23/2/17

Πώς να ανοίξετε αυτόματα τα πιο πρόσφατα έγγραφα στο Microsoft Word

Εάν εργάζεστε σε ένα μεγάλο έγγραφο στο Word, το άνοιγμα του θα είναι πολύ συχνό μέχρι να ολοκληρωθεί. Αντί να ανοίξετε το Word από την Έναρξη, και στη συνέχεια να ανοίξετε το αρχείο, μπορείτε να το ανοίξετε αυτόματα το τελευταίο έγγραφο που δουλεύατε. Υπάρχουν δύο μέθοδοι για να γίνει αυτό.




Η πρώτη επιλογή σας είναι να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή συντόμευση η οποία θα ανοίξει το τελευταίο έγγραφο που εργαζόσασταν στο Word. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τη συντόμευση, αυτή θα ανοίξει το πιο πρόσφατο έγγραφο. Για να ξεκινήσετε, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια συντόμευση για το Word. Πλοηγηθείτε με έναν από τους παρακάτω καταλόγους, ανάλογα με το ποια έκδοση του Office που χρησιμοποιείτε.
Word 2013:
C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\root\Office15\WINWORD.EXE
Word 2016:
C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\root\Office16\WINWORD.EXE
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Χρησιμοποιήστε το φάκελο Program Files (x86) αν χρησιμοποιείτε μια έκδοση 32-bit του Word σε ένα λειτουργικό σύστημα 64-bit. Διαφορετικά, χρησιμοποιήστε το φάκελο Program Files αντ 'αυτού. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο WINWORD.EXE και δημιουργήστε μια συντόμευση. Έπειτα κάντε δεξί κλικ στη νέα συντόμευση και επιλέξτε Ιδιότητες. Στο πλαίσιο επεξεργασίας, βάλτε τον κέρσορα του ποντικιού μετά τα εισαγωγικά, και εισάγετε ένα κενό διάστημα και στη συνέχεια το εξής:
/mfile1
Κάντε κλικ στο «OK» για να αποθηκεύσετε την αλλαγή. Αλλάξτε τον τίτλο της συντόμευσης για να καταλαβαίνετε ότι θα ανοίξει το τελευταίο έγγραφο το οποίο δουλεύετε. Από τώρα και στο εξής, μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ σε αυτήν τη συντόμευση για να ανοίξετε το πιο πρόσφατο έγγραφο.

Η δεύτερη επιλογή σας είναι να χρησιμοποιήστε την αναζήτηση προγραμμάτων και αρχείων  ή την Αναζήτηση στην Cortana. Για να χρησιμοποιήσετε την Αναζήτηση / Cortana, κάντε κλικ στο εικονίδιο αναζήτησης της Cortana στη γραμμή εργασιών (ή το εικονίδιο αναζήτησης, αν έχετε απενεργοποιήσει Cortana) και πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή μέσα σε αυτό:
winword.exe /mfile1
Για να χρησιμοποιήσετε το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση για να ανοίξετε το πιο πρόσφατο έγγραφο στο Word, πατήστε το πλήκτρο των Windows + R και πληκτρολογήστε την ίδια εντολή (winword.exe / mfile1) στο πλαίσιο Άνοιγμα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «OK».

Για να ανοίξει αυτόματα άλλα έγγραφα (πιο πρόσφατα χρησιμοποιημένα), χρησιμοποιήστε ένα διαφορετικό αριθμό από / mfile στο πλαίσιο επεξεργασίας Target ή στην εντολή που θα εισαχθεί στο Αναζήτηση / Cortana κιβώτιο ή το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση. Για παράδειγμα, για να ανοίξετε το επόμενο τελευταίο αρχείο που χρησιμοποιείται, μπορείτε να προσθέσετε / mfile2 αντί του / mfile1.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!