29/4/16

Πώς να προσθέσετε από το Gmail σας τις Επαφές και το Google Ημερολόγιο στο iPhone ή στο iPad σας

Το Gmail είναι μια από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη Γη, και το iPhone είναι ίσως το πιο δημοφιλές τηλέφωνο. Αν έχετε όλα σας τα e-mail, τις επαφές και τα ημερολόγια στο Gmail λογαριασμό σας, μπορείτε εύκολα να τα προσθέσετε στο iOS.







Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι να γίνει αυτό:

1. Όταν προσθέτετε το λογαριασμό σας Google στις ρυθμίσεις του iOS τότε εμφανίζεται στο iOS τα Mail, οι Επαφές, και οι εφαρμογές Ημερολογίου.

2. Κατεβάστε το επίσημο Gmail και το Google Calendar app για iOS

Για να προσθέσετε το λογαριασμό σας στο Gmail, και τις επαφές και τα ημερολόγια που σχετίζονται με αυτόν το λογαριασμό στο iPhone σας, πατήστε το εικονίδιο Ρυθμίσεις στην αρχική οθόνη σας.

Στην οθόνη Ρυθμίσεις, πατήστε «Mail, επαφές, ημερολόγια».

Για να προσθέσετε το λογαριασμό σας στο Google, πατήστε «Προσθήκη λογαριασμού».

Στην οθόνη Προσθήκη λογαριασμού, επιλέξτε Google.

Πληκτρολογήστε την πλήρη διεύθυνση Gmail σας στο σημείο που λέει Συμπληρώστε το email σας και στη συνέχεια πατήστε επόμενο.

Εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης για το λογαριασμό σας Google και πατήστε επόμενο.

Στην οθόνη εμφανίζονται 4 επιλογές για το Gmail λογαριασμό σας που μπορείτε να ενεργοποιήσετε. Η επιλογή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, επιτρέποντάς σας να ελέγξετε το λογαριασμό σας στο Gmail μέσω της εφαρμογής Mail. (Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την επίσημη εφαρμογή Gmail app μπορείτε να την απενεργοποιήσετε).
Για να συγχρονίσετε τις επαφές από το λογαριασμό σας Google στο iPhone σας, πατήστε το κουμπί Επαφές.

Το κουμπί Επαφές γίνεται πράσινο για να δείξει τις επαφές από το λογαριασμό σας στο Google που θα προσθέσει στο τηλέφωνό σας. Αν είχε ήδη δημιουργήσει κάποιες επαφές στο τηλέφωνό σας πριν από την προσθήκη του λογαριασμού σας στο Gmail, ένα μήνυμα θα εμφανιστεί και θα σας ρωτά εάν θέλετε να διατηρήσετε τις υπάρχουσες επαφές στο τηλέφωνό σας ή να τις διαγράψετε. Για να διατηρήσετε αυτές τις επαφές, πατήστε Κρατήστε τις επαφές στο iPhone μου. Μπορεί να έχετε διπλές επαφές μετά από αυτό το βήμα, και ίσως χρειαστεί να σβήσετε μερικές χειροκίνητα.
Για να συγχρονίσετε τα στοιχεία από τα ημερολόγια στο λογαριασμό σας στο Google, πατήστε το κουμπί Ημερολόγια έτσι ώστε να γίνει πράσινο. Και πάλι, αν έχετε στοιχεία ημερολογίου που δημιουργήθηκαν στο τηλέφωνό σας πριν από την προσθήκη του λογαριασμού σας Google, ένα μήνυμα θα εμφανιστεί που θα σας ρωτά εάν θέλετε να διατηρήσετε τις εγγραφές. Πατήστε είτε το Κρατήστε στο iPhone μου ή Διαγραφή, ακριβώς όπως κάνατε για τις επαφές σας.

Μπορείτε επίσης να συγχρονίσετε τις σημειώσεις στην εφαρμογή Notes με το λογαριασμό σας στο Gmail, πατώντας το κουμπί Σημειώσεις. Μόλις επιλέξετε τις εφαρμογές που θέλετε να ενεργοποιήσετε για το λογαριασμό σας Google, πατήστε Αποθήκευση.

