3/2/17

Πώς να κρύψετε τη λίστα φίλων σας στο Facebook

Αυτή η μυστικοπάθεια θα μας φάει μια μέρα και αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι θέλουμε να αποκρύψουμε όσα περισσότερα μπορούμε από τους Facebook φίλους μας, πλην των δημοσιεύσεων μας. έπειτα ζητάμε απεγνωσμένα τα Like στις δημοσιεύσεις μας και πολλές φορές έχουμε βάλει στην λίστα των περιορισμένων πολλούς από τους φίλους μας.


Θα έχετε παρατηρήσει πως όταν ψάχνετε τη λίστα φίλων ενός FB φίλου σας, δε μπορείτε πάντοτε να δείτε όλους όσους ανήκουν σε αυτή. Τις περισσότερες φορές βλέπετε μονάχα τους κοινούς φίλους που έχετε με τον χρήστη, που ακόμη και στην περίπτωση αυτή δεν εμφανίζονται όλοι.

Επισκεφθείτε τη σελίδα του Facebook και πάτε στο προφίλ σας. Κάτω από την φωτογραφία εξώφυλλο, πατήστε την επιλογή «Φίλοι». Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο του facebook που μοιάζει σαν μολύβι στο δεξί μέρος της οθόνης.
Πατήστε το μολύβι και θα εμφανιστεί η επιλογή «Επεξεργασία απορρήτου». Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, πατήστε το κουμπί δεξιά από την ένδειξη «Ποιος μπορεί να δει τη λίστα φίλων σας;». Λογικά το κουμπί θα αναγράφει «Φίλοι» σε εσάς. Από το μενού που θα εμφανιστεί, πατήστε την επιλογή «Μόνο εγώ», ώστε μονάχα εσείς να μπορείτε να βλέπετε από εδώ και στο εξής τη λίστα φίλων σας. Διαφορετικά, μπορείτε στο σημείο αυτό να ρυθμίσετε την ορατότητα της λίστας φίλων σας όπως εσείς επιθυμείτε. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε μόνο ορισμένα άτομα να την βλέπουν, ή να αποκλείσετε κάποια, κλπ. Αφού ολοκληρώσετε πατήστε την επιλογή «Τέλος» στο κάτω μέρος του πλαισίου.

Στα κινητά τηλέφωνα θα πρέπει να γνωρίζετε πως η επιλογή για κρυφή λίστα φίλων δεν υπάρχει στην επίσημη εφαρμογή του Facebook, γι’αυτό και η παρακάτω διαδικασία πραγματοποιείται μέσω περιηγητή διαδικτύου (browser).
Ανοίξτε έναν περιηγητή διαδικτύου (π.χ. Google Chrome) στο κινητό σας και επισκεφθείτε τη διεύθυνση m.facebook.com. Από το οριζόντιο μενού εικονιδίων, επιλέξτε το εικονίδιο με τις τρεις οριζόντιες γραμμές. Τώρα πατήστε στην πρώτη επιλογή του νέου μενού, δηλαδή στο ονοματεπώνυμο σας για να μεταφερθείτε στο προφίλ σας. Σύρετε την οθόνη, κατεβείτε ώσπου να δείτε το πλαίσιο με τους φίλους σας και πατήστε από κάτω του την επιλογή «Δείτε όλους τους φίλους».

Στη νέα σελίδα, κάπου στη μέση και δεξιά της ένδειξης «Φίλοι», θα υπάρχει λογικά σε εσάς η επιλογή «Φίλοι» με το αντίστοιχο εικονίδιο. Πατήστε την. Στη συνέχεια, πατήστε από τις διαθέσιμες επιλογές αυτή που αναγράφει «Περισσότερα». Τέλος, πατήστε την επιλογή «Μόνο εγώ» για να βλέπετε από εδώ και στο εξής μονάχα εσείς τη λίστα φίλων σας.
Κρύβοντας τη λίστα φίλων σας, οι FB χρήστες θα βλέπουν πλέον μονάχα τους κοινούς τους φίλους με εσάς, αντί για όλους τους φίλους σας. Δε θα βλέπουν όμως πάντοτε όλους τους κοινούς φίλους. Έστω ότι υπάρχουν τρεις χρήστες: Εσείς, ο Χ και ο Υ. Ας υποθέσουμε ότι είστε όλοι φίλοι μεταξύ σας στο Facebook. Εσείς επιλέξατε να κλειδώσετε τη λίστα φίλων σας. Αν ο Χ επισκεφθεί το προφίλ σας θα μπορεί να δει τον Y ως κοινό σας φίλο, αν ο Y δεν έχει αποκρύψει τη λίστα φίλων του. Δε θα μπορεί να δει τον Y ως κοινό σας φίλο, αν ο Y έχει αποκρύψει τη λίστα φίλων του.

Επομένως, το τελικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως αν δύο φίλοι σας έχουν κλειδώσει τις λίστες φίλων τους, τότε αν επισκεφθείτε τα προφίλ τους, δε θα βλέπετε ως κοινό φίλο τον έναν στο προφίλ του άλλου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!