10/3/16

Πώς να κάνετε backup τις επαφές σας από το android κινητό ή tablet και από την SD Card

Τα κινητά τηλέφωνα ασφαλώς μας έχουν διευκολύνει στην επικοινωνία μας και έχουν γίνει απαραίτητα στην προσωπική αλλά και στην επαγγελματική μας καθημερινότητα. μοιάζει με καμία άλλη. Τι γίνεται όμως όταν αλλάζουμε συσκευή ή χαλάει η συσκευή μας ή και ακόμα σε περίπτωση κλοπής, χάνουμε τις επαφές μας; Όχι βέβαια και εδώ θα σας δείξω πώς να μην σας συμβεί αυτό. Πρώτα από όλα θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας των επαφών μας...



Μερικές φορές, ένα κακόβουλο λογισμικό που έχει εισβάλει στο τηλέφωνό σας από κάποια εφαρμογή μπορεί να προκαλέσει απώλεια δεδομένων. Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των επαφών από το Android κινητό σας τηλέφωνο σε μια ξεχωριστή κάρτα SD που θα ήταν ένα τέλειο αντίγραφο ασφαλείας σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Είναι επίσης δυνατό να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των επαφών στο λογαριασμό σας Google και αυτό είναι μακράν η πιο ασφαλής επιλογή.
Το πρώτο βήμα είναι να εξασφαλιστεί ότι έχετε μια κάρτα SD μέσα στο τηλέφωνό σας. 

Πηγαίνετε στις Επαφές σας και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο του μενού. 

Μεταξύ των επιλογών, επιλέξτε Εισαγωγή / Εξαγωγή. Έπειτα θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο το οποίο θα σας δώσει τις ακόλουθες επιλογές:

Εισαγωγή από κάρτα SIM
Εξαγωγή από κάρτα SIM
Εισαγωγή από συσκευή USB
Εξαγωγή στη συσκευή USB
Εισαγωγή από κάρτα SD
Εξαγωγή στην κάρτα SD

Επιλέξτε Εξαγωγή στην κάρτα SD από αυτό το μενού. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και ουσιαστικά θα σας οδηγήσει μόνη της. Αφού έχετε επιλέξει αυτή την επιλογή, η συσκευή θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε την ενέργεια, κάντε κλικ στο ναι και είστε έτοιμοι. Όλες οι επαφές σας πλέον θα βρίσκονται στην κάρτα SD σας. Το σύστημα δημιουργεί ένα αρχείο .vcf που είναι περισσότερο γνωστό ως vCard. Αυτό το vCard είναι συμβατό με πολλές συσκευές, που σας επιτρέπει να κατεβάσετε τη λίστα επαφών σας σε μια από τις συσκευές αυτές.
Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε όλες τις επαφές σας πίσω στο τηλέφωνό σας με τον ίδιο τρόπο. Απλά επιλέξτε Εισαγωγή από κάρτα SD από το μενού Επαφές. Είναι επίσης δυνατόν να μοιραστείτε αυτό το αρχείο με το λογαριασμό σας στο Gmail. Μπορείτε να επιλέξετε το αρχείο .vcf από την κάρτα SD και στη συνέχεια να το στείλετε σαν συνημμένο αρχείο στο προσωπικό σας email έτσι ώστε να έχετε ένα μόνιμο αντίγραφο των επαφών σας στο λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας επαφών στο Google λογαριασμό σας

Τα smartphone συγχρονίζονται αυτόματα με το Google λογαριασμό σας. Μπορείτε να ελέγξετε αν οι επαφές σας συγχρονίζονται με το Google πραγματοποιώντας σύνδεση στο λογαριασμό σας στο Gmail και κάντε κλικ στο Gmail drop down μενού που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία του προφίλ σας. Επιλέξτε Επαφές από το μενού που προκύπτει και ελέγξτε εάν οι επαφές σας είναι ήδη σε ισχύ. Αν ναι τότε όλα είναι ΟΚ αν όχι μην ανησυχείτε μπορείτε να συγχρονίσετε τις επαφές σας στο Google ως εξής:
Αρχικά θα πρέπει να συνδέσετε τις επαφές σας με το λογαριασμό σας στο Gmail. Μπορείτε να ανοίξετε τις επαφές σας στο κινητό τηλέφωνο σας και στη συνέχεια πατήστε Ρυθμίσεις. Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο το οποίο ονομάζεται Συγχώνευση λογαριασμών και έχει δύο επιλογές Συγχώνευση με λογαριασμό Google & Συγχώνευση με Samsung account όπου Samsung θα εμφανίζεται η μάρκα του δικού σας κινητού. Επιλέξτε Συγχώνευση με λογαριασμό Google, αν έχετε περισσότερους από έναν λογαριασμούς Gmail, τότε θα πρέπει να επιλέξετε οποιοδήποτε από τους λογαριασμό σας που θέλετε για τις επαφές σας. 
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχετε εγκατεστημένο το Gmail στο τηλέφωνό σας. Τώρα πλέον οι επαφές σας υπάρχουν και στο Gmail σας και δεν κινδυνεύετε με απώλεια τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!