2/4/16

Πώς να σταματήσετε την παρακολούθηση της Google


Καταρχάς να δηλώσουμε ότι πάντα υπάρχει ένα παραθυράκι ώστε να τα καταφέρνει η Google να σας παρακολουθεί. Το πώς θα το σταματήσουμε αυτό θα σας το δείξω στο σημερινό άρθρο. Για να διαγράψετε τα ίχνη σας ή να ορίσετε τι θέλετε να γνωρίζει η Google για εσάς αρκεί να ακολουθήσετε τα επόμενα βήματα.
 



Ερωτήματα που προκύπτουν όπως το πού βρισκόμαστε με κάθε λεπτομέρεια, τι ρωτήσαμε μέσω της φωνητικής αναζήτησης, τι ψάξαμε στο ψαχτήρι της, σε ποιές διαφημίσεις είχαμε πρόσβαση αναζητάν κάθε μέρα απαντήσεις και εδώ θα προσπαθήσουμε να σας τις δώσουμε. Η εταιρεία (Google) λάνσαρε πρόσφατα ένα αρκετά κατανοητό κέντρο βοήθειας, που φέρνει στην επιφάνεια όλες εκείνες τις ρυθμίσεις ασφαλείας και τα εργαλεία ελέγχου, που παλαιότερα κρατούσε στην αφάνεια, δηλαδή κρυμμένα κάτω από δεκάδες layers και υπομενού προς όφελος πάντα του εκάστοτε επισκέπτη της.
Σκοπός του κέντρου βοήθειας είναι να σας δώσει τον πλήρη έλεγχο των πληροφοριών που κρατάει ως τώρα για εσάς. Πληροφορίες που της χρησιμεύουν ώστε να προβλέπει τι σας αρέσει και φυσικά να σας "πετάει" κατά καιρούς διαφημίσεις με τις οποίες σχετίζεστε άμεσα. 

Έχοντας σιγουρέψει ότι έχετε κάνει εγγραφή (log in) στην Google, ακόμα και μέσω του Gmail σας το πρώτο βήμα είναι να μπείτε στον λογαριασμό του email σας. Το MyAccount ("O Λογαριασμός Μου") είναι το κέντρο ελέγχου του λογαριασμού σας στην Google. Από εδώ μπορείτε να κάνετε τα πάντα, όπως αλλαγή του κωδικού πρόσβασης, φωτογραφία προφίλ, έλεγχο ασφαλείας ακόμα και να διαγράψετε εντελώς το λογαριασμό σας, οπότε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Το MyAccount ("O Λογαριασμός Μου") βρίσκεται στο πάνω δεξιά μέρος του Gmail σας πατώντας το εικονίδιο της φωτογραφίας του λογαριασμού σας.
Κάνετε κλικ στην επιλογή "Activity Controls" ("Στοιχεία ελέγχου Δραστηριότητας") κάτω από το μενού "Personal Info and Privacy" ("Προσωπικά στοιχεία και απόρρητο"). Εδώ θα βρείτε μια λίστα από καρτέλες με όλα τα στοιχεία της online δραστηριότητάς σας, που αποθηκεύει η Google όπως, αναζητήσεις και δραστηριότητα περιήγησης, μέρη που επισκέπτεστε, πληροφορίες από τις συσκευές σας, φωνητικές αναζητήσεις και διάφορες εντολές, βίντεο που αναζητάτε στο YouTube και βίντεο που παρακολουθείτε στο YouTube.   
Για να πάψει η Google να καταγράφει τις παραπάνω δραστηριότητες, αρκεί να σύρετε προς τα αριστερά το διακόπτη κάθε καρτέλας. Προσέξτε εδώ ότι υπάρχει το ιστορικό της κάθε καταγεγραμμένης δραστηριότητας, στο οποίο μπορείτε να διαγράψετε τα δεδομένα, που έχει ήδη συγκεντρώσει, απλά στο κάτω μέρος της κάθε καρτέλας κάνετε κλικ στο "Διαχείριση Ιστορικού", τικάρετε τις αναζητήσεις τις οποίες δεν θέλετε και πατήστε διαγραφή. Ενδεχομένως, να σας ζητηθεί να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης σας. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!