25/4/16

Πώς να θέσετε χρονικά όρια περιορισμού σε έναν λογαριασμό στα Windows 10

Ο γονικός έλεγχος στα Windows 10 είναι αρκετά καλός αλλά θα πρέπει να δημιουργήσετε και να ρυθμίσετε όλους τους λογαριασμούς των παιδιών σας με αυτούς της Microsoft. Μπορείτε όμως να αποφύγετε όλα αυτά και να ορίσετε χρονικά όρια, δηλαδή για πόσο καιρό και για πόσες ημέρες μπορεί ένας χρήστης να χρησιμοποιήσει έναν υπολογιστή.






Ο γονικός έλεγχος στα Windows 10 προσφέρει μερικά ωραία χαρακτηριστικά για την παρακολούθηση των λογαριασμών των παιδιών σας. Σας επιτρέπει να περιορίσετε την περιήγηση στο διαδίκτυο, καθώς επίσης τον χρόνο παραμονής που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον υπολογιστή. Το μειονέκτημα είναι ότι για να χρησιμοποιήσετε αυτά τα στοιχεία ελέγχου, όλα τα μέλη της οικογένειας πρέπει να έχουν λογαριασμούς Microsoft. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε τοπικούς λογαριασμούς και να επιβάλετε κάποια από αυτά τα όρια. Το πώς θα σας το δείξω παρακάτω.

Θα ορίσετε περιορισμούς του χρόνου για έναν χρήστη από την γραμμή εντολών. Για να ανοίξετε τη γραμμή εντολών, κάντε δεξί κλικ στο μενού Έναρξη (ή πατήστε το πλήκτρο των Windows + X), επιλέξτε "Γραμμή εντολών (Admin - Διαχειριστής)" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Ναι για να επιτρέψετε να τρέξει η εφαρμογή με δικαιώματα διαχειριστή.
Η εντολή για τον καθορισμό των χρονικών ορίων για ένα χρήστη είναι η εξής:

net user <όνομα χρήστη> / ώρα: <ημέρα>, <time>

Αντικαταστήστε το <username> με το όνομα του λογαριασμού του χρήστη που θέλετε να περιορίσετε. Επίσης αντικαταστήστε την <ημέρα> με την ημέρα που θέλετε να θέσετε ως όριο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πλήρη ονόματα των ημερών ή να χρησιμοποιήσετε τα αρχικά Su, Μ, Τ, W, T, F, Sa. Αντικαταστήστε το <time> με ένα εύρος χρόνου χρησιμοποιώντας την 12-ωρη μορφή ή την 24ώρη (3:00, 13:00, κλπ) μορφή. 

Έτσι, για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι θέλετε να περιορίσετε ένα λογαριασμό χρήστη με το όνομα Iosif και να ορίσετε ότι μπορεί να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή μόνο από τις 8:00 π.μ. εως 16:00 μ.μ. το Σάββατο. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εντολή:

net user Iosif / time:Sa, 8pm-4pm

Μπορείτε επίσης να καθορίσετε μια σειρά από μέρες με τις ίδιες προθεσμίες με τον διαχωρισμό των ημερών με μια παύλα. Έτσι, για τον περιορισμό του χρήστη μόνο τις καθημερινές από τις 16:00pm - 20.00pm, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε την εντολή:

net user Iosif / time:Μ-F, 4pm-8pm

Επιπλέον, μπορείτε να θέσετε πολλαπλές ημέρες και ώρες διαχωρίζοντας μεταξύ τους με ένα ερωτηματικό.

net user Iosif / time:Sa,8am-4pm;Μ-F, 4pm-10pm

Χρησιμοποιώντας αυτή την ίδια μορφή, μπορείτε επίσης να καθορίσετε πολλαπλές σειρές για την ώρα την ίδια ημέρα. Για παράδειγμα, αυτή η εντολή περιορίζει το χρήστη από τις 6:00 π.μ.-8.00πμ και 16:00 μ.μ.-22.00 μμ σε όλες τις ημέρες της εβδομάδας:

net user Iosif / time:Μ-F, 6am-8am;Μ-F, 4pm-8pm

Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε τους περιορισμούς από τον χρήστη, με την ένδειξη όλων των χρόνων:

net user Iosif /time: all
Τέλος, αν χρησιμοποιείτε την εντολή, αλλά αφήστε το χρόνο κενό, ο χρήστης δεν θα είναι ποτέ σε θέση να συνδεθεί. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο αν θέλετε να κλειδώσετε ένα λογαριασμό προσωρινά. Επίσης, δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να εμφανίσετε τις ώρες που έχετε ορίσει, και για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παραπάνω εντολή για επαναφέρεται την αρχική κατάσταση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!