9/2/17

Τι είναι οι φάκελοι FOUND.000 και FILE0000.CHK στα Windows;

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να δείτε ένα νέο φάκελο που ονομάζεται FOUND.000 με ένα αρχείο χρησιμοποιώντας την επέκταση .chk. Τι είναι όμως αυτοί οι φάκελοι και από που προέρχονται;






Τα Windows έχουν ένα ενσωματωμένο εργαλείο που είναι γνωστό σε όλους σαν chkdsk, όταν λοιπόν καλούμε να τρέξει αυτό το εργαλείο τότε δημιουργούνται αυτού του είδους οι φάκελοι.  Τα Windows εκτελούν αυτόματα τον έλεγχο του δίσκου όταν υπάρξει κάποιο πρόβλημα με ένα σύστημα αρχείων. Αυτά τα .chk αρχεία είναι θραύσματα των κατεστραμμένων δεδομένων που τα Windows δεν τα διαγράφουν αλλά τα τοποθετούν σε ένα φάκελο για σας.

Για παράδειγμα, αυτό μπορεί να συμβεί όταν σε έναν υπολογιστή αφαιρέσετε μια μονάδα USB από ενώ ένα αρχείο που γράφεται σε αυτό . Η διαδικασία δεν θα τελειώσει και όλα τα αρχεία που γράφονται θα είναι κατεστραμμένα αρχεία. 

Ο φάκελος και το αρχείο βρίσκονται στο ίδιο διαμέρισμα όπου συνέβη το σφάλμα. Για παράδειγμα, αν βρείτε ένα φάκελο FOUND.000 και το αρχείο .chk στο USB drive σας, τότε αυτό περιέχει θραύσματα των κατεστραμμένων δεδομένων από ένα ή περισσότερα αρχεία που ανακτώνται από την ίδια μονάδα USB σας. Αυτά τα αρχεία εμφανίζονται μόνο όταν έχετε ρυθμίσει τα Windows να δείχνουν τα κρυφά αρχεία.
Πώς να ανακτήσετε τα στοιχεία σας από τα .chk αρχεία (όχι και τόσο εγγυημένη μέθοδος)
Αν έχετε χάσει σημαντικά δεδομένα, ίσως δεν θα μπορέσετε να τα ανακτήσετε από τα αρχεία .chk. Υπάρχει μια ποικιλία εργαλείων για την ανάκτηση δεδομένων από αρχεία CHK, συμπεριλαμβανομένων και το UnCHK . Αυτό το εργαλείο προσπαθεί να βρει ολόκληρα αρχεία και τα ενσωματωμένα αρχεία μέσα σε ένα ή περισσότερα αρχεία CHK και τελικώς την εξαγωγή τους, όπου είναι δυνατόν. Για να δούμε τι θα μπορούσε να περιέχει ;ena αρχείο CHK σας, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να το ανοίξετε με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας όπως to Frhed . Αυτό θα σας επιτρέψει να διαβάσετε το κείμενο μέσα στο αρχείο, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε τι ακριβώς το αρχείο CHK περιέχει.
Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να διαβάσετε όλα τα δεδομένα από το παραπάνω πρόγραμμα, αυτό δεν σημαίνει ότι το αρχείο είναι άχρηστο. Αλλά, αν το μόνο που βλέπετε είναι ένα μάτσο 00, αυτό σημαίνει ότι το αρχείο είναι εντελώς άδειο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!