27/5/16

Πώς να μπλοκάρετε κλήσεις στο Android χειροκίνητα ή αυτόματα Μέρος 1°

Σαφώς και έχει τύχει σε όλους μας να θέλουμε να μπλοκάρουμε έναν συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να το πετύχετε αυτό, αρκεί το τηλέφωνο σας να υποστηρίζει το λειτουργικό σύστημα Android και παρακάτω θα σας δείξω πώς να το καταφέρετε αυτό.


Ικανή και αναγκαία συνθήκη είναι το τηλέφωνο σας να υποστηρίζει την τελευταία έκδοση του Android (Ζέφυρος) ή αν προτιμάτε (Marshmallow) τότε ο ευκολότερος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να έχετε πατημένο παρατεταμένα τον αριθμό που θέλετε να μπλοκάρετε στο αρχείο κλήσεων σας και στη συνέχεια να επιλέξτε μπλοκάρισμα αριθμούΔυστυχώς, αυτό δεν λειτουργεί σε όλα τα τηλέφωνα για αυτό θα πρέπει να πάτε στον κατάλογο φραγής κλήσεων. Επίσης για να μην μπερδευόμαστε η διαδικασία μπλοκαρίσματος είναι λίγο πολύ η ίδια σε κάθε συσκευή. Για παράδειγμα στο μενού επαφές μπορεί να συναντήσετε στο πάνω δεξί μέρος του τηλεφώνου σας τρεις κάθετες τελίτσες ενώ στα κινητά Samsung θα συναντήσετε στην ίδια θέση την λέξη Περισσότερα (MORE).

Πατήστε μια από τις δυο επιλογές (ανάλογα πάντα τον κατασκευαστή του τηλεφώνου σας) και μετά διαλέξτε την επιλογή Ρυθμίσεις και έπειτα επιλέξτε το μπλοκάρισμα τηλεφώνου (Call Blocking). Εκεί θα σας ανοίξει ένα νέο μενού στο οποίο θα μπορείτε να προσθέσετε όσους τηλεφωνικούς αριθμούς θέλετε καθώς επίσης θα μπορείτε να αποθηκεύσετε και επαφές που τυχόν θεωρείτε ενοχλητικές. Όταν κάποιος από τον μπλοκαρισμένο αριθμό που έχετε αποθηκεύσει σας καλεί τότε το τηλέφωνο σας αυτόματα θα τον μπλοκάρει. Δεν θα βλέπετε πλέον από αυτόν τον αριθμό, ούτε εισερχόμενη κλήση αλλά και ούτε ειδοποίηση.
Αυτόματη αποστολή κλήσης στον τηλεφωνητή σε όλες τις εκδόσεις του Android

Εάν έχετε μια παλαιότερη έκδοση του Android που δεν έχει αυτόματη φραγή κλήσεων, υπάρχει μια άλλη επιλογή, να στέλνει δηλαδή αυτόματα τις κλήσεις στον αυτόματο τηλεφωνητή. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί και στην τελευταία έκδοση του Android (Ζέφυρος) ή αν προτιμάτε (Marshmallow), δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμη για τα νέα τηλέφωνα της Samsung, όπως το S7 ή το S7 Edge.

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να περιηγηθείτε στην επαφή που θέλετε να μπλοκάρετε ή να αγνοήσετε και στην συνέχεια να επεξεργαστείτε την επαφή στο βιβλίο διευθύνσεών σας. Μόλις είστε στο μενού επεξεργασία, πατήστε το κουμπί με τις τρεις τελείες στην πάνω δεξιά γωνία. Σε αυτό το μενού, υπάρχει μια επιλογή που λέει Όλες οι κλήσεις στον αυτόματο τηλεφωνητή απλά τικάρετε την συγκεκριμένη επιλογή. Στα Samsung με παλαιότερη έκδοση του Android υπάρχει η επιλογή προσθήκη στην λίστα απόρριψης.
Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο επιλογών είναι ότι εάν έχετε δύο αριθμούς που αναγράφονται για το ίδιο πρόσωπο, θα στείλει και τους δύο στον τηλεφωνητή, ενώ με το μπλοκάρισμα μπορείτε να αποκλείσετε μόνο ένα αριθμό. Το αποτέλεσμα και εδώ είναι πανομοιότυπο με το χαρακτηριστικό μπλοκαρίσματος, δηλαδή δεν θα βλέπετε πλέον από αυτόν τον αριθμό, ούτε εισερχόμενη κλήση αλλά και ούτε ειδοποίηση (εκτός αν αφήσει ένα φωνητικό μήνυμα φυσικά). 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!