8/2/17

Πώς να κλειδώσετε το προφίλ σας στο Chrome με κωδικό πρόσβασης

Το Chrome καθιστά πολύ εύκολη την εναλλαγή προφίλ στο πρόγραμμα περιήγησης. Εάν άλλα άτομα χρησιμοποιούν τον υπολογιστή σας και θέλετε να τους αποτρέψετε από την πρόσβαση στο Chrome προφίλ σας που περιέχει σελιδοδείκτες, το ιστορικό, και ενδεχομένως ακόμη και αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης, μπορείτε να το κλειδώσετε με τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας Google.


Για να κλειδώσετε το προφίλ του Chrome σας με κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας Google, θα πρέπει να προσθέσετε ένα νέο πρόσωπο στο Chrome ως εποπτευόμενο χρήστη. Θα σας δείξουμε πώς να το κάνουμε αυτό και στη συνέχεια πώς να κλειδώσετε το δικό σας προφίλ.

Για να τα κάνουμε όλα αυτά, θα πρέπει να πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή στη γραμμή διευθύνσεων και να πατήσετε Enter
chrome://flags/#enable-new-profile-management
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε αυτό το νέο προφίλ, αλλά πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένας supervised χρήστης, ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην επιλογή που κλειδώνει το προφίλ σας.

Επιλέξτε «Enabled» (ενεργή) από την αναπτυσσόμενη λίστα κάτω από το Νέο σύστημα διαχείρισης προφίλ. Στο Chrome πρέπει να γίνει επανεκκίνηση για την αλλαγή αυτή να τεθεί σε ισχύ, έτσι μεταβείτε στο κάτω μέρος της λίστας και κάντε κλικ στο «Επανεκκίνηση τώρα». Μόλις το Chrome ξανανοίξει, κάντε κλικ στο κουμπί μενού του Chrome στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε «Ρυθμίσεις» από το drop-down μενού. Η σελίδα Ρυθμίσεις ανοίγει σε νέα καρτέλα. Στην ενότητα Άνθρωποι, κάντε κλικ στο κουμπί «Προσθήκη χρήστη».
Στο παράθυρο διαλόγου Προσθήκη χρήστη, πληκτρολογήστε ένα όνομα για το νέο πρόσωπο και τσεκάρετε το έλεγχος και προβολή των ιστότοπων που αυτό το άτομο επισκέπτεται και δείτε τις ιστοσελίδες αυτές από το email σας. Αν θέλετε, μπορείτε να αλλάξετε την εικόνα που συνδέεται με αυτόν τον χρήστη κάνοντας κλικ σε μια εικόνα που επιθυμείτε. Κάντε κλικ στο κουμπί «Προσθήκη».

Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο που θα σας ενημερώνει ότι το νέο πρόσωπο είναι τώρα ένας εποπτευόμενος χρήστης. Μπορείτε να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις για αυτό το εποπτευόμενο χρήστη κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο www.chrome.com/manage που παρέχονται στο πλαίσιο διαλόγου. Προς το παρόν, δεν θέλουμε να μεταβείτε στο νέο χρήστη, οπότε κάντε κλικ στο «OK, το κατάλαβα».

Θα δείτε το νέο πρόσωπο στη λίστα άνθρωποι, με την λέξη (εποπτευόμενο) δίπλα στο όνομά του. Τώρα, όταν κάνετε κλικ στο κουμπί στο πάνω μέρος του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης με το όνομα του προφίλ σας σε αυτό, μπορείτε να επιλέξετε «Έξοδος και κλείδωμα για παιδιά» για να κλείσετε το Chrome και να κλειδώσετε το προφίλ σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!