25/3/16

Πώς να μετονομάσετε οποιοδήποτε υπολογιστή, Smartphone ή Tablet

Όταν υπάρχουν πολλές συσκευές σε ένα σπίτι καλό θα ήταν να δώσετε σε κάθε μία από τις συσκευές που χρησιμοποιείτε ένα όνομα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα Windows 10 αφού η Microsoft έχει αφαιρέσει τη δυνατότητα της ονομασίας του υπολογιστή από τη διαδικασία εγκατάστασης όταν αυτή γίνεται για πρώτη φορά. Τα Windows 10 λαμβάνουν τυχαία ένα όνομα από προεπιλογή και πολλές φορές αυτό το όνομα δεν είναι αρκετά ικανοποιητικό για τα γούστα μας.

Για να δώσετε ένα όνομα, ανοίξτε το "Ρυθμίσεις" από το μενού Έναρξη ή την οθόνη έναρξης, επιλέξτε την κατηγορία "Σύστημα", και επιλέξτε "Πληροφορίες" στο κάτω μέρος της λίστας. Κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί "Μετονομασία PC" και έτσι μπορείτε να εισάγετε το νέο όνομα του υπολογιστή σας. Η αλλαγή σας θα τεθεί σε ισχύ μετά από επανεκκίνηση.
Σε προηγούμενες εκδόσεις των Windows (7, 8, 8.1) μπορείτε να ανοίξετε τον Πίνακα Ελέγχου, κάντε κλικ στην επιλογή "Σύστημα και ασφάλεια", και μετά στο "Σύστημα". Κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Ρυθμίσεις Συστήματος για προχωρημένους" στην πλαϊνή γραμμή και έπειτα κάντε κλικ στην καρτέλα «Όνομα υπολογιστή» στο πάνω μέρος του παραθύρου. Αρχικά κάντε κλικ στο κουμπί "Αλλαγή" για να μετονομάσετε αυτόν τον υπολογιστή, πληκτρολογήστε ένα νέο όνομα στο "Όνομα υπολογιστή" και κάντε κλικ στο "OK" για να μετονομάσετε τον υπολογιστή σας.

Σε υπολογιστές με λειτουργικό Mac, αυτή η επιλογή είναι στο παράθυρο προτιμήσεις συστήματος (System Preferences). Για να αποκτήσετε πρόσβαση, κάντε κλικ στο μενού στο πάνω μέρος της οθόνης σας και επιλέξτε "Προτιμήσεις συστήματος». Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Sharing" στο παράθυρο προτιμήσεις συστήματος, και πληκτρολογήστε ένα νέο όνομα για το Mac σας. Αυτό ήταν τώρα ο υπολογιστής σας Mac έχει νέο όνομα.
Για το λειτουργικό iOS της Apple, που χρησιμοποιείται για iPhones, iPads και iPod ανοίξτε το "Ρυθμίσεις" app από την αρχική οθόνη σας, πατήστε στην κατηγορία "Γενικά", και πατήστε "About". Επιλέξτε το πεδίο "Όνομα" στο πάνω μέρος του και έτσι θα είστε σε θέση να εισάγετε ένα νέο όνομα.

Στους υπολογιστές με λειτουργικό Linux το Ubuntu σας ζητάει να επιλέξετε ένα όνομα για τον υπολογιστή σας γνωστό ως "hostname" κατά την εγκατάστασή του. Μπορείτε να αλλάξετε γενικά το όνομα του υπολογιστή απλά εκτελώντας την εντολή "name (όνομα)" στο μενού root, και μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας να εμφανιστεί το νέο όνομα που επιλέξατε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!