5/4/16

Πώς να ενεργοποίησετε το δεξί κλικ σε τοποθεσίες Web που το μπλοκάρουν

Αν και εμφανίζεται όλο και πιο λίγες φορές πολλά site εξακολουθούν να χρησιμοποιούν Javascript ή HTML για να απενεργοποιήσουν το δεξί κλικ στις σελίδες τους και να αποτρέψουν την τυχόν αναπαραγωγή κειμένων και φωτογραφιών. Αλλά εν τω μεταξύ, δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο να άρουμε αυτούς τους περιορισμούς.






Πολλά από αυτά τα sites έχουν την εντύπωση ότι η απενεργοποίηση του μενού στο πρόγραμμα περιήγησις σας είναι ένας καλός τρόπος για να σας κρατήσουν μακριά από την τυχόν αναπαραγωγή κειμένων και φωτογραφιών τους. Αλλά η απενεργοποίηση του μενού στο πρόγραμμα περιήγησις, σας στερεί επίσης και πολλά άλλα εργαλεία και επιλογές. 

Η πρώτη μέθοδος είναι πιθανότατα λιγότερο παρεμβατική και εξηγούμαι. Είναι απλά ένα κομμάτι της JavaScript που επαναφέρει την τιμή του μενού περιβάλλοντος για μια σελίδα. Κατά την προβολή μιας σελίδας, μπορείτε απλά να πληκτρολογήσετε ή να επικολλήσετε αυτόν τον κώδικα στη γραμμή διευθύνσεων και να πατήσετε Enter. Δεν χρειάζεται καν να επαναλάβετε τη φόρτωση της σελίδας. Κάντε δεξί κλικ και θα έχει ενεργοποιηθεί αμέσως.

javascript: void (document.oncontextmenu = null) ;
Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σελιδοδείκτη από του εν λόγω κώδικα ώστε να τον έχετε διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή και όποτε το χρειαστείτε. Επιλέξτε τον παραπάνω κώδικα και σύρετε τον στη γραμμή εργαλείων του προγράμματος περιήγησης σας (ή όπου αλλού μπορείτε να αποθηκεύσετε τους σελιδοδείκτες). 

Στο Chrome, σας συνιστούμε να εγκαταστήσετε την επέκταση RightToCopy (μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ). Όπως υποδηλώνει το όνομά του, κάνει και άλλα πράματα εκτός από την ενεργοποίηση του δεξί κλίκ. Επιτρέπει επίσης την επιλογή κειμένου και αντιγραφή σε ιστοσελίδες που έχουν απενεργοποιήσει αυτές τις λειτουργίες, και ακόμη αφαιρεί το κείμενο (όπως "Διαβάστε περισσότερα στο ...").

Στο Firefox, σας συνιστούμε να εγκαταστήσετε την επέκταση RightToClick (μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ). Όπως και η επέκταση του Chrome, το RightToClick επιτρέπει επίσης την επιλογή κειμένου και αντιγραφή. Επίσης, προσφέρει περισσότερες επιλογές διαμόρφωσης από τον ομόλογό του Chrome.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!