15/2/17

Πώς να διαγράψετε αρχεία των Windows που είναι πάρα πολύ μεγάλα


Θα έχετε παρατηρήσει ότι πολλές φορές τα Windows αδυνατούν να σβήσουν αρχεία με μεγάλα ονόματα. Αυτό συμβαίνει γιατί τα Windows χρησιμοποιούν ένα σύστημα εργαλείων που ονομάζεται «μεγάλα ονόματα αρχείων (LFN)».






Το σύστημα LFN υποστηρίζει ονόματα αρχείων μέχρι 255 χαρακτήρες. Άλλα λειτουργικά συστήματα, ωστόσο, δεν έχουν παρόμοιους περιορισμούς. Αν προσπαθήσετε να διαγράψετε ένα από αυτά, τα Windows θα αναφέρουν ότι το όνομα του αρχείου είναι πολύ μεγάλο και δεν μπορεί να το διαγράψει. Υπάρχει μια ποικιλία από τρόπους που μπορείτε να λύσετε αυτό το πρόβλημα, αλλά αντί να καταφεύγουμε σε επιπλέον λογισμικό ή τρίτες λύσεις, μπορούμε να αξιοποιήσουμε ένα παλιό κόλπο των Windows για να διαγράψουμε αυτού του είδους τα αρχεία.

Ο πιο απλός τρόπος για να διαγράψετε αρχεία μεγάλου μήκους είναι ο παρακάτω:

Για να διαγράψετε ένα μεγάλο αρχείο, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε μια γραμμή εντολών στον κατάλογο όπου βρίσκεται το αρχείο και να χρησιμοποιήσετε μια απλή εντολή. Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων και μεταβείτε στον κατάλογο όπου βρίσκονται τα αρχεία σας. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift, κάντε δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή. Επιλέξτε «Άνοιγμα παραθύρου εντολών εδώ». Ένα παράθυρο γραμμής εντολών θα ανοίξει. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή στο παράθυρο της γραμμής εντολών:
DIR /X
Αν ο κατάλογος περιέχει περισσότερα αρχεία από αυτά που μπορούν να εμφανιστούν σε μία μόνο οθόνη, χρησιμοποιήστε την εντολή DIR / X / P αντ 'αυτού, έτσι ώστε να κάνετε παύση σε κάθε μήκος της οθόνης, ώστε να μπορείτε να εξετάσετε τη λίστα αρχείων. Αυτή η εντολή θα εμφανίσει όλους τους καταλόγους και τα αρχεία στον τρέχοντα κατάλογο. Στο παράδειγμά μας, μπορείτε να δείτε πώς το εικονικό αρχείο txt με εκατοντάδες χαρακτήρες έχει μειωθεί σε ένα απλό «Whysolong ~ 1.txt». Προφανώς αντικαταστήστε το αρχείο με την ονομασία Whysolong. Παρακάτω εκτελέστε την εντολή 
DEL Whysolong~1.txt
Τα Windows θα διαγράψουν το αρχείο αμέσως (μπορείτε να εκτελέσετε ξανά την εντολή DIR / Χ και να επιβεβαιώσετε ότι το αρχείο πλέον έχει διαγραφεί. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!