20/5/16

Πώς να αποκτήσετε τα Windows 10 δωρεάν

Η Microsoft έχει επιβεβαιώσει ότι η δωρεάν προσφορά αναβάθμισης των Windows 10 θα λήξει στις 29 Ιουλίου 2016. Μετά από αυτήν την ημερομηνία θα πρέπει να πληρώσετε $ 119 για την αναβάθμιση σε οποιονδήποτε υπολογιστή που θέλετε να το κάνετε. Αλλά με μερικά απλά βήματα μπορείτε να αποκτήσετε ένα αντίγραφο των Windows 10, ώστε να μπορείτε να αναβαθμίσετε το σύστημα σας και μετά από τις 29 Ιουλίου χωρίς επιπλέον χρέωση.


1η ΜΕΘΟΔΟΣ

Ο ευκολότερος τρόπος να γίνει αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε την επαναφορά συστήματος για να καταργήσετε την εγκατάσταση των Windows 10 και να επανέρθετε στα Windows 7 ή Windows 8.1. Ωστόσο αυτή η μέθοδος έχει και τα μειονεκτήματα της. Ορισμένα προγράμματα μπορεί να αφαιρεθούν κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης και ίσως χρειαστεί να τα εγκαταστήσετε ξανά. Η μέθοδος αυτή συνιστάται για τους τεμπέληδες, που δεν θέλουν να σπαταλήσουν πολύ χρόνο. Πρώτα, κατεβάστε τα Windows 10 και εγκαταστήστε τα στον υπολογιστή σας.

Μετά την εγκατάσταση των Windows 10, κάντε κλικ στο κουμπί Start (Έναρξη) και επιλέξτε Ρυθμίσεις. Πλοηγηθείτε στο Ενημέρωση & Ασφάλεια και το επόμενο βήμα είναι η Ενεργοποίηση. Βεβαιωθείτε ότι στο κλειδί προϊόντος υπάρχει η φράση Windows 10 on this device is activated with a digital entitlement. Αν όντως υπάρχει τότε το PC σας έχει καταχωρηθεί στη Microsoft και μπορείτε να εγκαταστήσετε τα Windows 10 σε αυτό το PC όποτε θέλετε.

Μόλις γίνει η ενεργοποίηση, πηγαίνετε στην καρτέλα Ανάκτηση (στην λίστα που βρίσκεται στα αριστερά σας) και κάντε κλικ στο κουμπί Εκκίνηση υπό τον τίτλο Επιστροφή στα Windows 7 ή Επιστροφή στο Windows 8.1Τα Windows 10, θα καταργηθούν αυτόματα και θα επιστρέψετε στο παλιό σας λειτουργικό σύστημα. Φυσικά θα έχετε πάντα διαθέσιμη την εγκατάσταση των  Windows 10 δωρεάν όποτε θελήσετε εσείς να κάνετε αναβάθμιση χωρίς να πληρώσετε.
2η ΜΕΘΟΔΟΣ

Η 2η μέθοδος που για μένα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια αν και είναι λίγο πιο πολύπλοκη είναι η εξής: Δημιουργήστε ένα κλώνο του δίσκου σας των Windows 7 ή 8.1 του συστήματός σας πριν από την αναβάθμιση. Στη συνέχεια, μετά την αναβάθμιση, μπορείτε να το επαναφέρετε αυτό το κλωνοποιημένο δίσκο στον υπολογιστή σας εξασφαλίζοντας ότι θα πάρετε το σύστημά σας στην ακριβή κατάσταση που ήταν και πριν. Θα χρειαστείτε ένα επιπλέον σκληρό δίσκο για να επιτευχθεί αυτό τουλάχιστον ίσου μεγέθους όσο αυτού που έχετε στον υπολογιστή σας. 

Αφού κλωνοποιήσετε το δίσκο σας προχωρήστε στην εγκατάσταση των Windows 10, κάντε κλικ στο κουμπί Start (Έναρξη) και επιλέξτε Ρυθμίσεις. Πλοηγηθείτε στο Ενημέρωση & Ασφάλεια και το επόμενο βήμα είναι η Ενεργοποίηση. Βεβαιωθείτε ότι στο κλειδί προϊόντος υπάρχει η φράση Windows 10 on this device is activated with a digital entitlement. Αν όντως υπάρχει τότε το PC σας έχει καταχωρηθεί στη Microsoft και μπορείτε να εγκαταστήσετε τα Windows 10 σε αυτό το PC όποτε θέλετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!