24/5/16

Πώς να λαμβάνετε μια ειδοποίηση στο PC σας όταν ενεργοποιείτε το CAPS LOCK

Όλοι μας, κατά λάθος έχουμε πατήσει το πλήκτρο Caps Lock ή Num Lock με αποτέλεσμα πολλές φορές να καταντάει πολύ ενοχλητικό. Δεν θα ήταν ωραίο να ξέρετε με μια ματιά την κατάσταση του Caps Lock και του Num Lock; Στη συνέχεια θα σας δείξω πώς να εμφανίζεται μια ειδοποίηση στην γραμμή εργασιών σας όταν ενεργοποιείτε η συγκεκριμένη λειτουργία. 



Μπορείτε να κάνετε τα Windows να αναπαράγουν έναν ήχο όταν πατάτε το πλήκτρο Caps Lock ή το πλήκτρο Num Lock (Σχετικό άρθρο http://pcmagazino.blogspot.gr /2016/05/ windows-caps-lock-num-lock-scroll-lock.html). Ωστόσο, αν αυτό δεν σας ικανοποιεί, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα πολύ μικρό freeware πρόγραμμα, που ονομάζεται TrayStatus, που σας ειδοποιεί οπτικά την κατάσταση των Caps σας Lock και Num Lock καθώς και άλλες δραστηριότητες του σκληρού δίσκου σε πραγματικό χρόνο.
Κατεβάστε το TrayStatus από εδώ, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο .exe και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα. Το TrayStatus εμφανίζει ένα ξεχωριστό εικονίδιο για κάθε "λειτουργία" για το οποίο μπορείτε να δείτε την κατάσταση. Από προεπιλογή, το Caps Lock και το Num Lock εμφανίζεται στο δίσκο του συστήματος, αλλά μπορείτε να ενεργοποιήσετε περισσότερα εικονίδια κατάστασης κάνοντας δεξί κλικ είτε στο εικονίδιο Caps Lock ή στο εικονίδιο Num Lock και επιλέγοντας "Ρυθμίσεις TrayStatus" από το αναδυόμενο μενού.

Στο παράθυρο διαλόγου Ρυθμίσεις, βεβαιωθείτε ότι η καρτέλα Επιλογές είναι ενεργή. Στην ενότητα Επιλογές στα δεξιά, μπορείτε να επιλέξετε αν TrayStatus ξεκινάει με τα Windows. Υπάρχει μια περίπτωση από προεπιλογή, στους περισσότερους υπολογιστές, τα εικονίδια να εμφανίζονται στο αναδυόμενο παράθυρο σας δίσκο του συστήματος, και όχι στην ίδια γραμμή εργασιών. Αν θέλετε να ορατά όλη την ώρα, απλά κάντε κλικ στο κουμπί τους και σύρετε τα πάνω στη γραμμή εργασιών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!