27/4/16

Πώς να ανακαλύψετε το Android smartphone σας σε περίπτωση κλοπής

Με την απόφαση της ΕΕΤΤ, οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας υποχρεούνται να απενεργοποιούν (μπλοκάρουν), μέσω του κωδικού ΙΜΕΙ, όλες τις συσκευές κινητών τηλεφώνων που δηλώνονται από τους συνδρομητές τους ως κλεμμένες. Εύχομαι σε όλους τους φίλους μου να μην τους τύχει αυτή η περίπτωση που θα περιγράψω παρακάτω.



Σε περίπτωση κλοπής του Android smartphone σας επισκεφθείτε άμεσα την σελίδα https://www.google.com/android/devicemanager. Είναι δοκιμασμένη και εντοπίζει με μεγάλη ακρίβεια την τοποθεσία του κινητού. Θα πρέπει να συνδεθείτε από υπολογιστή και browser στον λογαριασμό Google που χρησιμοποιείτε στο κινητό σας (δηλαδή, το e-mail που δηλώσατε κατά την πρώτη ρύθμισή του κινητού). Θα χρειαστεί βέβαια η προϋπόθεση ότι το τηλέφωνό σας διατηρεί την πρόσβαση στο Ίντερνετ, για αυτό χρειάζονται γρήγορα αντανακλαστικά (καλό θα ήταν να υπάρχει στο κινητό σας και ένας κωδικός στο αρχικό μενού). 
Σε πρώτη φάση θα δείτε την παραπάνω εικόνα και τον Browser να προσπαθεί να εντοπίσει την συσκευή σας εφόσον αυτή είναι συνδεδεμένη ακόμη στο Internet. Αφού εντοπίσει την συσκευή σας τότε θα δείτε την εξής εικόνα: (για ευνόητους λόγους είναι σβησμένη η τοποθεσία), ακριβώς μετά τον εντοπισμό δίπλα στον χάρτη θα εμφανιστεί ένα κυκλάκι το οποίο θα δείχνει με μεγάλη ακρίβεια την τοποθεσία του κινητού. Δοκιμάστε το για να δείτε ότι λειτουργεί...
Μπορείτε να το κάνετε να ακουστεί, δηλαδή να κουδουνίσει, επιλέγοντας την κλήση όπως φαίνεται παραπάνω, ακόμη και να κλειδώσετε την συσκευή σας, αλλά και να διαγράψετε τα δεδομένα της συσκευής σας.

Σημείωση: Ακόμα και αν το έχετε ορίσει το κινητό σας στην δόνηση, πατώντας την κλήση αυτό θα κουδουνίζει σε μέγιστη ένταση και για 5 λεπτά.
Κλειδώστε τη συσκευή σας από απόσταση, ώστε να μην μπορούν να την χρησιμοποιήσουν οι άλλοι και να περιορίσετε στο ελάχιστο τον κίνδυνο κλοπής προσωπικών δεδομένων. Μπορείτε επίσης να ορίσετε ένα μήνυμα που θα προβάλλεται στην οθόνη της κλειδωμένης συσκευής σας και έναν αριθμό τηλεφώνου που να μπορεί να κληθεί και όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!