιμές:

Blend Mode: Normal.
Αδιαφάνεια: 40%.
Χρώμα: Το ίδιο με το προηγούμενο βήμα.
Μέγεθος: 60px για ένα αρχείο υψηλής ανάλυσης, 30px για ένα αρχείο χαμηλής ανάλυσης.

Κάντε κλικ στο OK και το φωτόσπαθο αρχίζει να παίρνει μορφή.

Βήμα τέταρτο: Προσθέστε ένα Blur Effect 
Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Control ή Command και κάντε κλικ στο αντίγραφο του φωτόσπαθου. Μεταβείτε στο μενού Επεξεργασία και συμπληρώστε το χρώμα όπως προηγούμενα. 

Βήμα πέμπτο: Πηγαίνετε στο Layer, New Fill Layer, μετονομάστε το Solid colour σε Colour Toning. Ρυθμίστε τη λειτουργία σε Soft Light με αδιαφάνεια 20%.

Δημιουργήστε ένα New Layer και ονομάστε το Vignette. Ορίστε το Mode σε Multiply και thn αδιαφάνεια στο 30%. Επιλέξτε το εργαλείο ελλειπτικής επιλογής και δημιουργήστε μια έλλειψη γύρω από το κέντρο της εικόνας σας. Πηγαίνετε στο Select, και για το κομμάτι του Contents επιλέξτε το Black και κάντε κλικ στο OK. Πατήστε Control-D ή Command-D και πηγαίνετε στο Filter, Blur, Gaussian Blur. Μια τιμή που σας δίνει ένα ωραίο απαλό χρώμα (Είμαι με τη χρήση των 400px) και πατήστε OK.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!