28/4/16

21 πράγματα που ίσως να μην γνωρίζετε για την Microsoft & τον Bill Gates

Ο Bill Gates μπορεί να είναι ένας από τους πιο διάσημους ανθρώπους στον πλανήτη Γη, και το λογισμικό της εταιρείας του μπορεί να τρέχει την πλειοψηφία των ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για την Microsoft & τον Bill Gates.





1. Η Microsoft αρχικά ονομαζόταν Micro-Soft και ήταν ένας συνδυασμός των λέξεων microcomputer & software.

2. H Micro-Soft άνοιξε επίσημα το 1976. Ένα γαλόνι του φυσικού αερίου κόστιζε μόλις $ 0,59 και ο τότε πρόεδρος της Αμερικής ήταν ο Τζέραλντ Φορντ.

3. Η Micro-Soft, μετονομάστηκε σε Microsoft το 1979, δεν ιδρύθηκε από τον Bill Gates μόνο αλλά και από τον φίλο του Paul Allen.

4. Η Microsoft δεν ήταν επίσης η πρώτη επιχείρηση από Gates και Paul. Μεταξύ άλλων, δημιούργησαν μια ηλεκτρονική μηχανή, που ονομαζόταν Traf-O-Data, για την επεξεργασία των δεδομένων.

5. Ο Βill Gates συνελήφθη το 1975 και το 1977 για διάφορες παραβάσεις οδήγησης.

6. Η Microsoft δεν ξεκίνησε κάνοντας λειτουργικά συστήματα. Τα πρώτα προϊόντα της εταιρείας ήταν εκδόσεις της γλώσσας προγραμματισμού που ονομάζεται Microsoft BASIC.

7. Οι δημοφιλείς υπολογιστές Apple II και Commodore 64 χρησιμοποιούσαν εκδόσεις της Microsoft BASIC.

8. Το πρώτο λειτουργικό σύστημα κυκλοφόρησε από τη Microsoft ήταν στην πραγματικότητα μια έκδοση του λειτουργικού συστήματος ανοιχτού κώδικα UNIX. Ονομαζόταν Xenix και πρωτοκυκλοφόρησε το 1980.

9. Η Microsoft άρχισε να εργάζεται για τα Windows 1.0 το 1983 και τα κυκλοφόρησε το 1985. Δεν ήταν ένα πραγματικό λειτουργικό σύστημα, ωστόσο, ενώ αυτή η πρώτη έκδοση των Windows μπορούσε να ενεργήσει σαν ένα λειτουργικό σύστημα, πραγματικά θεωρήθηκε σαν μια από τις καλύτερες εκδόσεις του OS MS-DOS.

10. Η μπλε οθόνη του "θανάτου", το όνομα που δίνεται στη μεγάλη οθόνη χρώματος μπλε όταν βγάζουν σφάλμα τα Windows, δεν ξεκίνησε στα Windows αλλά στο λειτουργικό σύστημα OS / 2.

11. Λαμβάνοντας υπόψη τον τεράστιο αριθμό συσκευών που δουλεύουν με Windows, μπλε οθόνες του θανάτου έχουν βγει σε γιγαντιαίες ψηφιακές πινακίδες, μηχανήματα αυτόματης πώλησης, ακόμη και σε ΑΤΜ.

12. Μπορείτε ακόμη να κατασκευάσετε και δικιά σας μπλε οθόνη του θανάτου. Είναι εντελώς ακίνδυνη.

13. Το 1994, ο Bill Gates αγόρασε το Leicester Codex, μια συλλογή από κείμενα του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Ο Bill Gates σάρωσε μερικά από αυτά τα έγγραφα και τα περιέλαβε ως screensaver στα Microsoft Plus για τα Windows 95.

14. Ο Bill Gates επιλέχτηκε ως ένας από τους «50 πιο επιθυμητούς Bachelors» από το περιοδικό Good Housekeeping το 1985. Ήταν 28 ετών. Εκείνη τη χρονιά, το μόνο πρόσωπο νεαρού που εμφανιζόταν στη λίστα ήταν ο Joe Montana.

15. Ο Bill Gates ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, από το 1993. Το 1999, η καθαρή αξία της περιουσίας του ξεπέρασε τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

16. Ο Bill Gates και η σύζυγός του Melinda Gates ιδρύουν το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates. και δωρίζουν το 95% του πλούτου τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

17. Ο Bill Gates έγινε επίτιμος Ιππότης Διοικητής του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (KBE), χάρη στην Βασίλισσα Ελισάβετ Β '. Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι ένας άλλος αποδέκτης αυτής της τιμής.

18. Eristalis gatesi, μια μύγα που βρίσκεται μόνο στα δάση της Κόστα Ρίκα, πήρε το όνομα της από τον Bill Gates.

19. Είναι αλήθεια ότι ο Bill Gates παράτησε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις αρχές της δεκαετίας του '70 λόγω οικονομικών δυσκολιών. Ωστόσο αργότερα πήγε και φοίτησε για τρία χρόνια και έλαβε μεταπτυχιακό, και το 2007 έλαβε τιμητικό διδακτορικό τίτλο από το ίδιο το Πανεπιστήμιο.

20. To NBC και η Microsoft ίδρυσαν από κοινού το MSNBC το 1996, αλλά η Microsoft πούλησε το υπόλοιπο ποσοστό συμμετοχής της στο δίκτυο ειδήσεων καλωδίων το 2012.

21. Η Microsoft κυκλοφόρησε τα Windows 7 το 2009, έπειτα τα Windows 8, και στη συνέχεια τα Windows 10 (μεσολάβησε μια διορθωμένη έκδοση των Windows 8 τα 8.1 παραλείποντας τα Windows 9 τελείως.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!