24/4/16

Πώς να ενεργοποιήσετε το Γονικό έλεγχο στο PlayStation 4

Το PlayStation 4 σας προσφέρει την δυνατότητα του γονικού ελέγχου που μπορεί να περιορίσει την πρόσβαση σε παιχνίδια, ταινίες Blu-ray, DVD και περιήγηση στο web. Οι περιορισμοί σας προστατεύονται με τετραψήφιο αριθμητικό κωδικό PIN, ώστε να μην μπορεί να παρακαμφθεί εύκολα. Η Sony προσφέρει επίσης και υπο-λογαριασμούς, οι οποίοι σχετίζονται με την online υπηρεσία PlayStation Network.


Αυτοί σας επιτρέπουν να περιορίσετε το chat, να περιορίζουν την πρόσβαση σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, να φιλτράρετε το PlayStation Store, και να ορίσετε ένα μηνιαίο όριο δαπανών για διαφορετικούς λογαριασμούς χρηστών. 

Για να ξεκινήσετε, συνδεθείτε με ένα λογαριασμό χρήστη, για να έχετε πρόσβαση στην αρχική σελίδα. Μπορείτε να πατήσετε το κουμπί "PlayStation" για να αποκτήσετε πρόσβαση στην αρχική σελίδα, αν τυχόν βρίσκεστε σε μια άλλη σελίδα. Πατήστε το "Up" κουμπί στο χειριστήριο για να αποκτήσετε πρόσβαση στην σειρά των εικονιδίων στο επάνω μέρος της οθόνης και επιλέξτε το εικονίδιο "Ρυθμίσεις" στα δεξιά, και πατήστε το πλήκτρο "X".

Επιλέξτε το "Parental Controls" επιλογή από τη λίστα και πατήστε το πλήκτρο "Χ"

Επιλέξτε το "Restrict use of PS4 features".
Θα σας ζητηθεί να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης γονικού ελέγχου. Αν δεν έχετε ορίσει ένα PIN τότε εισάγετε τον προεπιλεγμένο κωδικό, ο οποίος είναι το 0000. Πατήστε το τετράγωνο κουμπί τέσσερις φορές για να εισάγετε το 0000.

Το Restrict use of PS4 features προσφέρει ρυθμίσεις που περιορίζουν παιχνίδια, δίσκους Blu-Ray και DVD, περιήγηση στο Internet, και τη δημιουργία νέων προφίλ χρηστών.

Για να περιορίσετε τα παιχνίδια ανάλογα με την ηλικία, επιλέξτε "Παιχνίδια". Μπορείτε να μετακινηθείτε στη λίστα και να επιλέξετε την κατάλληλη ηλικιακή διαβάθμιση για τα παιχνίδια. Για παράδειγμα, αν επιλέξετε Επίπεδο 5: ηλικία 12 ετών και άνω, μπορούν να αναπαραχθούν μόνο τα παιχνίδια τα οποία αναφέρονται (για "Teen"). Θα δείτε διαφορετικές αξιολογήσεις εδώ, ανάλογα με τη χώρα στην οποία βρίσκεστε.
Για να περιορίσετε τις Blu-ray και DVD ταινίες, επιλέξτε "Blu-ray Disc / DVD." Μπορείτε να αποτρέψετε τα παιδιά από το να βλέπουν Blu-ray και DVD εξ ολοκλήρου, ή να επιλέξετε διαφορετικά επίπεδα γονικού ελέγχου. Για δίσκους Blu-ray, μπορείτε να επιλέξετε μια ηλικία, μικρότερη ηλικία σημαίνει ένα αυστηρότερο περιορισμό. Για τα DVD, μπορείτε να επιλέξετε έναν αριθμό από το 1 έως το 8. Η Sony δεν εξηγεί σε τι ακριβώς αντιστοιχούν οι αριθμοί DVD, και μοιραία εδώ το τοπίο είναι λίγο θολό.
Για να περιορίσετε την περιήγηση στο Internet, μπορείτε είτε να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στο πρόγραμμα περιήγησης στο Internet εξ ολοκλήρου ή να δημιουργήσετε ένα φίλτρο Web για να φιλτράρετε τις ιστοσελίδες. Για να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στο web browser, επιλέξτε "Internet Browser" πατήστε το πλήκτρο "Χ" και επιλέξτε "Να μην επιτρέπεται."

