28/4/16

Πώς να δημιουργήσετε μια λίστα με τα εγκατεστημένα προγράμματά σας στα Windows

Μετά από ένα format και επανεγκατάσταση των Windows και αφού διορθώσετε τα σοβαρά προβλήματα στον υπολογιστή σας ακολουθεί η διαδικασία της εγκατάστασης των προγραμμάτων που είχατε πριν το format. Ποια ήταν όμως τα προγράμματα που χρησιμοποιούσατε και ήταν εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας. Μήπως πριν από την επανεγκατάσταση των Windows, θα πρέπει να είχατε κάνει μια λίστα με τα προγράμματα που είχατε έτσι ώστε να ξέρετε τι θέλετε να εγκαταστήσετε εκ νέου στο νέο σύστημα;


Έχοντας μια λίστα με τα εγκατεστημένα προγράμματα είναι επίσης χρήσιμο αν έχετε μόλις αγοράσει ένα νέο υπολογιστή και θέλετε να εγκαταστήσετε τα ίδια προγράμματα που είχατε στον παλιό σας υπολογιστή. Εδώ θα σας δείξω μερικές διαφορετικές μεθόδους για να γίνει αυτό στα Windows 10, 8 / 8.1, και 7.

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε την εντολή PowerShell. Στην πραγματικότητα, το μόνο που χρειάζεστε είναι μία εντολή. Κατ 'αρχάς, κάνοντας κλικ στο μενού Έναρξη και πληκτρολογώντας την εντολή PowerShell θα εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο. 
Αντιγράψτε και επικολλήστε την ακόλουθη εντολή, πατώντας Enter όταν τελειώσετε:

Get-ItemProperty HKLM:\Software\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\* | Select-Object DisplayName, DisplayVersion, Publisher, InstallDate | Format-Table –AutoSize
Το PowerShell θα σας δώσει μια λίστα με όλα τα προγράμματά σας, την έκδοση, το όνομα τους ακόμα και την ημερομηνία που εγκαταστάθηκαν και επίσης θα σας δώσει και όλες τις ενημερώσεις που έχετε κάνει κατά καιρούς στον υπολογιστή σας. Μάλλον θα θέλετε να εξάγετε το αρχείο με τα προγράμματα σας και γιατί όχι να το εκτυπώσετε. Προφανώς, αντικαταστήστε το C: \ Users \ user \ Documents \ InstalledPrograms-PS.txt (όπου user το όνομα του υπολογιστή σας) με τη διαδρομή και το όνομα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για το αρχείο σας.

Get-ItemProperty HKLM:\Software\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\* | Select-Object DisplayName, DisplayVersion, Publisher, InstallDate | Format-Table –AutoSize > C:\Users\user\Documents\InstalledPrograms-PS.txt
Αυτό που κάνει πιο χρήσιμο το PowerShell είναι ότι αν το κάνετε αυτό σε δύο διαφορετικούς υπολογιστές μπορείτε εύκολα να συγκρίνετε το λογισμικό που είναι εγκατεστημένο σε αυτούς. Απλώς πάρτε δύο αρχεία κειμένου και προσθέσετε αυτή την εντολή:

Compare-Object -ReferenceObject (Get-Content C:\Users\user\Documents\PCapps.txt) -DifferenceObject (Get-Content C:\Users\user\Documents\LAPTOPapps.txt)
Σε αυτό το παράδειγμα, το πρώτο αρχείο κειμένου έχει προγράμματα από το PC μου, και το άλλο έχει προγράμματα από το φορητό υπολογιστή μου. Το σύμβολο που δείχνει προς τα δεξιά (=>) σημαίνει ότι το λογισμικό είναι εγκατεστημένο στον φορητό υπολογιστή μου, αλλά δεν είναι στο PC μου, και αντιθέτως το σύμβολο που δείχνει προς τα αριστερά (<=) σημαίνει ότι έχει εγκατασταθεί το λογισμικό στον υπολογιστή μου, αλλά όχι για και στο laptop μου.

Ο δεύτερος τρόπος για να εντοπίσετε τα εγκατεστημένα προγράμματα σας είναι το CCleaner. Το CCleaner είναι μια εύχρηστη εφαρμογή των Windows και έχει σχεδιαστεί για να ελευθερώσετε χώρο στον υπολογιστή σας διαγράφοντας τα προσωρινά και άχρηστα αρχεία και να μπορείτε να κάνετε διαγραφή ιδιωτικών δεδομένων, όπως η περιήγηση σας και το ιστορικό σας. Ωστόσο, μπορεί επίσης να σας δώσει και μια λίστα με όλα τα προγράμματα στον υπολογιστή σας. 
Για να δημιουργήσετε μια λίστα με τα εγκατεστημένα προγράμματα σας, χρησιμοποιώντας το CCleaner, είτε κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο CCleaner στην επιφάνεια εργασίας σας ή κάντε δεξί κλικ για το Recycle Bin και επιλέξτε Άνοιγμα CCleaner από το αναδυόμενο μενού για να ανοίξετε το πρόγραμμα.

Κάντε κλικ στο Εργαλεία στη γραμμή εργαλείων στο αριστερό παράθυρο του CCleaner.

Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή του Uninstall είναι ενεργή. Θα δείτε μια λίστα των προγραμμάτων που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το CCleaner για να καταργήσετε την εγκατάσταση ή να την επισκευάσετε ή και ακόμη να μετονομάσετε και να διαγράψετε τα προγράμματα, αλλά μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε τη λίστα των εγκατεστημένων προγραμμάτων σε ένα αρχείο κειμένου, κάνοντας κλικ στο αποθήκευση σε αρχείο κειμένου στο κουμπί που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου. Θα μεταβείτε στο σημείο όπου θέλετε να αποθηκεύσετε το αρχείο κειμένου που περιέχει τη λίστα των εγκατεστημένων προγραμμάτων, πληκτρολογήστε ένα όνομα για το αρχείο στο όνομα αρχείου, στο πλαίσιο επεξεργασίας, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση.

Τώρα έχετε μια λίστα των προγραμμάτων που είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας.

Η λίστα των εγκατεστημένων προγραμμάτων περιλαμβάνει την εταιρεία, την ημερομηνία εγκατάστασης, το μέγεθος και τον αριθμό έκδοσης για κάθε πρόγραμμα. Το κείμενο είναι οριοθετημένο με στήλες, το οποίο σημαίνει ότι μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο κειμένου στο Word και εύκολα να μετατρέψετε το κείμενο σε ένα πίνακα για να γίνει πιο ευανάγνωστο. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!