Ο λογαριασμός σας Google εμφανίζει τώρα έναν κατάλογο των λογαριασμών και τις εφαρμογές που επιλέξατε να ενεργοποιήσετε για αυτόν το λογαριασμό. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε ένα πιο περιγραφικό όνομα από το κοινότυπο Gmail για την επισήμανση του λογαριασμού σας, ειδικά αν σκοπεύετε να προσθέσετε και άλλους λογαριασμούς Gmail στο τηλέφωνό σας. Για να αλλάξετε το όνομα του λογαριασμού σας Google, πατήστε στο όνομα του τρέχων Gmail.

Στη συνέχεια, πατήστε το «Λογαριασμός» κάτω από το Gmail.

Πατήστε στο πεδίο Περιγραφή και πληκτρολογήστε την περιγραφή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για αυτόν το λογαριασμό. Στη συνέχεια, πατήστε Τέλος.
Το νέο όνομα εμφανίζεται στο λογαριασμό σας Google στη λίστα των λογαριασμών. Τώρα, όλες οι επαφές σας από το λογαριασμό σας στο Google είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή Επαφές. Τα στοιχεία του ημερολογίου σας από το λογαριασμό σας στο Google είναι διαθέσιμα στην εφαρμογή Ημερολόγιο. Και τέλος, το e-mail από το λογαριασμό σας στο Gmail είναι διαθέσιμο στην εφαρμογή Mail.
Αν έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε το Gmail και το Google Calendar σε μια συσκευή Android, ή ακόμη και το Gmail ή το Google Calendar σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, ίσως να θέλετε να εγκαταστήσετε την επίσημη εφαρμογή Gmail και την επίσημη εφαρμογή Google Calendar που είναι διαθέσιμες στο App Store. Μόλις εγκατασταθεί και να ανοίξετε την εφαρμογή Gmail, θα πρέπει να δείτε μια οθόνη Λογαριασμοί με μια λίστα των λογαριασμών σας Google που διατίθενται στο τηλέφωνό σας (αν υπάρχουν). Πατήστε το κουμπί προς τα δεξιά του λογαριασμού Google που θέλετε να προσθέσετε στην εφαρμογή Gmail. Το χρώμα του αλλάζει και γίνεται μπλε. Αν δεν μπορείτε να δείτε το λογαριασμό Google που θέλετε, μπορείτε να τον προσθέσετε στην εφαρμογή Gmail χειροκίνητα πατώντας Προσθήκη λογαριασμού.

Πληκτρολογήστε την Gmail διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον κωδικό πρόσβασης σας, όταν σας ζητηθεί. Στη συνέχεια, σας ενημερώνει ότι η εφαρμογή Gmail θέλει να σας στείλει ειδοποιήσεις όταν λαμβάνετε νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την εφαρμογή Gmail, πατήστε OK στο παράθυρο διαλόγου. Διαφορετικά, πατήστε Να μην επιτρέπεταιΤην πρώτη φορά που ανοίγετε την εφαρμογή Gmail, θα σας γίνουν κάποιες ερωτήσεις. Αν θέλετε να παρακάμψετε αυτές τις ερωτήσεις τότε πατήστε το Πηγαίνετε στο inbox στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης.
Ο Gmail λογαριασμό σας προστίθεται στην εφαρμογή Gmail ως ένας λογαριασμός IMAP, το οποίο σημαίνει ότι οποιεσδήποτε αλλαγές που κάνετε στο λογαριασμό σας στο τηλέφωνό σας συγχρονίζονται με το λογαριασμό σας στο Gmail. Έτσι, οι τυχόν ενέργειες που κάνετε, όπως τα μηνύματα που λαμβάνετε, τα μηνύματα σας στο αρχείο, τα διαγραμμένα ή τα μηνύματα που στέλνετε στο τηλέφωνό σας, καταγράφονται στο Gmail λογαριασμό σας και θα δείτε αυτές τις αλλαγές την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Gmail σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ή στην εφαρμογή Gmail από άλλη συσκευή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!