17/4/16

Αποτυχία στο φλερτ μέσω facebook και social media

Με αφορμή μια συζήτηση με φίλους γεννήθηκε το παρακάτω άρθρο. Ο τρόπος που οι άνθρωποι, κυρίως οι νέοι, επικοινωνούν έχει αλλάξει άρδην με την αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας. Και μαζί με την επικοινωνία έχει αλλάξει και ο τρόπος που οι νέοι φλερτάρουν, μέσα από μια οθόνη υπολογιστή, ή κινητού τηλεφώνου. Γιατί όμως γίνεται αυτό;




Φοβούνται να εκφράσουν τα πραγματικά τους αισθήματα "live" και θεωρούν ότι υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια πίσω από την οθόνη ενός υπολογιστή ή φοβούνται την απόρριψη ενώ στο διαδίκτυο παίρνουν την άρνηση πιο εύκολα και δοκιμάζουν τον επόμενο ή την επόμενη. 

Έχει σταματήσει πλέον να υπάρχει σεβασμός, ευγένεια, έμπνευση και όπως είπε και ο Αρκάς "είναι εκπληκτικό πόση ευφυΐα χρειάστηκε για να εξελιχθεί τόσο η τεχνολογία, ώστε να μπορεί ο κάθε ηλίθιος να έχει φωνή στο internet". Φόβοι στο τι θα ποστάρεις για να εντυπωσιάσεις, τι τραγούδι θα βάλεις για να πιάσει το νόημα, σε ποιες φωτογραφίες θα κάνεις like πώς θα ξεκινήσεις την κουβέντα και άλλα θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε σε αυτό το άρθρο.
Δεν λέμε σε καμία περίπτωση ότι η online επικοινωνία μπορεί να υποκαταστήσει την ανθρώπινη επαφή, την δυνατότητα να δεις τον/την άλλο/η από κοντά, να τον/την ακούσεις να μιλάει, ακόμα και να τον/την παρατηρήσεις. Ναι, όλα αυτά είναι προτιμότερα από την υπέροχη εκδοχή του internet. Αλλά θα υπάρχει πάντα το αλλά κατά πόσο μπορούμε να τα καταφέρουμε όλα αυτά όταν θα βρεθούμε τετ α τετ. 
Πίσω από την οθόνη του υπολογιστή κάνουμε αστεία, ποστάρουμε μεγάλες αλήθειες, τσατάρουμε εύκολα και χρησιμοποιούμε όσα περισσότερα emoticon μπορούμε, κρύβοντας πίσω από ένα χαμογελάκι με καρδούλα, αυτά που δεν θα τολμούσαμε ποτέ να τα πούμε σε ένα ραντεβού. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι στα social media παρουσιάζουμε μια φανταστική εικόνα του εαυτού μας, στην ουσία παραμυθιάζουμε τον ίδιο τον εαυτό μας και προσπαθούμε με όπλο το πληκτρολόγιο να βάλουμε συμπρωταγωνιστή σε αυτό το παραμύθι και τον συνομιλητή μας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πώς είμαστε λαός που γουστάρει το ψέμα και το παραμύθι από αρχαιοτάτων χρόνων. Το πληκτρολόγιο είναι το μεγαλύτερο όπλο μας στο παιχνίδι του φλερτ και μας επιτρέπει να γράφουμε χωρίς όρια. 
Πολλές φορές αυτό το παραμύθι όμως μας γυρνάει μπούμερανγκ. Ψεύτικα post (για να τους κάνουμε να ζηλέψουν), καθημερινοί έξοδοι λες και είμαστε party animal, φωτογραφίες με τραπεζώματα τα οποία θα ζήλευαν και οι πιο πλούσιοι του κόσμου, πειραγμένες φωτογραφίες με διάφορα προγράμματα για να δείχνουμε πιο νέοι και πιο όμορφοι, σχολιασμοί σε όλα τα post, συνθέτουν αυτό το παραμύθι και όταν έρχεται η ώρα της αλήθειας και πέφτουν οι μάσκες τότε αποκαλύπτεται η πικρή αλήθεια. Τίποτα από όλα τα παραπάνω, τις περισσότερες φορές δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα αντιθέτως κρύβουν ένοχα μυστικά που όταν ανακαλύπτονται στην πορεία της υποτειθέμενης σχέσης τότε γκρεμίζεται όλο το οικοδόμημα των social media.

...to be continued by Iosif Paradisopoulos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!