11/1/17

Πώς να τοποθετήσετε σημαντικούς φακέλους στην γραμμή εργασιών των Windows

Τα Windows 10 δεν σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε φακέλους απευθείας στη γραμμή εργασιών. Υπάρχει όμως μια εύκολη λύση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μια νέα συντόμευση που να αντιστοιχεί σε ένα φάκελο και στη συνέχεια να την τοποθετήσετε στην γραμμή εργασιών.




Μπορείτε να προσαρμόσετε τη γραμμή εργασιών των Windows ανάλογα με τις προτιμήσεις σας με πολλούς τρόπους, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να τοποθετήσετε ένα φάκελο απευθείας στο taskbar σας. Ευτυχώς, μπορείτε να καρφιτσώσετε μια συντόμευση στη γραμμή εργασιών, και να δημιουργήσετε μια συντόμευση που θα περιλαμβάνει σημαντικά έγγραφα ή έγγραφα που χρησιμοποιείτε πολύ συχνά. Το παράδειγμα μας αφορά τα Windows 10, αλλά η ίδια διαδικασία λειτουργεί και ισχύει στα Windows 7 και 8.

Κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στην επιφάνεια εργασίας ή στο File Explorer και επιλέξτε «New Shortcut» από το μενού περιβάλλοντος.
Στην πρώτη σελίδα του οδηγού «Δημιουργία συντόμευσης», κάντε κλικ στο κουμπί «Αναζήτηση» για να εντοπίσετε το φάκελο που θέλετε να δημιουργήσετε την συντόμευση. Μετά την επιλογή του φακέλου, ωστόσο, μην κάνετε κλικ στο «Next» ακόμα.

Τώρα προσθέστε την λέξη «explorer» (χωρίς τα εισαγωγικά) που ακολουθείται από ένα διάστημα πριν από τη διαδρομή του φακέλου που έχετε επιλέξει. Μετά από αυτό, κάντε κλικ στο «Next». Πληκτρολογήστε ένα όνομα για τη συντόμευση και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί «Τέλος» για να δημιουργήσετε τη συντόμευση στην τοποθεσία που επιλέξατε.

Τώρα, μπορείτε να σύρετε τη συντόμευση στη γραμμή εργασιών. Αν θέλετε, μπορείτε ακόμα και να αλλάξετε το εικονίδιο για τη συντόμευση σας. Θα πρέπει να το κάνετε αυτό πριν τοποθετήσετε τη συντόμευση στη γραμμή εργασιών, αλλά αν την έχετε ήδη καρφιτσώσει θα πρέπει να την ξεκαρφιτσώσετε, να αλλάξετε το εικονίδιο και στη συνέχεια να την καρφιτσώσετε και πάλι.

Κάντε δεξί κλικ στην συντόμευση που δημιουργήσατε (όχι το εικονίδιο στη γραμμή εργασιών) και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Ιδιότητες» από αυτό το μενού. Στην καρτέλα «Συντόμευση» του παραθύρου ιδιοτήτων, κάντε κλικ στο κουμπί «Αλλαγή εικονιδίου». Επιλέξτε ένα εικονίδιο από τη λίστα ή κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση για να εντοπίσετε το δικό σας εικονίδιο αρχείου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!