Για να ορίσετε ένα φίλτρο web, επιλέξτε "Web Filter." Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λειτουργία, θα πρέπει να αγοράσετε μια άδεια χρήσης ασφάλειας web Trend Micro από το PlayStation Store. Σαφώς και μπορείτε να παραλείψετε το προηγούμενο βήμα και να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στο πρόγραμμα περιήγησης στο Internet, ή να ρυθμίσετε το γονικό έλεγχο σε όλο το δίκτυο του δρομολογητή σας δωρεάν.

Για να αποτρέψετε την δημιουργία ενός νέου λογαριασμού χρήστη στο PS4, επιλέξτε "Επιλογή (New User) και συνδεθείτε στο PS4» και αλλάξτε την επιλογή σε "Να μην επιτρέπεται." Στη συνέχεια μπορείτε να περιορίσετε την πρόσβαση σε υπάρχοντα προφίλ του PS4 με κωδικούς πρόσβασης. Μόνο άτομα με εγκεκριμένο προφίλ θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν το PlayStation 4 και να παίξουν παιχνίδια.
Όταν τελειώσετε, και ολοκληρώσετε όλες τις αλλαγές βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει "Αλλαγή κωδικού πρόσβασης" και ορίστε ένα νέο κωδικό γονικού ελέγχου. Οι κωδικοί πρόσβασης είναι τετραψήφιοι. Αν δεν ορίσετε ένα προσαρμοσμένο κωδικό πρόσβασης, το PlayStation 4 θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης δηλαδή το "0000."

Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης για αγορές στο PlayStation Store

Για να αποτρέψετε τα παιδιά σας από μια τυχαία αγορά στο PlayStation Store χωρίς την άδειά σας, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κωδικό ο οποίος να σας ζητείται κατά τη διαδικασία αγοράς. Για να το κάνετε αυτό, συνδεθείτε στην ιστοσελίδα διαχείρισης λογαριασμού της Sony Entertainment με το λογαριασμό που χρησιμοποιείτε και κάντε κλικ στο "Λογαριασμός" και μετά στο "πορτοφόλι" (Wallet). Κάτω από τις Ρυθμίσεις λογαριασμού, κάντε κλικ στο "Επεξεργασία" και ρυθμίστε το "Απαίτηση κωδικού πρόσβασης στην διαδικασία του Ταμείου". Τα παιδιά σας πλέον δεν θα είναι σε θέση να αγοράσουν πράγματα χωρίς τον κωδικό πρόσβασης, ακόμη και αν έχετε σώσει τη μέθοδο πληρωμής σας στο PlayStation Store.

Πώς να δημιουργήσετε στο PlayStation Network υπο-λογαριασμούς

Για να περιορίσετε online χαρακτηριστικά, θα πρέπει να δημιουργήσετε υπο-λογαριασμούς. Μόνο ο κάτοχος του λογαριασμού του διαχειριστή για το PlayStation 4 μπορεί να το κάνει αυτό. Δημιουργείται υπο-λογαριασμούς για τα παιδιά σας και εδώ μπορείτε να παραλείψετε τις πρόσθετες επιλογές, καθώς η διαδικασία είναι περίπλοκη.

Για να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε υπο-λογαριασμούς, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις Γονικός έλεγχος με τον ίδιο τρόπο όπως παραπάνω και επιλέξτε "Sub Account Management". Συνδεθείτε με τον λογαριασμό του PlayStation Network και τον κωδικό πρόσβασης σας, όταν σας ζητηθεί. Αφού συνδεθείτε, θα δείτε μια επιλογή "Δημιουργία ενός νέου Sub Account". Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλαπλούς λογαριασμούς και να διαμορφώσετε διαφορετικές ρυθμίσεις για το καθένα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!