17/5/16

Πώς κάνουμε backup όλα τα μηνύματα του Viber σε smartphone

Γνωρίζετε πως η εφαρμογή Viber αποθηκεύει τα μηνύματα σας τοπικά σε κάθε συσκευή από την οποία επικοινωνείτε και όχι online σε κάποιον server; Αυτό σημαίνει πως αν για παράδειγμα χάσετε την κινητή συσκευή σας, τότε χάνετε και τα μηνύματα σας στο Viber. Για όσους τα μηνύματα έχουν μεγάλη σημασία και θέλουν να μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανατρέξουν σε αυτά στο μέλλον, το backup είναι μονόδρομος. 


Διαδικασία backup όλων των μηνυμάτων του Viber σε smartphone

Πριν προχωρήσουμε στα βήματα, η παρακάτω διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί μονάχα σε κινητές συσκευές με Android ή iOS λειτουργικό.

1. Ανοίξτε το Viber και στη συνέχεια πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις γραμμές στο κάτω δεξί μέρος.

2. Στη συνέχεια, επιλέξτε Ρυθμίσεις.

3. Έπειτα πατήστε Κλήσεις και μηνύματα.

4. Στο σημείο αυτό πατήστε Αποστολή ιστορικού μηνυμάτων μέσω email.

5. Ένα πλαίσιο θα εμφανιστεί με επιλογές βάσει των εφαρμογών που χρησιμοποιείτε στη συσκευή σας. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο με τον οποίο θα λάβετε το αρχείο με το ιστορικό των μηνυμάτων σας.

Αν για παράδειγμα επιλέξουμε το Gmail θα δούμε το αρχείο με ονομασία «Μηνύματα Viber.zip» στα συνημμένα του προσωπικού email μας.

Το αρχείο είναι συμπιεσμένο, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε κι εσείς από την κατάληξη .zip, γι'αυτό θα χρειαστείτε κάποιο πρόγραμμα όπως το winrar για να το αποσυμπιέσετε.

Μέσα στο αρχείο θα βρείτε έναν αριθμό αρχείων με κατάληξη .csv, το καθένα από τα οποία θα έχει ως όνομα μία εκ των επαφών σας ή έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου. Μπορείτε να ανοίξετε τα αρχεία με το σημειωματάριο του Windows ή με το excel.

Κάθε αρχείο συνομιλίας περιέχει ακριβή ημερομηνία, χρονική στιγμή, ονόματα των επαφών, αριθμούς κινητού τηλεφώνου αυτών και φυσικά όλα τα μηνύματα που έχουν σταλεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!