29/3/16

Πώς να τραβήξετε φωτογραφίες και βίντεο με την κάμερα του υπολογιστή σας

Είτε έχετε ένα φορητό υπολογιστή με ενσωματωμένη κάμερα ή μια κάμερα που συνδέετε μέσω USB, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές που περιλαμβάνονται στα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα για να πάρετε εύκολα φωτογραφίες και να δημιουργήσετε βίντεο. Στα Windows 10, αυτό είναι πλέον ενσωματωμένο και δεν απαιτεί πλέον εφαρμογές τρίτων.


Αυτό ακούγεται απλό, αλλά στα Windows 7 χρειαζόμαστε εφαρμογές τρίτων για να το πετύχουμε αυτό. Αντιθέτως στα Windows 10 υπάρχει μια εφαρμογή για το σκοπό αυτό. Πατήστε το πλήκτρο των Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη, κάντε αναζήτηση για την εφαρμογή κάμερα, και ανοίξτε την. Η εφαρμογή της κάμερας σας επιτρέπει να τραβήξετε φωτογραφίες και εγγραφή βίντεο. Παρέχει επίσης ένα χαρακτηριστικό χρονόμετρο και άλλες επιλογές, επίσης είναι πάρα πολύ εύκολη στην χρήση της αυτή η εφαρμογή. Οι φωτογραφίες που θα πάρετε θα αποθηκεύονται στο «Άλμπουμ κάμερας» στο φάκελο Εικόνες.

Στα Windows 8 και 8.1 πατήστε την Έναρξη πατώντας το πλήκτρο των Windows και στην αναζήτηση γράψτε camera για να την αναζητήσετε. Η συγκεκριμένη εφαρμογή λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με την εφαρμογή των Windows 10.
Mac OS X
Μπορείτε να το κάνετε αυτό με την εφαρμογή Photo Booth σε έναν υπολογιστή Mac. Για να το ανοίξετε, πατήστε Command + Space για να ανοίξετε το πλαίσιο αναζήτησης Spotlight, τύπου Photo Booth, και πατήστε Enter. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε το Launchpad και κάντε κλικ στο εικονίδιο Photo Booth, ή ανοίξτε το Finder, κάντε κλικ στις Εφαρμογές, και κάντε διπλό κλικ στην εφαρμογή «Photo Booth».

Χρησιμοποιήστε τα εικονίδια στην κάτω αριστερή γωνία του Photo Booth για να επιλέξετε είτε ένα πλέγμα τεσσάρων φωτογραφιών που λαμβάνονται διαδοχικά, μια φωτογραφία ή ένα βίντεο. Μπορείτε στη συνέχεια να κάνετε κλικ στο κόκκινο κουμπί στη μέση του παραθύρου Photo Booth για να τραβήξετε φωτογραφίες ή να εγγράψετε βίντεο. Το κουμπί Εφέ θα σας αφήσει να εφαρμόσετε φίλτρα στις φωτογραφίες και τα βίντεο.

Οι φωτογραφίες που θα πάρετε αποθηκεύονται στο Photo Booth στην βιβλιοθήκη σας, και μπορείτε επίσης να κάνετε δεξί κλικ στο παράθυρο του Photo Booth για να τα εξάγετε και να τα αποθηκεύσετε κάπου αλλού.
Στους υπολογιστές με λειτουργικό Linux υπάρχουν παρόμοιες εφαρμογές. Για παράδειγμα, η εφαρμογή cheese

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!