27/1/17

Έξι πράγματα που πρέπει να κάνετε αμέσως μετά την σύνδεση του νέου σας router

Σε περίπτωση αλλαγής router ή αντικατάστασης του λόγω βλάβης θα πρέπει να κάνετε ορισμένες ρυθμίσεις έτσι ώστε να είστε ασφαλείς. Εδώ είναι τα έξι πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε αμέσως μετά την ενεργοποίηση του νέου router σας.






Ένα Wi-Fi router, όταν δεν ρυθμιστεί σωστά, μπορεί να αφήσει το δίκτυό σας ασταθή και ευάλωτο σε κακόβουλους χρήστες. Παρά το γεγονός ότι έχουμε συμπεριλάβει εικόνες που δείχνουν διαφορετικές ρυθμίσεις σε διαφορετικά router, κάθε router είναι διαφορετικό, και έχει τις δικές του ρυθμίσεις. 

Ενημέρωση του υλικολογισμικού του router (firmware)

Το firmware του router σας είναι ένα σύνολο από οδηγίες λειτουργίας και τα εργαλεία που αποθηκεύονται στο τσιπ μνήμης του που ελέγχει τα πάντα, από τα ιντερνετικά ραδιόφωνα μέχρι το τείχος προστασίας. Αν και οι αναβαθμίσεις του firmware είναι γενικά σπάνιες, υπάρχουν δύο λόγοι για να ελέγξετε για ενημερώσεις αμέσως μετά την αγορά ενός νέου router. Κατ 'αρχάς, δεν ξέρω πόσο καιρό router σας καθόταν στο ράφι, και μια νέα ενημερωμένη έκδοση μπορεί να ήταν (και το πιθανότερο ήταν) όταν κυκλοφόρησε. Δεύτερον, η αναβάθμιση εκμεταλλεύεται και τα τρωτά σημεία που ανακύπτουν στο router firmware, γι 'αυτό είναι πάντα καλό να έχουν στη διάθεσή τους τα τελευταία (και πιο ασφαλής) firmware. 
 Αλλαγή του προεπιλεγμένου Login Password

Όλα τα router έχουν προεπιλεγμένο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείτε για να διαχειριστείτε το router. Αυτές οι προεπιλογές μπορούν εύκολα να βρεθούν στην αναζήτηση στο Google. Υπάρχουν ιστοσελίδες όπως το RouterPasswords όπου μπορείτε να αναζητήσετε για κάθε μάρκα, το μοντέλο και την προεπιλεγμένη σύνδεση. Συνήθως είναι κάτι γελοία, όπως «admin / admin».

Αλλάξτε το όνομα δικτύου Wi-Fi (SSID)

Το Wi-Fi όνομα του δικτύου σας, ή SSID, μπορεί να αποκαλύψει πολλά για το router σας. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να ονομάζεται «Linksys», το οποίο σας επιτρέπει οι ξένοι να γνωρίζουν τον κατασκευαστή του δρομολογητή σας, το οποίο θα κάνει ευκολότερο για αυτούς να βρουν το προεπιλεγμένο login, ή να ελέγξουν για τρωτά σημεία σε αυτό το μοντέλο. Αλλάξτε το SSID σε κάτι διαφορετικό από την προεπιλογή, αλλά χωρίς τον προσδιορισμό των πληροφοριών σε αυτό. 
Ορίστε μια ασφαλή σύνδεση Wi-Fi πρόσβασης με κρυπτογράφηση Ποιότητας

Για χρόνια, οι κατασκευαστές router αποστέλλουν δρομολογητές με κακή ρύθμιση παραμέτρων Wi-Fi ή η προεπιλογή στους κωδικούς πρόσβασης είναι ενεργοποιημένη. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι ο δρομολογητής σας έχει ρυθμιστεί σωστά με έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης και την καλύτερη κρυπτογράφηση. Όταν πηγαίνετε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης του δικτύου Wi-Fi σας, έχετε συνήθως επιλογές που είναι διαθέσιμες, όπως το WEP, WPA, και WPA2. Επιλέξτε WPA2 γιατί είναι το πιο δύσκολο να σπάσει. 

Σε ό, τι αφορά τους κωδικούς πρόσβασης, όταν χρησιμοποιείτε ισχυρή κρυπτογράφηση, όπως WPA2 που υποστηρίζει έως και 63 χαρακτήρες, είναι πολύ καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια συνθηματική φράση από ένα κωδικό πρόσβασης. Ξεχάστε απλούς κωδικούς πρόσβασης όπως όνομα σκύλου ή αγαπημένη ποδοσφαιρική ομάδα.

Απενεργοποίηση απομακρυσμένης πρόσβασης

Εάν χρειάζεστε απομακρυσμένη πρόσβαση για κάποιο λόγο, καλύτερα να μην το κάνετε. Το 99,9% των οικιακών χρηστών, δεν θα χρειαστεί την απομακρυσμένη διαχείριση του router τους σχεδόν ποτέ. Δεδομένου ότι ο δρομολογητής δεν λειτουργεί μόνο ως ο εγκέφαλος του δικτύου διαχείρισης του δικτύου σας, αλλά και σαν τείχος προστασίας, όταν ένας κακόβουλος χρήστης έχει αποκτήσει πρόσβαση, μπορεί να ανοίξει το τείχος και να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στο οικιακό σας δίκτυο.
Απενεργοποίηση WPS και UPnP

Τέλος, σε σχέση με τα προηγούμενα παραδείγματα των μέτρων ασφαλείας θα πρέπει να πάρετε, και ένα ακόμη: Να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi Protected Setup (WPS) και το (Universal Plug and Play) UPnP. Ενώ και οι δύο υπηρεσίες που προορίζονται για να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη, όμως και οι δύο έχουν διάφορα κενά ασφαλείας. Το WPS σας επιτρέπει να πατήσετε ένα κουμπί στο δρομολογητή σας ή να χρησιμοποιήσετε έναν κωδικό PIN για να συνδέσετε νέες συσκευές σας στο δρομολογητή σας. 

Εκτός από την απενεργοποίηση WPS, θα πρέπει επίσης να απενεργοποιήσετε το UPnP. Το σύστημα UPnP είναι, για να είμαστε δίκαιοι, πολύ πιο χρήσιμο από το WPS σύστημα αυτοματοποιεί τη διαδικασία του ανοίγματος θυρών στο τείχος προστασίας σας για εφαρμογές όπως το Skype και το Plex Media Server αλλά όπως και στο WPS έχει κενά ασφαλείας που μπορεί να επιτρέψει σε χρήστες να έχουν πρόσβαση στον δρομολογητή σας. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!