13/1/19

Πώς να διαγράψετε μια επικεφαλίδα ή ένα υποσέλιδο από μια σελίδα στο Word

Μπορείτε να καταργήσετε ή να κάνετε αλλαγές στις επικεφαλίδες ή τα υποσέλιδα σε οποιαδήποτε σελίδα του Microsoft Word. Αυτό είναι πρακτικό εάν για παράδειγμα θέλετε να αποκρύψετε την επικεφαλίδα ή το υποσέλιδο σε μια συγκεκριμένη σελίδα. Η διαδικασία είναι λίγο διαφορετική εάν θέλετε να διαγράψετε μια επικεφαλίδα ή ένα υποσέλιδο στην πρώτη σελίδα του εγγράφου σας ή σε οποιαδήποτε άλλη σελίδα. 

Κάντε διπλό κλικ στην περιοχή κεφαλίδας ή υποσέλιδου για να την ενεργοποιήσετε. Αυτό ενεργοποιεί επίσης την ενότητα Εργαλεία κεφαλίδας και υποσέλιδου στην κορδέλα του Word. Στην καρτέλα Σχεδίαση αυτής της ενότητας, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου «Διαφορετική πρώτη σελίδα».
Αυτή η ενέργεια καταργεί την κεφαλίδα και το υποσέλιδο από την πρώτη σελίδα. Μπορείτε να πληκτρολογήσετε διαφορετικές πληροφορίες εκεί εάν θέλετε ή μπορείτε απλά να το αφήσετε κενό.

Πώς να διαγράψετε μια κεφαλίδα ή ένα υποσέλιδο σε άλλες σελίδες του εγγράφου του Word
Η κατάργηση μιας κεφαλίδας ή υποσέλιδου για οποιαδήποτε άλλη σελίδα εκτός από την πρώτη σας σελίδα απαιτεί λίγο περισσότερη δουλειά. Δυστυχώς, δεν μπορείτε απλά να πείτε στο Word να αλλάξει τη διάταξη μίας μόνο σελίδας (και οι κεφαλίδες και τα υποσέλιδα θεωρούνται μέρος της διάταξης). Οι λειτουργίες διάταξης σελίδας του Word ισχύουν για ολόκληρα τμήματα του εγγράφου και από προεπιλογή το έγγραφό σας είναι ένα μεγάλο τμήμα. Έτσι, πρώτα θα χρειαστεί να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή ενότητα στο έγγραφο (ακόμα και αν πρόκειται για μια σελίδα μόνο) και στη συνέχεια θα χρειαστεί να αλλάξετε τη διάταξη σελίδας για αυτήν τη νέα ενότητα σε προσανατολισμό οριζόντιου προσανατολισμού. 

Στο έγγραφό σας, τοποθετήστε τον κέρσορα στο άκρο της σελίδας ακριβώς πριν από τη σελίδα όπου θέλετε να καταργήσετε την κεφαλίδα ή το υποσέλιδο. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να καταργήσετε την κεφαλίδα ή το υποσέλιδο στη σελίδα 12, τοποθετήστε το κέρσορα του ποντικιού στο τέλος της σελίδας 11. Μεταβείτε στη Διάταξη στη Κορδέλα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγές. Στο αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Επόμενη σελίδα.
Τώρα, κάντε διπλό κλικ στην περιοχή κεφαλίδας ή υποσέλιδου (ανάλογα με αυτό που καταργείτε) στη σελίδα όπου θέλετε να την καταργήσετε. Στην καρτέλα Σχεδίαση στην περιοχή Εργαλεία κεφαλίδας και υποσέλιδου της Κορδέλας, κάντε κλικ στο κουμπί "Σύνδεση σε προηγούμενη". Σημειώστε ότι το κουμπί είναι απενεργοποιημένο. Έχετε πλέον σπάσει το σύνδεσμο στην προηγούμενη κεφαλίδα ή υποσέλιδο. Εάν πρέπει να διαγράψετε τόσο μια κεφαλίδα και ένα υποσέλιδο από μια ενότητα, θα πρέπει να διαγράψετε το κείμενο και να σπάσετε τους συνδέσμους στην προηγούμενη ενότητα για κάθε μία ξεχωριστά. Στη συνέχεια, προχωρήστε και διαγράψτε το κείμενο από την κεφαλίδα ή το υποσέλιδο.

Αν κάνετε κύλιση στο έγγραφό σας, θα παρατηρήσετε ότι όλες οι σελίδες που ακολουθούν τη διαίρεση που δημιουργήσατε τώρα δεν έχουν επίσης την κεφαλίδα ή το υποσέλιδο που μόλις διαγράψατε. Όπως ίσως υποθέσετε, πρέπει τώρα να δημιουργήσετε ένα άλλο τμήμα και στη συνέχεια να δημιουργήσετε ξανά την κεφαλίδα ή το υποσέλιδο για την επόμενη ενότητα. Αυτό λειτουργεί σχεδόν το ίδιο με αυτό που μόλις κάνατε.

Τοποθετήστε τον κέρσορα στο τέλος της σελίδας στην οποία θέλετε να αφαιρεθεί η κεφαλίδα ή το υποσέλιδο - με άλλα λόγια, ακριβώς πριν από την πρώτη σελίδα όπου θέλετε να ξεκινήσει ξανά η κεφαλίδα ή το υποσέλιδο. Στην καρτέλα Διάταξη, κάντε κλικ στο κουμπί  Αλλαγές και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Επόμενη σελίδα. Τώρα, ενεργοποιήστε την περιοχή κεφαλίδας ή υποσέλιδου στην πρώτη σελίδα αυτής της νέας ενότητας. Στην καρτέλα Σχεδίαση στην περιοχή Εργαλεία κεφαλίδας και υποσέλιδου της Κορδέλας, κάντε κλικ στο κουμπί Σύνδεση με την προηγούμενη. Και πάλι, το κουμπί αποεπιλέγεται, επειδή τώρα έχετε διακόψει τη σύνδεση στην περιοχή κεφαλίδας ή υποσέλιδου της νέας ενότητας που κάνατε.

Τώρα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε την κεφαλίδα ή το υποσέλιδο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για το υπόλοιπο έγγραφο. Εάν είναι το ίδιο υλικό με το πρώτο τμήμα του εγγράφου σας, μπορείτε απλά να το αντιγράψετε και να το επικολλήσετε από εκεί και στη συνέχεια θα εμφανιστεί στο υπόλοιπο έγγραφο (εκτός από τη νέα ενότητα που δημιουργήσατε φυσικά). Αν χρησιμοποιούσατε αριθμό σελίδας και θέλετε να συνεχίσετε σε αυτήν την ενότητα, θα πρέπει να εισαγάγετε τους αριθμούς σελίδων και, στη συνέχεια, να πείτε στο Word να ξεκινήσει αυτούς τους αριθμούς σελίδων από ένα συγκεκριμένο σημείο. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!