24/4/16

Γιατί το antivirus χρησιμοποιεί τόσο πολύ μνήμη RAM;

Πολλά από τα blogs που ασχολούνται με θέματα υπολογιστών καθώς επίσης και περιοδικά δίνουν έξυπνες συμβουλές για το πώς να επιταχύνετε τον υπολογιστή σας με τη μείωση του φορτίου στους πόρους του υλικού σας (πολύπλοκο, ουσιαστικά να κλείσετε κάποιες εφαρμογές ώστε η λειτουργία του υπολογιστή σας να είναι πιο γρήγορη). 



Για να σας δώσω κάποιους αριθμούς για να καταλάβετε: Ένα παλιό μηχάνημα με σκληρό δίσκο (HDD) συνήθως επιτρέπει ταχύτητες μεταφοράς της τάξης των 80-160 MB / δευτερόλεπτο. Ένας νεότερος δίσκος τεχνολογίας (SSD) που χρησιμοποιεί τσιπ μνήμης παρόμοιο με εκείνο της κάρτας SD στην κάμερα ή το smartphone σας, παρέχει ταχύτητες της τάξης των 200-400 MB / s και ίσως και μεγαλύτερες. Αλλά η RAM σας (η μνήμη του υπολογιστή), η οποία δεν μπορεί να αποθηκεύσει μεν αλλά επιτρέπει ταχύτητες 10-20 GB / δευτερόλεπτο. Αυτό είναι περισσότερο από 100 φορές πιο γρήγορο από το σκληρό δίσκο.



Πώς τα Windows χρησιμοποιούν την μνήμη RAM



Όταν γίνεται εκκίνηση των Windows, ο υπολογιστής διαβάζει όλα τα προγράμματα που αποτελούν μέρος του συστήματος από το σκληρό δίσκο και τα βάζει στη μνήμη RAM. Έτσι η CPU μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά τα προγράμματα πιο αποτελεσματικά και πιο γρήγορα. Τα στοιχεία εργασίας που έχουν δημιουργηθεί από τα προγράμματα σας, μαζί με άλλα προγράμματα, διατηρούνται στη μνήμη RAM. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερα προγράμματα ξεκινάνε με την έναρξη του υπολογιστή σας και επίσης με όσα περισσότερα εργάζεστε ταυτόχρονα τόσο μεγαλύτερο φορτίο δεδομένων δέχεται η RAM σας με αποτέλεσμα να φτάνει πολύ γρήγορα στο όριο της.
Η RAM ενός υπολογιστή κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 2 και 32 GB αναλόγως το σύστημα και φυσικά την τσέπη του αγοραστή, υπάρχουν όμως περιπτώσεις που ο υπολογιστής σας να απαιτεί περισσότερη μνήμη RAM από ότι έχετε εγκαταστήσει. Δεν υπάρχει όμως κανένα πρόβλημα αφού προγράμματα ή δεδομένα στη μνήμη RAM που δεν χρησιμοποιούνται συχνά αποθηκεύονται στην εικονική μνήμη RAM στον σκληρό δίσκο ( και είναι κρυμμένα στο C: \ pagefile.sys). Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να πάρετε κάποιο επιπλέον χώρο μνήμης RAM. Ωστόσο, όλα τα δεδομένα που βρίσκονται στην εικονική μνήμη RAM πρέπει να διαβαστούν εκ νέου από το σκληρό δίσκο πριν μπορέσετε να τα χρησιμοποιήσετε ξανά και αυτό είναι που κάνει ορισμένες φορές τον υπολογιστή σας αργό.


Γιατί το antivirus / anti-malware χρειάζεται τόσο πολύ μνήμη RAM;

Ακούμε συχνά πολλούς χρήστες να κατηγορούν το antivirus ότι χρησιμοποιεί υπερβολικό ποσοστό μνήμης RAM. Λοιπόν, αυτό γίνεται γιατί θέλουμε να εντοπίσει το τυχόν κακόβουλο λογισμικό που υπάρχει στον υπολογιστή μας. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται να γίνει σύγκριση των αρχείων σας με την βάση δεδομένων της εταιρείας antivirus που χρησιμοποιείται. Τα εν λόγω (δακτυλικά αποτυπώματα ή υπογραφές) δεν είναι πραγματικά τόσο μεγάλα σε μέγεθος, αλλά υπάρχει ένας πραγματικά τεράστιος αριθμός απειλών, και ως εκ τούτου παίρνει αρκετό χρόνο για να γίνει ο έλεγχος.
Πολλά είναι τα antivirus που χρησιμοποιούν πάνω από 7 εκατομμύρια malware υπογραφές. Όλα αυτά για να τα φορτώσετε στη μνήμη RAM, χρειάζεται λίγο περισσότερο από 200 megabytes. Αυτό ισοδυναμεί περίπου με μια σύντομη ακολουθία 28 bytes κατά μέσο όρο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να επιβεβαιώσει αν ένα αρχείο είναι καλό ή κακό. Φανταστείτε μια ακολουθία κειμένου με 28 γράμματα που πρέπει να βρεθεί σε μια βιβλιοθήκη του 1 δισ. βιβλίων. Ένα κακόβουλο λογισμικό σαρωτή πρέπει να ελέγξει 7.000.000 υπογραφές για καθένα από περίπου 300.000 αρχεία στο σκληρό σας δίσκο, και όλα αυτά μέσα σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου.


Αυτές οι υπογραφές πρέπει να αποθηκεύονται κάπου, αν θέλετε ένα πραγματικά καλό ποσοστό ανίχνευσης αντί για ένα ελάχιστο (όπως γίνεται στο Windows Defender) θα πρέπει να προσπελαστεί ο υπολογιστής σας όλα τα αρχεία γρήγορα, έτσι ώστε να μπορεί να σαρώσει κάθε νέο και τροποποιημένο αρχείο που εισέρχεται στον υπολογιστή σας πολύ γρήγορα και το μέρος όπου μπορεί να γίνει αυτό είναι η μνήμη RAM. Όλα τα antivirus signature-based ή anti-malware σαρωτές απαιτούν φυσικά μια σημαντική ποσότητα της μνήμης RAM για να προστατεύσετε τον υπολογιστή σας αποτελεσματικά.
Συμπέρασμα


Αφιερώστε λίγο χρόνο για να ανοίξετε τη Διαχείριση Εργασιών (δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών, επιλέξτε "Διαχείριση εργασιών") και ελέγξτε πόση μνήμη RAM έχετε χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια μιας πολυάσχολης ημέρας υπολογιστή. Εάν δεν είστε κάπου κοντά στο φυσικό κατ 'ανώτατο όριο, απενεργοποιήστε το " βελτιστοποίηση χρήσης μνήμης" στο λογισμικό προστασίας σας, για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή απόδοση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!