24/2/17

Πώς να μετατρέψετε τις εικόνες σας σε ασπρόμαυρες στο smartphone σας

Μετατρέποντας μια εικόνα σε ασπρόμαυρη είναι μια από εκείνες τις απλές εργασίες που οι φωτογράφοι θα πρέπει να είναι σε θέση να την κάνουν σε οποιαδήποτε συσκευή. Δυστυχώς, πολλές από τις εφαρμογές που κάνουν ασπρόμαυρη μια φωτογραφία στα smartphones δεν δίνουν στο φωτογράφο πολλές επιλογές. Ας δούμε πώς μπορούμε να το κάνουμε σωστά.





Για τους τεμπέληδες που θέλουν μια γρήγορη λύση, το Google Photos, που υπάρχει στις Android συσκευές έχει ένα πολύ εύκολο τρόπο να μετατρέψετε μια εικόνα σε ασπρόμαυρη.

Πρώτα, ανοίξτε τη φωτογραφία σας στο Google Photos. Στη συνέχεια πατήστε το κουμπί «Επεξεργασία», το οποίο μοιάζει με ένα μολύβι. Όταν το κάνετε αυτό, θα πρέπει να ανοίξουν μια σειρά από φίλτρα. Μερικά από αυτά είναι ασπρόμαυρα, επιλέξετε αυτό που σας αρέσει. Εναλλακτικά, πατήστε το κουμπί προσαρμογή (οι τρεις γραμμές στη μέση) και ρυθμίστε το Χρώμα - μετακινήστε την μπάρα προς τα αριστερά. Όταν τελειώσετε, πατήστε Αποθήκευση για να αποθηκεύσετε τη φωτογραφία σας. Η Google θα σώσει την επεξεργασμένη φωτογραφία σας ως αντίγραφο, έτσι θα έχετε ακόμα το πρωτότυπο, αν θέλετε οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Της Apple το app έχει ένα πολύ γρήγορο και εύκολο τρόπο να μετατρέψετε μια εικόνα σε ασπρόμαυρη. Ανοίξτε την εικόνα που θέλετε να επεξεργαστείτε στο μενού Φωτογραφίες και πατήστε το εικονίδιο προσαρμογή (οι τρεις γραμμές στη μέση) στην επάνω δεξιά γωνία.
Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο τους τρεις επικαλυπτόμενους κύκλους έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση στα φίλτρα. Υπάρχουν τρία ασπρόμαυρα φίλτρα Mono, Tonal και Noir. Διαλέξτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για την εικόνα σας. 

Για μια πιο προηγμένη ασπρόμαυρη μετατροπή θα πρέπει να κάνετε κάτι παραπάνω. Αν πραγματικά θέλετε η φωτογραφία σας να φαίνεται όσο το δυνατόν καλύτερα, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε το Snapseed app της Google (iOS, Android). Έχει πολλά πλεονεκτήματα αυτή η εφαρμογή. Είναι διαθέσιμη για iOS και Android, είναι δωρεάν, είναι πολύ απλή στη χρήση.

Ανοίξτε το Snapseed στο smartphone σας. Μετακινηθείτε μέσα από τις φωτογραφίες σας μέχρι να βρείτε την εικόνα που θέλετε να μετατρέψετε σε ασπρόμαυρηΠατήστε το κουμπί Edit (αυτό είναι το εικονίδιο μολυβιού στην κάτω δεξιά γωνία) για να εμφανιστούν τα Εργαλεία και οι επιλογές των φίλτρων.
Χρησιμοποιήσετε το φίλτρο Black & White, οπότε επιλέξτε το από το μενού Φίλτρα. Υπάρχουν έξι προεπιλογές: Neutral, Contrast, Bright, Dark, Film & Darken Sky. Για παράδειγμα, αν ξεκινήσετε με την προκαθορισμένη Dark και στη συνέχεια την φωτίσετε λίγο τότε θα καταλήξετε με κάτι που μοιάζει με το Neutral. Το εικονίδιο στη μέση της οθόνης φέρνει μέχρι τρεις επιλογές: Φωτεινότητα, Αντίθεση και Grain. Αυτές είναι οι τρεις επιλογές που θα χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε τον τρόπο με τον οποίο θα φαίνεται η εικόνα σας.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις τρεις επιλογές ανά πάσα στιγμή. Στο πάνω μέρος της οθόνης, μπορείτε να δείτε ποια επιλογή έχετε επιλεγμένη και μπορείτε να αλλάξετε πάντα την επιλογή σας σύροντας αριστερά και δεξιά. Οι τελικές επιλογές διαμόρφωσης είναι τα φίλτρα χρώματος. Πατήστε το κυκλικό εικονίδιο στο κάτω μέρος της οθόνης για να τα επιλέξετε. Λόγω του τρόπου φωτός των εικόνων, κάθε φίλτρο σκουραίνει πραγματικά τα συμπληρωματικά χρώματα του χρώματος του φίλτρου. Για παράδειγμα, ένα κόκκινο φίλτρο αφήνει κόκκινο φως μέσα, αλλά σκοτεινιάζει μπλε και πράσινα.

Το ουδέτερο φίλτρο αφήνει τα πάντα κανονικά.
Το κόκκινο φίλτρο σκουραίνει μπλε και πράσινα.
Το πορτοκαλί φίλτρο σκουραίνει μπλε και πράσινα.
Το κίτρινο φίλτρο σκουραίνει μπλε και magenta.
Το πράσινο φίλτρο σκουραίνει κόκκινα.
Το μπλε φίλτρο σκουραίνει κόκκινα και κίτρινα.
Στην επάνω δεξιά γωνία είναι το κουμπί πριν / μετά. Κρατήστε αυτό για να δείτε πώς έμοιαζε η εικόνα σας πριν από οποιεσδήποτε αλλαγές. Είναι πραγματικά χρήσιμο για να διασφαλίσουμε τις αλλαγές που έχετε κάνει για τη βελτίωση της εικόνας σας. Το Χ στην κάτω αριστερή γωνία ακυρώνει όλες τις αλλαγές που έχετε κάνει, ενώ το τίκ στην κάτω δεξιά γωνία τις αποδέχεται. Όταν τελειώσετε, πατήστε το τικ στην κάτω δεξιά γωνία για να εφαρμόσετε όλες τις αλλαγές.

Πατήστε το κουμπί Αποθήκευση και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Κανονικά, θα αποθηκεύσετε ένα αντίγραφο ή ακόμα μπορείτε να την μοιραστείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!