6/10/17

Πώς να διατηρήσετε το ιστορικό όλων των Viber μηνυμάτων σας σε άλλη συσκευή

Στο Viber ανταλλάσσουμε καθημερινά από δεκάδες έως εκατοντάδες μηνύματα με φίλους, συγγενείς, συναδέλφους, και όχι μόνο. Γνωρίζετε πως τα μηνύματα αυτά αποθηκεύονται μονάχα στις συσκευές μας; Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση που πάθει κάτι η συσκευή μας ή ακόμη και το Viber, όλα τα μηνύματα μας θα χαθούν οριστικά.




Η δημιουργία νέου λογαριασμού στην ίδια συσκευή, ακόμη και με χρήση του ίδιου τηλεφωνικού αριθμού, δεν επαρκεί για την επαναφορά των συνομιλιών μας.

Καλό είναι λοιπόν για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, να κρατάμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα backup (αντίγραφο) όλων των μηνυμάτων μας. Κάθε φορά που «τρέχετε» τη διαδικασία για backup των μηνυμάτων, δημιουργείται ένα συμπιεσμένο αρχείο (με κατάληξη .zip) το οποίο περιέχει ιστορικό όλων των συνομιλιών σας μέχρι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Η κάθε συνομιλία είναι χωρισμένη σε δικό της αρχείο (με κατάληξη .csv), το οποίο περιέχει όλα τα μηνύματα που έχουν σταλεί σε αυτή. Με το συγκεκριμένο backup αρχείο δεν είναι δυνατή η μελλοντική επαναφορά των συνομιλιών σε μια συσκευή. Χρησιμοποιείται μονάχα για αποθήκευση και ανάγνωση των συνομιλιών εκτός Viber. Η διαδικασία απόκτησης του backup είναι διαθέσιμη μονάχα σε συσκευές Android και iOS.
Πώς να διατηρήστε ιστορικό όλων των Viber μηνυμάτων σας σε άλλη συσκευή

1. Ανοίξτε το Viber και πατήστε στο εικονίδιο Viber εικονίδιο του μενού πάνω αριστερά στην οθόνη σας.

2. Από το κάθετο μενού που θα εμφανιστεί, πατήστε την επιλογή «Ρυθμίσεις».

3. Στο νέο μενού, επιλέξτε «Κλήσεις και μηνύματα».

4. Στη συνέχεια, επιλέξτε «Αποστολή ιστορικού μηνυμάτων μέσω email».

5. Ένα πλαίσιο με διάφορους τρόπους αποστολής του backup αρχείου θα εμφανιστεί στην οθόνη σας. Στον οδηγό επιλέγουμε να το κάνουμε μέσω της εφαρμογής Gmail.

6. Στο email που θα στείλουμε έχει προστεθεί στα συνημμένα το συμπιεσμένο αρχείο «Μηνύματα Viber.zip». Κάντε την αποστολή σε ένα δικό σας email.

Αν όλα πήγαν καλά, μπορείτε να ανοίξετε το συμπιεσμένο αρχείο «Μηνύματα Viber.zip» με κάποια εφαρμογή τύπου winrar, και να αποσυμπιέσετε τα αρχεία με κατάληξη .csv που περιέχει.

Κάθε αρχείο .csv είπαμε πως αποτελεί και μια συνομιλία, ομαδική ή ατομική. Να προσθέσω εδώ ότι αυτού του είδους το αρχείο μπορεί να ανοίξει με εφαρμογές όπως το σημειωματάριο ή το wordpad ή ακόμη και το Excel του Office. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!