21/3/17

Σφάλμα: Το πρόγραμμα οδήγησης οθόνης σταμάτησε να αποκρίνεται και έχει γίνει επαναφορά του στα Windows 7 ή τα Windows Vista

Αυτό το άρθρο παρουσιάζει τρεις μεθόδους που μπορείτε να ακολουθήσετε για να επιλύσετε τα προβλήματα με την παύση απόκρισης του προγράμματος οδήγησης της οθόνης. Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, ακολουθήστε τα βήματα στις παρακάτω μεθόδους, ξεκινώντας με τη Μέθοδο 1 και συνεχίζοντας με τη Μέθοδο 2 και τη Μέθοδο 3, αν η πρώτη δεν επιλύσει το ζήτημα.



Η διεργασία Timeout Detection and Recovery είναι μια δυνατότητα των Windows η οποία μπορεί να εντοπίσει πότε το υλικό του προσαρμογέα βίντεο ή ένα πρόγραμμα οδήγησης στον υπολογιστή σας χρειάζεται περισσότερο από τον αναμενόμενο χρόνο για να ολοκληρώσει μια λειτουργία. Όταν συμβαίνει αυτό, τα Windows επιχειρούν να ανακτήσουν και να επαναφέρουν το υλικό γραφικών. Αν η GPU μπορέσει να ανακτήσει και να επαναφέρει το υλικό γραφικών εντός του επιτρεπόμενου χρόνου (2 δευτερόλεπτα), το σύστημά σας μπορεί να πάψει να ανταποκρίνεται και να εμφανιστεί το σφάλμα «Το πρόγραμμα οδήγησης οθόνης σταμάτησε να αποκρίνεται και έχει γίνει επαναφορά του». 

Αν δώσετε στη δυνατότητα Timeout Detection and Recovery περισσότερο χρόνο για την ολοκλήρωση αυτής της λειτουργίας προσαρμόζοντας την τιμή του μητρώου, το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί.

Σημαντικό: Αυτή η ενότητα, μέθοδος ή εργασία περιέχει βήματα για την τροποποίηση του μητρώου. Ωστόσο, ενδέχεται να προκύψουν σοβαρά προβλήματα εάν δεν τροποποιήσετε σωστά το μητρώο. Κατά συνέπεια, φροντίστε να ακολουθήσετε προσεκτικά αυτά τα βήματα. Για επιπλέον προστασία, δημιουργήστε αντίγραφα ασφάλειας του μητρώου προτού το τροποποιήσετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να επαναφέρετε το μητρώο εάν προκύψει πρόβλημα. 

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΠΙΛΥΣΗ

Προσαρμογή της τιμής μητρώου Timeout Detection and Recovery

Αν η αυτή η μέθοδος δεν επιδιόρθωσε το πρόβλημα, συνεχίστε με τη μέθοδο 2.

Μπορεί να χρειαστεί να ρυθμίσετε την υπηρεσία Windows Update για αυτόματη λήψη και εγκατάσταση προτεινόμενων ενημερώσεων. Με την εγκατάσταση σημαντικών, προτεινόμενων και προαιρετικών ενημερώσεων, ενημερώνονται δυνατότητες του συστήματος και άλλα προγράμματα λογισμικού και αυτό μπορεί να συμβάλλει στην επιδιόρθωση των προβλημάτων λογισμικού σας. Για να εκτελέσετε ενημέρωση στο πιο πρόσφατο πρόγραμμα οδήγησης οθόνης για το υλικό γραφικών σας μέσω του Windows Update, κάντε κλικ στη σύνδεση που αντιστοιχεί στην έκδοση των Windows που διαθέτετε και ακολουθήστε τα βήματα στο εκάστοτε άρθρο: 

Εάν η εγκατάσταση των πιο πρόσφατων ενημερώσεων δεν επιδιόρθωσε το πρόβλημα, συνεχίστε με τη μέθοδο 3.

Το ταυτόχρονο άνοιγμα πολλαπλών προγραμμάτων, παραθύρων προγράμματος περιήγησης ή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να εξαντλήσει τη μνήμη και να προκαλέσει προβλήματα απόδοσης. Δοκιμάστε να κλείσετε όλα τα προγράμματα και τα παράθυρα που δεν χρησιμοποιείτε. Μπορείτε, επίσης, να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας για καλύτερη απόδοση, απενεργοποιώντας ορισμένα από τα οπτικά εφέ. 

Ανοίξτε τη δυνατότητα «Πληροφορίες και εργαλεία επιδόσεων» κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη και έπειτα κάνοντας κλικ στην επιλογή Πίνακας ελέγχου. Στο πλαίσιο αναζήτησης, πληκτρολογήστε Πληροφορίες και εργαλεία επιδόσεων και έπειτα στη λίστα αποτελεσμάτων κάντε κλικ στην επιλογή Πληροφορίες και εργαλεία επιδόσεων.

Κάντε κλικ στην επιλογή Προσαρμογή οπτικών εφέ και, αν σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης διαχειριστή ή επιβεβαίωση, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης ή δώστε επιβεβαίωση.
Κάντε κλικ στην καρτέλα Οπτικά εφέ, κάντε κλικ στην εντολή Ρύθμιση για βέλτιστη απόδοση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK. 

Σημείωση: Για μία λιγότερο δραστική επιλογή, επιλέξτε Να επιλέγουν τα Windows το καλύτερο για τον υπολογιστή μου.

Ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις για το πρόγραμμα οδήγησης οθόνης.

Τα οπτικά εφέ ή η εκτέλεση υπερβολικά πολλών προγραμμάτων στο παρασκήνιο μπορεί να επιβραδύνουν τον υπολογιστή σας.

Η μονάδα GPU χρειάζεται περισσότερο από τον επιτρεπόμενο χρόνο για την εμφάνιση γραφικών στην οθόνη σας.

Σημείωση: Αν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη κάρτα γραφικών, ενδέχεται να μην υπάρχει πρόγραμμα οδήγησης βίντεο πλήρως συμβατό με την έκδοση των Windows που διαθέτετε, φροντίστε λοιπόν να κατεβάσετε τους κατάλληλους drivers για το λειτουργικό σύστημα που διαθέτετε και να τους εγκαταστήσετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!