7/3/16

Αφιέρωμα στα video games της δεκαετίας του 80 & 90 Μέρος 5ο

Αυτά τα παιχνίδια ήταν η αρρώστια μας τότε, ακόμα και αν δεν το καταλαβαίναμε, μας μεγάλωσαν, μας έριξαν στον επίπονο κόσμο της εφηβείας και μας προσέφεραν άπειρες συγκινήσεις. Πόσα κέρματα είχαμε ρίξει μικροί τότε; Ποιος δεν γνωρίζει τον πιο διάσημο emulator για υπολογιστές, που εξομοιώνει δεκάδες χιλιάδες παιχνίδια από αυτά που κάποτε παίξαμε στα (ηλεκτρονικά ή αλλιώς ουφάδικα).


Κάθε φορά που βλέπουμε video και εικόνες από αυτά τα παιχνίδια, μια απορία έρχεται στο μυαλό μας: Τι θα μπορούσαμε να αγοράσουμε σήμερα, άραγε, αν είχαμε κρατήσει όλα εκείνα τα δεκάρικα, εικοσάρικα και τα πενηντάρικα που με μανία ρίχναμε στα ουφάδικα της εποχής; Το ταξίδι λοιπόν στο παρελθόν και στην νοσταλγία ξεκινάει εδώ παρέα με το pcmagazino.blogspot.gr.

Jackal
To 1986 η ειρήνη δεν λέει να φτάσει στον τόπο μας, οι συγκρούσεις επιμένουν, μόνο που αυτή τη φορά έχουμε όχημα βαρβάτο για να κάνουμε τη δουλειά μας. 

Kung-Fu Master
Τεράστιος σεβασμός σε έναν από τους προαγγέλους του παραδεισένιου ξύλου ή αλλιώς beat ‘em up games. 

Paperboy
Μια απολύτως βαρετή δουλειά, μετατρέπεται σε ένα fun game που αγαπήθηκε όσο λίγα, ιδιαίτερα όταν έγινε port σε διάφορες οικιακές πλατφόρμες. Αν κάποιος δεν είναι συνδρομητής, του σπας το παράθυρο, παίρνεις και πόντους. Λίγο νεώτερο από τα υπόλοιπα του είδους του.

Pinball Action
Σύμφωνοι, τίποτα δεν συγκρίνεται με το αυθεντικό φλιπεράκι, αλλά το Pinball Action είναι ένα εξαιρετικά αξιόλογο υποκατάστατο. Έτος κυκλοφορίας 1985, εδώ πλέον ποιος να ξεχάσει το περίφημο TILT.

Rainbow Islands
Όσο κι αν ακούγεται περίεργο και φαίνεται κάπως διαφορετικό, είναι sequel του Bubble Bobble, με τους δύο χαρακτήρες να έχουν αποκτήσει πλέον ανθρώπινη μορφή. Ένα απλά συγκινητικό platform game. Είπαμε εκείνη η χρονιά ήταν ιστορική από πολλές πλευρές 1987.

Track and Field
Κέρμα (ή αναπτήρας) ανάμεσα στα δύο κουμπιά που ελέγχουν το τρέξιμο. Μετά το ακόντιο το παιχνίδι γινόταν αρκετά δύσκολο. Έτος κυκλοφορίας 1983.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!