8/5/16

Αποτυχία στο φλερτ μέσω των social media Ν° 2

Με αφορμή μια συζήτηση με φίλους γεννήθηκε το παρακάτω άρθρο. Ο τρόπος που οι άνθρωποι, κυρίως οι νέοι, επικοινωνούν έχει αλλάξει άρδην με την αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας. Και μαζί με την επικοινωνία έχει αλλάξει και ο τρόπος που οι νέοι φλερτάρουν, μέσα από μια οθόνη υπολογιστή, ή κινητού τηλεφώνου. Γιατί όμως γίνεται αυτό; 








Όλοι φλερτάρουμε μέσω internet ή τουλάχιστον, όλοι έχουμε επιχειρήσει να το κάνουμε κατά καιρούς. Μακάρι να γινόταν να μπορούσαμε να προσεγγίζουμε ο ένας τον άλλον σε πραγματικό χώρο/χρόνο (π.χ. σε μπαρ, κλαμπ, παραλίες, εκδρομές κλπ). Γιατί όμως γίνεται αυτό;

Με την έλευση των chatroom, των social media αλλά και των, ολοένα αυξανόμενων, apps για dating, τα πράγματα έγιναν αρκετά πιο εύκολα για όλους εμάς. Πλέον μπορείτε από την άνεση του σπιτιού σας και κρυμμένοι πίσω από ένα πληκτρολόγιο και την ανωνυμία να έρθετε σε επαφή με μια παλιά συμμαθήτρια ή συμφοιτήτρια, τον τύπο που δουλεύατε μαζί πριν δύο χρόνια ή ακόμη και με τον/την πρώην σχέση σας. Δεν υπάρχουν όρια σε αυτά τα πράματα. Το μόνο που αρκεί είναι η επιθυμία και η θέληση να μάθετε ορισμένες πληροφορίες για το άτομο που σας ενδιαφέρει μέσω των chatroom. 
Η αποτυχία πολλές φορές σε αυτό το εγχείρημα έχει μεγάλα ποσοστά διότι καμιά φορά, κάποιοι το παρακάνουν και ξεπερνούν τα όρια ή απλώς δεν ξέρουν πως να συμπεριφερθούν. Το γεγονός πως δεν βρίσκεστε "live" με τον άνθρωπο που σας κέντρισε το ενδιαφέρον, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και κάποιοι κανόνες συμπεριφοράς. 

Δεν σημαίνει τίποτα απολύτως όταν το άτομο που σας ενδιαφέρει αποδέχεται το αίτημα φιλίας σας. Υπάρχουν χίλιοι δυο λόγοι να το αποδεχτεί, είτε αυτοί είναι κοινωνικοί, είτε επαγγελματικοί, είτε ακόμη επειδή έχετε κάποιους κοινούς γνωστούς. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε την ματαιοδοξία των like, και ως γνωστόν όσο περισσότερο κοινό τόσα περισσότερα like. Ας μην κοροϊδεύουμε λοιπόν τους ίδιους τους εαυτούς μας και στέλνουμε άκυρα μηνύματα, το πιο πιθανόν είναι ο/η συνομιλητής μας να παίζει μας ή ακόμα και να συνομιλεί ταυτοχρόνως με πέντε ή έξι άτομα (πραγματική ιστορία, ονόματα δεν λέμε).

Καλό θα ήταν να μπαίναμε κατευθείαν στο ψητό, αυτό θα μας βοηθούσε πάρα πολύ στο να καταλάβουμε αν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον από την απέναντι πλευρά. Τα γλυκανάλατα λόγια του τύπου (Τι κάνεις; Γεια σου; κ.α.) ή ακόμα και οι προσπάθειες να γίνει διάλογος με διάφορες φιλοσοφικές ερωτήσεις θα πρέπει να αποφεύγονται ιδίως όταν οι απαντήσεις είναι μονολεκτικές ή με ένα γελοίο emoticon ή και ακόμα με ένα σκέτο "χα". Η πλήξη και η βαρεμάρα δεν αργούν να έρθουν και πολλές φορές αυτές οι κουβέντες έχουν αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό. Η καλύτερη κίνηση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η αποσύνδεση από το chat, για να μην κουβαλάτε από την πρώτη στιγμή το όνομα του/της πληκτικού/ης.

Κοινώς, το θέμα μας δεν είναι να φανούμε πώς έχουμε ζωή στα social media και μπορούμε να κάνουμε πράματα που στην πραγματική μας ζωή ούτε καν περάσαν από το μυαλό μας. Για αυτό λοιπόν θα πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας και να μην λέμε ψέματα γιατί αυτό αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί. Για παράδειγμα δεν μπορείτε να μιλάτε σε κάποιον/α που δεν γνωρίζετε ακόμη το επάγγελμα του/της, για αεροπλάνα και πόσο σας αρέσει να πετάτε ενώ στην πραγματικότητα έχετε υψοφοβία και από την άλλη μεριά του υπολογιστή κάθεται μια αεροσυνοδός ή ένας πιλότος (πάλι ονόματα δεν λέμε)
Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: Αν δεν ταιριάζετε, μην το κουράζετε το θέμα με ψέματα; Μιλήστε ελεύθερα και πάνω από όλα ειλικρινά. Μην κουράζετε τον συνομιλητή σας με τα ψυχολογικά σας, το πιο πιθανό είναι να έχει και αυτός τα προβλήματα του, δεν χρειάζεται λοιπόν να τον φορτώνουμε και με τα δικά μας. Να θυμάστε πως οι άνθρωποι με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή, υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο και έχουν αισθήματα. Δεν πρέπει λοιπόν με την πρώτη απόρριψη να αρχίζουμε να βρίζουμε ή και ακόμη να δια δίδουμε διάφορες ατάκες μίσους στους κοινούς μας φίλους. Σεβασμός λοιπόν σε  αυτούς με τους οποίους συναναστρέφεστε και φερθείτε τους όπως θα θέλατε να φερθούν και σε εσάς. 

Μην λησμονείτε το γεγονός ότι ένας ηγέτης δεν χάνει ποτέ την ψυχραιμία του και μόνο έτσι θα είστε οι κυρίαρχοι αυτού του παιχνιδιού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!