27/1/17

Πώς να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης της Cortana στα Windows 10

Η Cortana στα Windows 10 είναι κάτι περισσότερο από μια απλή λειτουργία αναζήτησης. Είναι μια προσωπική βοηθός παρόμοια με την Siri στο iOS. Η Cortana μπορεί να είναι χρήσιμη, αλλά αν δεν θέλετε το ιστορικό αναζήτησης της Cortana να αποθηκεύετε, μπορείτε να διαγράψετε τις πληροφορίες της Cortana. Εδώ θα σας δείξω πώς να καθαρίσετε το ιστορικό αναζήτησης της Cortana για το PC σας και για το λογαριασμό σας Bing.


Για να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης της Cortana για τον υπολογιστή σας, ανοίξτε το μενού Έναρξη και κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι «Ρυθμίσεις». Στο παράθυρο διαλόγου Ρυθμίσεις που θα ανοίξει των Windows, κάντε κλικ στο «Απόρρητο» (Privacy). Στη λίστα των επιλογών στα αριστερά, κάντε κλικ στην επιλογή «Speech, inking & typing». Στην επόμενη κάρτα πατήστε την επιλογή «stop getting to know me». Ένα παράθυρο διαλόγου αναδύεται και μπορείτε να σταματήσετε την αποθήκευση των προσωπικών σας πληροφοριών κάνοντας κλικ στο «Απενεργοποίηση».
Αυτή η μέθοδος δεν καθαρίζει μόνο το ιστορικό αναζήτησης της Cortana, αλλά σταματάει και από τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με εσάς. Δεν υπάρχει ξεχωριστή ρύθμιση για να καθαρίσετε μόνο το ιστορικό αναζήτησης. Έτσι, αν θέλετε μόνο να καθαρίσετε το ιστορικό αναζήτησης, αλλά θέλετε η Cortana να συνεχίσει να συλλέγει πληροφορίες σχετικά με εσάς, κάντε κλικ στο «Get to know me». Το αναδυόμενο παράθυρο διαλόγου που θα ανοίξει, επιλέγετε την επιλογή ενεργοποίηση. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί για να ενεργοποιήσετε ξανά το ιστορικό αναζήτησης της Cortana. 

Μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο Ρυθμίσεις τώρα, αν θέλετε, κάνοντας κλικ στο κουμπί «X» στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου. Ωστόσο, αν θέλετε να διαγράψετε τα προσωπικά στοιχεία του Bing που έχετε αποθηκεύσει, αφήστε αυτό το παράθυρο ανοιχτό και συνεχίστε στην επόμενη ενότητα. Τα δεδομένα που συλλέγονται από την Cortana στον υπολογιστή σας έχουν πλέον διαγραφεί. Ωστόσο, όλα τα δεδομένα που έχουν ήδη συλλεχθεί θα είναι αποθηκευμένα στο λογαριασμό Bing σας. Για να διαγράψετε τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο λογαριασμό Bing σας, κάντε κλικ στον σύνδεσμο «Πηγαίνετε στο Bing για να διαχειριστείτε τις προσωπικές πληροφορίες για όλες τις συσκευές σας».
Αν έχετε πολλαπλά προγράμματα περιήγησης εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, ένα παράθυρο διαλόγου μπορεί να εμφανίσει ζητώντας για ποια εφαρμογή θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να ανοίξετε αυτό το σύνδεσμο. Επιλέξτε το πρόγραμμα περιήγησης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και κάντε κλικ στο «OK». Επειδή θα πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας Microsoft για να χρησιμοποιήσετε την Cortana (ακόμη και με έναν τοπικό λογαριασμό των Windows), θα πρέπει αυτόματα να συνδεθείτε στη σελίδα του λογαριασμού σας Bing. Μετακινηθείτε προς τα κάτω Other Cortana Data and Personalized Speech, Inking and Typing και κάντε κλικ στο «Διαγραφή».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν, για κάποιο λόγο, η σελίδα εξατομίκευση δεν εμφανίζεται αυτόματα, θα πρέπει να δείτε μια οθόνη που σας ζητά να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας Microsoft. Κάντε κλικ στο κουμπί «Σύνδεση» και μετά εισάγετε το Microsoft email και τον κωδικό σας. Το παρακάτω παράθυρο διαλόγου εμφανίζεται ρωτώντας αν είστε σίγουροι ότι θέλετε να διαγράψετε τα δεδομένα σας στην Cortana. Κάντε κλικ στο κουμπί «Clear» ξανά για να το πράξει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!