31/1/17

Πώς να προσθέσετε τον Πίνακα Ελέγχου των Windows στο Context Menu

Πόσες φορές χρειάστηκε να χρησιμοποιήσετε τον Πίνακα ελέγχου γνωστό και ως Control Panel και κάθε φορά μπαίνετε στην διαδικασία να τον ψάχνετε, ενώ θα ήταν προτιμότερο να το βάλετε κάπου όπου μπορείτε να τον ανοίξετε γρηγορότερα. Σίγουρα, μπορείτε να τον καρφιτσώσετε στην γραμμή εργασιών, αλλά τι θα λέγατε με ένα απλό δεξί κλικ να είχατε πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου. 




Για να προσθέσετε τον Πίνακα Ελέγχου στο μενού, το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε μερικές γρήγορες αλλαγές στο μητρώο των Windows. Ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου από την Έναρξη και πληκτρολογώντας «regedit». Πατήστε το πλήκτρο Enter για να ανοίξετε τον Επεξεργαστή μητρώου και να σας δώσει την άδεια να κάνετε αλλαγές στον υπολογιστή σας.
HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shell
Στη συνέχεια, θα δημιουργήσετε ένα νέο φάκελο μέσα στον ήδη υπάρχον φάκελο shell. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο shell και επιλέξτε New Key. Ονομάστε το νέο κλειδί «Control Panel». Το όνομα αυτού του κλειδιού είναι το όνομα που θα εμφανίζεται στο μενού περιβάλλοντος. Στη συνέχεια, θα δημιουργείσεται ένα άλλο νέο κλειδί, αυτή τη φορά μέσα στο κλειδί του πίνακα ελέγχου. Κάντε δεξί κλικ στο κλειδί Πίνακα Ελέγχου και επιλέξτε New Key. Ονομάστε το νέο κλειδί - φάκελο «command».
Kάντε διπλό κλικ στην τιμή (Προεπιλογή) στο δεξιό τμήμα παραθύρου για να ανοίξετε το παράθυρο ιδιοτήτων του. Στο παράθυρο ιδιοτήτων, πληκτρολογήστε το ακόλουθο κείμενο στο πλαίσιο «Δεδομένα τιμής» (Value name)
rundll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL
Οι αλλαγές θα πρέπει να εφαρμοστούν αμέσως. Για να το δοκιμάσετε, απλά κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στην επιφάνεια εργασίας σας ή στο File Explorer και δείτε αν μπορείτε να δείτε την εντολή «Control Panel».
Αν θέλετε να αναιρέσετε τις αλλαγές ανά πάσα στιγμή, απλά πάτε πίσω στο μητρώο και διαγράψτε το κλειδί του πίνακα ελέγχου που δημιουργήσατε. Αυτό θα διαγράψει επίσης την εντολή που δημιουργήσατε μέσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια βασική διαδικασία για να προσθέσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα θέλετε στο μενού σας. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!