7/3/16

Πώς να αφαιρέσετε τα βέλη από τις συντομεύσεις των εικονιδίων στα Windows 7, 8, και 10

Στα Windows, τα εικονίδια για συντομεύσεις έχουν μικρή βέλη στο κάτω αριστερό σημείο τους. Ακόμα κι αν τα βέλη είναι μικρότερα από ότι σε ορισμένες προηγούμενες εκδόσεις των Windows, δεν είναι ότι και το καλύτερο οπτικά. Ευτυχώς, είναι αρκετά εύκολο να τα καταργήσετε και εδώ θα σας δείξω πώς να το κάνετε αυτό.






Επεξεργασία του μητρώου με μη αυτόματο τρόπο

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το μητρώο για να επαναφέρετε πίσω το υπερμέγεθες βέλος από τα Windows Vista. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Κάθε φορά που κάνετε μια αλλαγή στο μητρώο των Windows, καλό θα ήταν να κάνετε backup πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου από το Έναρξη και πληκτρολογώντας "regedit". Πατήστε το πλήκτρο Enter για να ανοίξετε τον Επεξεργαστή μητρώου. Στον Επεξεργαστή μητρώου, χρησιμοποιήστε την αριστερή πλαϊνή μπάρα για να περιηγηθείτε στο ακόλουθο κλειδί:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer
Κοιτάξτε μέσα στο φάκελο Explorer αν υπάρχει ένα δευτερεύον κλειδί που ονομάζεται Shell Icons και το οποίο αντιστοιχεί στα εικονίδια. Αν δεν υπάρχει, θα πρέπει να  το δημιουργήσετε κάνοντας δεξί κλικ στο εικονίδιο του φακέλου Explorer, επιλέγοντας Δημιουργία - Νέο Κλειδί  και ονομάζοντάς το καινούργιο φάκελο Shell Icons.

Στη συνέχεια, θα πάμε να δημιουργήσουμε μια νέα τιμή στο εσωτερικό του κλειδιού Shell Icons. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του φακέλου της Shell Icons και επιλέξτε Δημιουργία - Τιμή Συμβολοσειράς και ονομάστε τη νέα τιμή 29.
Τώρα, θα πάμε για να τροποποιήσετε αυτή την τιμή. Κάντε διπλό κλικ στο 29 και τοποθετήστε από κάτω το παρακάτω: % windir% \ System32 \ Shell32.dll, -50
Κάντε κλικ στο OK και κλείσετε τον Επεξεργαστή μητρώου. Θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας για να δείτε τις αλλαγές. Αν θέλετε να επαναφέρετε την αρχική κατάσταση, απλά διαγράψτε την συμβολοσειρά 29 που δημιουργήσατε. 

Εναλλακτικά αν δεν θέλετε να μπλέξετε με το regedit σε εκδόσεις 64 bit των Windows 7 και Vista μπορείτε να αφαιρέσετε τα βέλη με το Ultimate Windows Tweaker. Επιλέξτε "Additional Tweaks" και τσεκάρετε το πλαίσιο "Remove arrows from shortcut icons". Κάντε κλικ στο "Apply" και κάντε επανεκκίνηση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!